ΒΟΛΟΣ
Αφού είχε πιει αλκοόλ, σωριάστηκε με το όχημά του καταμεσής στο οδόστρωμα, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του

Επεσε με τη δίκυκλη μοτοσυκλέτα του καταμεσής στο οδόστρωμα ξημερώματα Δευτέρας – Περίοικοι κάλεσαν την Τροχαία
«Εσπασε»… τα αλκοολόμετρα οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας, ο οποίος σωριάστηκε με το όχημά του καταμεσής στο οδόστρωμα, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του Δευτέρα ξημερώματα. Πέρασε το υπόλοιπο της ημέρας του στο κρατητήριο μέχρι να οδηγηθεί το μεσημέρι ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για να δικαστεί, ενώ ακόμη βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Ο 40χρονος που δήλωσε ότι δεν χρειάζεται δικηγόρο ή προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του, συνελήφθη μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε επιστρέφοντας από το μαγαζί υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί, στο σπίτι του. Ενώ οδηγούσε, έπεσε καταμεσής στο οδόστρωμα και περίοικοι που άκουσαν τον ήχο της πτώσης, κάλεσαν τις αρχές. Επί τόπου πήγαν αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου, οι οποίοι τον υπέβαλαν σε αλκοτέστ. Με όριο το 0,25 γρ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, η πρώτη μέτρηση έδειξε 1,96 και η δεύτερη 1,98 γρ ανά λίτρο αέρα, σχεδόν οκτώ φορές πάνω από τα όρια.
Κατά την απολογία του στο δικαστήριο και απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, ο 40χρονος υποστήριξε ότι έμεινε παραπίσω στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρεί. «Δεν ήθελα να έχω τις δουλειές για σήμερα», είπε και υποστήριξε ότι το ατύχημά του, δεν οφειλόταν σε μέθη, αλλά σε… πρόβλημα στη μηχανή. «Φορούσα το κράνος μου κανονικά, αλλά μου έσβησε η μηχανή και έπεσα κάτω, λίγο πριν φτάσω στο σπίτι μου», είπε και έδειχνε το σημάδι στο αριστερό του πόδι, από την πτώση. «Το τελευταίο διάστημα μου σβήνει η μηχανή, δεν ξέρω τι είναι» συνέχισε, προκαλώντας την αυστηρή παρατήρηση της εισαγγελέως έδρας.
«Διαθέτετε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, πίνετε αλκοόλ καθημερινά και οδηγείτε καθημερινά για το σπίτι σας. Οδηγούσατε ένα ανασφαλές όχημα υπό την επήρεια ναρκωτικών», είπε η εισαγγελέας.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και επικίνδυνη οδήγηση και του επέβαλε αυστηρή ποινή. Καταδικάστηκε σε συνολικά 16 μήνες ποινή φυλάκισης η οποία μετατράπηκε σε χρηματική ποινή προς 10 ευρώ την ημέρα. Επίσης του επιβλήθηκε χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για έξι μήνες και του καταλογίστηκαν τα δικαστικά έξοδα.
taxydromos
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
Που θα πάνε διακοπές οι Έλληνες
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες ago
Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας στο σταθμό “Σύνταγμα”
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Άνδρας ανασύρθηκε νεκρός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες ago
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της έκτακτης συγκέντρωσης για την Παλαιστίνη
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Σε ποια μαθήματα εξετάζονται αύριο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
-
MEDIA17 ώρες ago
Τα κανάλια, εκτός του Mega, είχαν κόψει τον “Άγιο Παΐσιο”
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες ago
Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
-
ΕΛΛΑΔΑ7 ώρες ago
Σε ποιούς να πείτε “χρόνια πολλά” σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουνίου