Είναι από τους μεγαλύτερους εφιάλτες όλων των πιλότων. Ενώ το αεροπλάνο δηλαδή είναι στον αέρα να περάσει μέσα από ένα σμήνος πουλιών. Τότε τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα αφού τα πουλιά μπορεί να μπουν στους κινητήρες και να τους διαλύσουν ή ακόμη χειρότερα, από τη σύγκρουση να χαλάσουν το μπροστινό τζάμι του αεροσκάφους.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο εφιάλτης αυτός ζωντάνεψε κατά τη διάρκεια της πτήσης επιβατικού αεροσκάφους μεταξύ Μπολόνιας και Λονδίνου, επάνω από την Ιταλία. Τότε το αεροπλάνο μπήκε μέσα σε ένα σμήνος πουλιών και οι επιβάτες είδαν τον χάρο με τα μάτια τους.

Το παρμπρίζ γέμισε με άψυχα πουλιά σε τέτοιο βαθμό που οι πιλότοι δεν είχαν καθόλου ορατότητα, ενώ πολλά πουλιά τα ρούφηξαν οι τουρμπίνες οι οποίες σχεδόν διαλύθηκαν μέσα στις φλόγες. Τόσο ο δεξιός όσο και ο αριστερός κινητήρας παραδόθηκαν στις φλόγες ενώ οι πιλότοι αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο στο κοντινότερο αεροδρόμιο χωρίς να έχουν κάποια οπτική επαφή.

Εκτός από τα δεκάδες πουλιά που βρήκαν φρικτό θάνατο, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός στους επιβάτες ή το πλήρωμα. Πλέον ειδικοί εμπειρογνώμονες εξετάζουν τα φτερά τους κινητήρες και τα άλλα μέρη του σκάφους για να εντοπίσουν πόσο μεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr