OIKONOMIA
ΑΑΔΕ: Ποια είναι η πραγματικότητα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση τον Φεβρουάριο του 2022, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι τα «περί “στάσης πληρωμών” από τους πολίτες είναι εκτός πραγματικότητας και αγνοούν τα επίσημα δεδομένα».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ
Μία προσεκτική ανάγνωση των χθεσινών στοιχείων της ΑΑΔΕ αρκεί, για να αποδειχθεί ότι συμπεράσματα περί «στάσης πληρωμών» από τους πολίτες είναι εκτός πραγματικότητας και αγνοούν τα επίσημα δεδομένα.
Η αλήθεια είναι ότι τον Φεβρουάριο του 2021 είχαν δημιουργηθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 974 εκατομμυρίων ευρώ.
Τον Φεβρουάριο του 2022 εμφανίζεται αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 1,7 δισ. ευρώ.
Με τη διαφορά ότι – όπως τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΑΔΕ – τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν έναν και μοναδικό Α.Φ.Μ., δηλαδή έναν και μοναδικό οφειλέτη.
Συνεπώς, εάν αφαιρεθεί το συγκεκριμένο ποσό, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές κινούνται ακριβώς στα ίδια με πέρυσι επίπεδα.
Επιπλέον, με βάση την επίσημη ενημέρωση της ΑΑΔΕ, στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 εισπράχθηκαν από ληξιπρόθεσμα χρέη 73 εκατ. ευρώ περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Άλλωστε, το πλαίσιο ρύθμισης των 120 δόσεων, η δυνατότητα επανένταξης σε αυτή για όσους την έχασαν στη διάρκεια της πανδημίας και το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων των 36 ή 72 δόσεων για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώσουν τις οφειλές τους.
Η Κυβέρνηση διευκολύνει και θα συνεχίσει να διευκολύνει τους πολίτες.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA
Επικεφαλής ΔΝΤ: Προειδοποιεί τους ηγέτες ότι έρχονται νέα σοκ πληθωρισμού


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε χθες Πέμπτη ότι οι παγκόσμιοι χρηματοοικονομικοί ηγέτες ίσως χρειαστεί να συνηθίσουν την καταπολέμηση πολλαπλών κρίσεων πληθωριστικών πιέσεων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Να αρχίσουμε να συνηθίζουμε
Η Γκεοργκίεβα δήλωσε στο Reuters ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο για τις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τον πληθωρισμό χωρίς να προκαλέσουν ύφεση, λόγω των αυξανόμενων πιέσεων στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, των πολιτικών της Κίνας για μηδενικά κρούσματα, που έχει περιορίσει την παραγωγή με lockdown και την ανάγκη αναδιάταξης των αλυσίδων εφοδιασμού για να γίνουν πιο ανθεκτικές.
«Νομίζω ότι αυτό το οποίο πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε είναι ότι αυτό μπορεί να μην είναι το τελευταίο σοκ», είπε, σημειώνοντας ότι σταμάτησε να βλέπει τον πληθωρισμό ως ένα «παροδικό» σοκ όταν επικράτησε η επιδημία της παραλλαγής Omicron στα τέλη του περασμένου έτους.
Είπε ότι η ισχυρή ζήτηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, δείχνουν μακροχρόνιο πληθωρισμό.
Η πανδημία δεν έχει τελειώσει
Η πανδημία του κοροναϊού δεν έχει τελειώσει και μπορεί να υπάρξει κι άλλη κρίση, πρόσθεσε, μιλώντας στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της G7 στη Γερμανία.
Η πολιτική μηδενικού κοροναϊού της Κίνας, η οποία οδήγησε σε εκτεταμένο lockdown στις μεγάλες πόλεις, είναι ανεφάρμοστη λόγω εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλαγών, αλλά οι αξιωματούχοι στο Πεκίνο αρνούνται να την αλλάξουν, είπε, προσθέτοντας ότι οι επιπτώσεις της θα συζητηθούν στη συνάντηση.
Σημείωσε ωστόσο ότι «στην πραγματικότητα δεν ανησυχεί πολύ» για την οικονομία της Κίνας επειδή η κυβέρνηση του Πεκίνου έχει χώρο δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής για να στηρίξει την ανάπτυξη.
Ο παγκόσμιος κατακερματισμός
Η Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι οι προσπάθειες των χωρών να μετατοπίσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους από τη μέγιστη αποτελεσματικότητα στην αυξημένη ανθεκτικότητα, θα έχει κάποιο κόστος, καθώς θα χρειαστεί να υπάρξει πλεονασμός.
Είπε επίσης ότι ελπίζει να μιλήσει για τις ανησυχίες που εγείρονται από τον κατακερματισμό της παγκόσμιας οικονομίας σε ανταγωνιστικά μπλοκ, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δημοκρατίες που καθοδηγούνται από την αγορά από τη μια πλευρά και την Κίνα, τη Ρωσία και άλλες κρατικά υποστηριζόμενες οικονομίες από την άλλη.
Πηγή: politis.com.cy

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
OIKONOMIA
HΠΑ: Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρηθείς πλούσιος;


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να θεωρείται κάποιος πλούσιος στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στο ερώτημα εκλήθησαν να απαντήσουν 1000 Αμερικανοί ηλικίας 21 έως 75 ετών, που έλαβαν μέρος στην ετήσια Έρευνα Modern Wealth από την Charles Schwab.
Ο μαγικός αριθμός που προκύπτει είναι 2,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η μέση περιουσία για να θεωρείται ότι κάποιος μπορεί να ζήσει άνετα είναι 774.000 δολάρια.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα προσωπικά τους οικονομικά, συμπεριλαμβανομένων των παραγόντων που επηρεάζουν τις αποταμιεύσεις και τις επενδυτικές τους αποφάσεις.
Αυξήθηκε το ποσό
Η μέση καθαρή αξία που χρειαζόταν για να θεωρηθεί κανείς πλούσιος και για να είναι οικονομικά άνετος, αυξήθηκαν αμφότερες σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Το 2021, οι Αμερικανοί δήλωσαν ότι χρειάζονταν 624.000 δολάρια σε καθαρά περιουσιακά στοιχεία για να ζήσουν άνετα, ενώ θα χρειάζονταν 1,9 εκατομμύρια δολάρια για να είναι πλούσιοι.
Ωστόσο, οι μέσοι όροι εξακολουθούν να είναι χαμηλότεροι από ό,τι πριν από την πανδημία του COVID-19, πιθανότατα επειδή πολλοί άνθρωποι εστιάζουν λιγότερο στο να πετύχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό και περισσότερο στους συνολικούς τους στόχους , οικονομικούς και άλλους, λέει ο Rob Williams, διευθύνων σύμβουλος οικονομικού σχεδιασμού στην Charles Schwab.
«Οι άνθρωποι ανησυχούν για άλλα πράγματα εκτός από το υπόλοιπο στο χαρτοφυλάκιό τους και στον επενδυτικό τους λογαριασμό», λέει ο Williams, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής τους υγείας και της συνολικής σταθερότητας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Με την ποιότητα και την έδρα της Χάντερσφιλντ
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago
Το «λευκό βέλος» πέρασε από τη Λάρισα το πρωί της Κυριακής – Δυόμιση ώρες από Αθήνα – Bίντεο & φωτογραφίες –
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Παυλίδη από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο Αχιλλέας Μπέος στη Σκιάθο