Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Α. Παπά-Κονιδάρη: Μας βασανίζει η μετάλλαξη, προχωράμε στη χαρτογράφηση (audio)

Published

on

Spread the love

Η καθηγήτρια μικροβιολογίας, Άννα Παπά-Κονιδάρη, μίλησε για τη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού και τις ανησυχίες που εγείρει αυτό το ζήτημα στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η μετάλλαξη βασανίζει πάλι γιατί οι ιοί τα κάνουν αυτά, μεταλλάσσονται διαρκώς. Της Βρετανίας κυκλοφορεί πολύ αλλά είναι κάτι αναμενόμενο, ότι στο τέλος οι μεταλλάξεις επικρατούν. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας αυτές τις δύο μεταλλαγές (Βρετανίας – Νότιας Αφρικής). Κάνουμε εργαστήρια προκειμένου να γίνει χαρτογράφηση στην Ελλάδα, για να δούμε που έχει φτάσει ο ιός, αλλά είναι λογικό να είναι παντού.»

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όσον αφορά στο πότε ήρθε στην Ελλάδα η κα Παπά-Κονιδάρη δήλωσε: «Στα στελέχη του Οκτωβρίου που ψάξαμε δεν ήταν η μετάλλαξη της Βρετανίας.»

Για το αν μας καλύπτει το εμβόλιο τις μεταλλάξεις, η κα Παπά-Κονιδάρη απάντησε: «Οι εταιρίες έχουν κάνει μελέτες και λένε ότι καλύπτουν το βρετανικό στέλεχος. Βέβαια, αυτό το μελετούν διαρκώς οι εταιρίες. Σήμερα ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σε ποιες περιοχές υπάρχει στην Ελλάδα.»

«Σήμερα συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι. Έχει παρουσιαστεί η αύξηση στην Αττική και μας προβληματίζει. Θα δούμε τι ακριβώς θέματα θα έρθουν στην αυριανή συνεδρίαση. Όταν η κατάσταση είναι σε δύσκολο σημείο, πρέπει να προηγηθεί η υγεία. Πάντως το ότι υπάρχει αυξητική τάση των κρουσμάτων είναι ανησυχητικό».

Τέλος για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, η κ.Παπά-Κονιδάρη σχολίασε ότι: «Σαφώς, επηρεάζει η καθυστέρηση στον εμβολιασμό. Μακάρι να λυθεί το θέμα και να ξεκινήσουμε πάλι με γρήγορους ρυθμούς».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ26 λεπτά ago

IMμF 2023: Το κινηματογραφικό φεστιβάλ Micro μ στήνει κάλπες σε εννέα πόλεις

MEDIA1 ώρα ago

Αποθεώνουν τον «Γιατρό» – Συγκλονιστικός ο Μαρκουλάκης. Ο ρόλος της ζωή του – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

VIDEO2 ώρες ago

Βόλος: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη κοντά σε βενζινάδικο – Δείτε βίντεο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: Αναγνωρισιμότητα vs δημοσκοπήσεις – Τα likes δεν ανεβάζουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ώρες ago

Ελένη Καραγιάννη: «Με κοινό όραμα η Θεσσαλία θα προχωρήσει μπροστά»

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago

Βανδαλισμένα πάνω από τα μισά κτίρια στη Θεσσαλονίκη – Τι δείχνει έρευνα

VIDEO5 ώρες ago

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Νίκο Παπαπέτρο, Ερασμία Καλαφάτη στο Συμβαίνει Τώρα 02/10/2023

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 ώρες ago

Πιθανότατα στις 12 το μεσημέρι το ματς με Ζάκυνθο – Sportrikala.gr

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ7 ώρες ago

Πέμπτη η Ελλάδα στα 5χλμ Μικτής σκυταλοδρομίας Κ19

ΜΠΑΣΚΕΤ8 ώρες ago

Παπανικολάου: «Τελείως διαφορετικό το παιχνίδι της Παρασκευής, ο Σπανούλης έχει το “know how” για την Εθνική»

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή