Connect with us

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

7,35 δισ. ευρώ σε 18.042 μετακινήσεις το 2019

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 10:39

Το ποσό-ρεκόρ των 7,35 δισεκατομμυρίων ευρώ ξοδεύτηκαν σε μεταγραφές (ανδρών ποδοσφαιριστών) το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση 5,8% σε σύγκριση με το 2018 (6,94 δις δολάρια), όπως αναφέρει η FIFA με την δημοσίευση της έκθεσης «Global Transfert Market Report 2019», μια μελέτη που αναλύει τη διεθνή μεταγραφική αγορά κάθε χρονιά.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η έκθεση έχει δύο εκδόσεις: η μία καλύπτει το ποδόσφαιρο για τους άνδρες και η άλλη το ποδόσφαιρο γυναικών.

Οι δύο εκθέσεις παρέχουν λεπτομερή στοιχεία για την παγκόσμια διεθνή δραστηριότητα μεταγραφών σε επαγγελματικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους ανά τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019.

Συνολικά, το 2019 έγιναν 18.042 μεταγραφές, περίπου 1.500 περισσότερες από το προηγούμενο έτος, ενώ η πλειοψηφία τους μεταγράφηκε τους μήνες Ιούλιο έως Αύγουστο (περίπου 8.600).

Συμμετείχαν συνολικά 15.463 παίκτες 178 διαφορετικών εθνικοτήτων. Από αυτούς, το 64,3% μετακινήθηκε έχοντας λήξει το συμβόλαιό του, οι δανεικοί ήταν 13,5% και μόνο 11,6% αγοράστηκαν.

Οι συνολικές δαπάνες αφορούν μόνο το 14,88% όλων των διεθνών μεταγραφών που ολοκληρώθηκαν το 2019. Το υπόλοιπο 84,9% πραγματοποιήθηκε χωρίς την καταβολή αποζημίωσης. Από τους παίκτες που ενεπλάκησαν στην αγορά, 656 είναι εκείνοι για τους οποίους έχουν δαπανηθεί μεταξύ 1 και 10 εκατομμύρια δολάρια και 176 για τους οποίους δαπανήθηκαν πάνω από 10 εκατομμύρια.

Το 80% όλων των δαπανών προέρχεται από 100 συλλόγους.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις των παικτών σχετικά με τις συνομοσπονδίες, η UEFA είναι η κυρίαρχη: 10.305 παίκτες έχουν μετακινηθεί σε ομάδες που ανήκουν στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Η Αγγλία παραμένει σταθερά στην κορυφή με πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια (κάτω από 22,1% σε σύγκριση με τα 1,98 δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν το 2018). Η Ισπανία ακολουθεί με 1,28 δισεκατομμύρια δολάρια (-4,2% των δαπανών το 2018) και η Ιταλία ολοκληρώνει το βάθρο με 873 εκατομμύρια δολάρια (+ 5,2% το 2018). Έκρηξη των δαπανών για τη Γερμανία και τη Γαλλία, οι οποίες κατέγραψαν 686,4 (+ 42,9%) και 684,2 (+ 47,5%) εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα επένδυσε.

Στις μεταγραφές γυναικών, ο αριθμός αυξήθηκε κατά 19,7% και των χρημάτων κατά 16,3%. Σχεδόν το 20% από τις μετακινήσεις περιελάμβανε μία παίκτρια από τις ΗΠΑ, μακράν την πιο αντιπροσωπευόμενη εθνικότητα στην μεταγραφική αγορά.

Η μέση διάρκεια των συμβολαίων αυξήθηκε από 10,5 μήνες το 2018 σε 12,1 μήνες το 2019 (+ 16%).

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε και πάλι τις εκθέσεις GTM τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, οι οποίες αντικατοπτρίζουν σαφώς τις συνεχώς εξελισσόμενες τάσεις στην παγκόσμια αγορά. Είναι αξιοσημείωτο να βλέπουμε έναν νέο αριθμό ρεκόρ μεταγραφών στην αγορά των ανδρών. Παρατηρούμε ότι αυξάνουμε και τα αριθμητικά στοιχεία στην αγορά των γυναικών, γεγονός που αποτελεί ένδειξη του θετικού γενικού αναπτυξιακού ποδοσφαίρου των γυναικών τον περασμένο χρόνο, το οποίο πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί και το 2020», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FIFA, Εμίλιο Γκαρσία Σιλβέρο.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

NASA: Έτοιμο το CST-100 Starliner που θα μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η ρήξη σε όλα τα επίπεδα της Δύσης με τη Ρωσία επηρέασε και το διαστημικό πρόγραμμα, καθώς η Μόσχα αποχώρησε από τις συνεργασίες της και απέσυρε τα διαστημόπλοια και τα κοσμοδρόμιά της, μέσω των οποίων διεξάγονταν σχεδόν όλες οι αποστολές εκτός Γης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η NASA, σε συνεργασία με την Boeing, ενήργησε ταχύτατα και πλέον είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα «δικά της» μέσα, προκειμένου να μεταφέρει ανθρώπινο δυναμικό από και προς τον ISS (Διεθνή Διαστημικό Σταθμό), αλλά και προς τη Σελήνη και τον Άρη στην επόμενη φάση του διαστημικού σχεδίου.

