Ο Δήμος Βύρωνα ανακοίνωσε πως κατόπιν εισαγγελικής εντολής, οι Αρχές απομάκρυναν 19 γάτες – ευτυχώς σε καλή κατάσταση – από «συλλέκτρια». Το σπίτι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης αν και τα ζωάκια ήταν υγιή και χωρίς παράσιτα.

Το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Βύρωνα περισυνέλλεξε 19 γάτες, από διαμέρισμα συλλέκτριας* που όπως διαπιστώθηκε είχε μετατραπεί σε εστία σοβαρής μόλυνσης, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Βύρωνα και προσθέτει:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Είχαν προηγηθεί προσπάθειες του Δήμου ώστε να πειστεί η συλλέκτρια να παραλάβουμε τα ζώα για στείρωση και αναζητήσουμε υιοθεσίες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά ύστερα από εισαγγελική εντολή, έγινε παρέμβαση με αστυνομικές, υγειονομικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες. Οι εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού που αντίκρυσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι πέρα από κάθε περιγραφή.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρείο με το οποίο έχει σύμβαση ο Δήμος, έγινε κτηνιατρική εξέταση και υποβλήθηκαν σε στειρώσεις, πλην ενός που είχε μόλις γεννήσει. Ευτυχώς όπως διαπιστώθηκε είναι σε καλή κατάσταση, υγιή και χωρίς παράσιτα. Τα ζώα εντελώς προσωρινά φιλοξενούνται σε χώρους του κτηνιατρείου και του Δήμου Βύρωνα. Ανάμεσά τους υπάρχει και μια γάτα με νεογέννητα γατάκια.

Πλέον, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρεθούν φιλοξενίες ή υιοθεσίες, δεδομένου ότι τα ζώα έχουν ζήσει έγκλειστα σε ένα μικρό διαμέρισμα και δεν είναι εύκολο να επανενταχθούν στο δρόμο ως αδέσποτα, αλλά ούτε και μπορούν να ζήσουν σε κλουβιά γιατί αυτό είναι αντίθετο προς τους κανόνες ευζωίας τους.

Καλούμε τους ζωόφιλους να κάνουμε μαζί μια προσπάθεια, ώστε να βρουν σπίτι τα ζωάκια και να ζήσουν με αγάπη και φροντίδα.

Επικοινωνήστε με το τμήμα αστικής πανίδας ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο fb Αδέσποτα Δήμου Βύρωνα

Τμήμα Αστικής Πανίδας Δήμου Βύρωνα

Τηλ. 210-7608374, e-mail: papaioannou@dimosbyrona.gr

Αρχιεπισκόπου Αθ. Χρυσοστόμου, Τ.Κ. 162 33

* Συλλέκτες ζώων, ονομάζονται οι άνθρωποι που μαζεύουν και διατηρούν πολλά ζώα χωρίς να είναι σε θέση να τους παρέχουν καλές συνθήκες διαβίωσης και τα υποχρεώνουν να ζουν βασανιστικά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Oι Ευέλπιδες στα χιόνια – Εντυπωσιακές εικόνες από τη χειμερινή εκπαίδευση της Σχολής Ευελπίδων