Οι φωτογραφίες από τη βάση που έχει στηθεί το CST-100 Starliner είναι εντυπωσιακές: 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Ξεκινούν οι Θεματικοί Διαγωνισμοί Καινοτομίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ξεκινούν οι Θεματικοί Διαγωνισμοί Καινοτομίας στις ενότητες Πολιτισμού -Τουρισμού, Εκπαίδευσης, Υγείας, Media – Ψυχαγωγίας – Gaming

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει τους πρώτους θεματικούς διαγωνισμούς καινοτομίας στο πλαίσιο του Προγράμματος ολοκληρωμένων εφαρμογών eXtendedReality, XRCosmos. Οι θεματικές ενότητες των διαγωνισμών είναι οι εξής:

  • Πολιτισμός- Τουρισμός
  • Εκπαίδευση
  • Υγεία
  • Media – Ψυχαγωγία – Gaming

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο χρονικό διάστημα από 20 Μαΐου έως και 8 Ιουνίου, στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.xrcosmos.gr. Οι προτάσεις θα αποτελούνται από παρουσίαση, η οποία θα περιλαμβάνει την περίληψη της ιδέας και τη λύση εικονικής ή επαυξημένης πραγματικότητας που προτείνεται, το ζήτημα που αντιμετωπίζεται ή το πρόβλημα που επιλύεται. Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των διαγωνισμών, οι όροι και προϋποθέσεις βρίσκονται αναρτημένοι στον διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος www.xrcosmos.gr.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή της συμμετοχής τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν email στο: info@xrcosmos.gr.

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας XR Week που θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου. Η XR Week θα αποτελέσει το επίκεντρο των δράσεων καινοτομίας του Ιδρύματος, μέσω μίας σειράς εκδηλώσεων που στοχεύουν στην προώθηση και ανάπτυξη της καινοτομίας. Στις δράσεις εντάσσεται το Φεστιβάλ Καινοτομίας όπου θα δοθεί η δυνατότητα στους πέντε νικητές του πρώτου Διαγωνισμού Καινοτομίας να παρουσιάσουν τις λύσεις τους, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και παρουσιάσεις από το θεσμικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Το Πρόγραμμα XRCosmos, υλοποιείται από το Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας του Ιδρύματος και πλαισιώνεται από ένα ολοκληρωμένο φάσμα πρωτοβουλιών, όπως συνεργασία με διεθνή fora και Οργανισμούς, καθώς και διασύνδεση με διεθνείς Ερευνητικούς Φορείς και Ιδρύματα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Στόχος των διαγωνισμών είναι η ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για τις ανάγκες σημαντικών πυλώνων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ59 δευτερόλεπτα ago

Δένδιας: Πλήρης στήριξη της Ελλάδας στο αίτημα Σουηδίας – Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

ΕΛΛΑΔΑ2 λεπτά ago

Κρήτη: Ασθενής μολύνθηκε δύο φορές από τον μύκητα Candida Auris

ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 λεπτά ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

OIKONOMIA9 λεπτά ago

Αύξηση των επιτοκίων των Ιούλιο «δείχνουν» τα πρακτικά της ΕΚΤ

ΚΟΣΜΟΣ10 λεπτά ago

Ουκρανία: Η κυβέρνηση θα αξιώσει αποζημιώσεις από τη Ρωσία για την «τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 λεπτά ago

Πανηγύρεις Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 λεπτά ago

Ο Δήμος Κέας θέλει να μειώσει τα πλαστικά απόβλητα

ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Σέρρες: Νεκρός σε τροχαίο 21χρονος στρατιώτης

ΚΟΣΜΟΣ29 λεπτά ago

Κίνα: Συζητεί με Ρωσία για να αυξήσει τα στρατηγικά της αποθέματα σε πετρέλαιο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ30 λεπτά ago

Δέντρο έπεσε πάνω σε… περίπτερο στο κέντρο της Λάρισας! (φωτό)

Δημοφιλή