ΕΛΛΑΔΑ
Αυτά είναι τα ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα που κλάπηκαν από το Λούβρο
Κοσμήματα ανεκτίμητης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας κλάπηκαν στη θεαματική διάρρηξη που σημειώθηκε στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι. Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, τέσσερις μασκοφόροι χρησιμοποίησαν φορτηγό με ανυψωτικό μηχάνημα για να φτάσουν στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου της Πινακοθήκης Apollo, όπου φυλάσσονταν τα κοσμήματα του γαλλικού στέμματος.
Διαβάστε: Κλοπή στο Μουσείο του Λούβρου: Tους “Ροζ Πάνθηρες” βλέπουν οι αρχές πίσω από την κλοπή του αιώνα (Βίντεο)
Κλάπηκαν οκτώ κοσμήματα διαδήματα, κολιέ, καρφίτσες και σκουλαρίκια τα οποία ανήκαν σε μέλη της γαλλικής βασιλικής οικογένειας ή ακόμα και στον Ναπολέοντα Βοναπάρτη.
Τα κλοπιμαία του Λούβρου
Το γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού δημοσιοποίησε τη λίστα των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία θεωρούνται ανεκτίμητης αξίας:
-Τιάρα με διαμάντια και ζαφείρια, σκουλαρίκια και κολιέ που ανήκαν στη Βασίλισσα Μαρία Αμαλία και τη Βασίλισσα Ορτανσία.
-Σμαραγδένιο κολιέ και σκουλαρίκια που ανήκαν στη Μαρία Λουίζα, δεύτερη σύζυγο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.
-Τιάρα της Αυτοκράτειρας Ευγενίας, συζύγου του Ναπολέοντα Γ’.
-Η περίφημη “καρφίτσα λειψανοθήκης” της ίδιας Αυτοκράτειρας.
Το στέμμα που βρέθηκε κατεστραμμένο
Το στέμμα της Αυτοκράτειρας Ευγενίας, ένα από τα εμβληματικότερα αντικείμενα του μουσείου, βρέθηκε κοντά στο Λούβρο με σοβαρές ζημιές, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της διαφυγής των δραστών.
Το στέμμα αυτό, κλασικό δείγμα αυτοκρατορικού κοσμήματος, αποτελείται από 1.354 διαμάντια και 56 σμαράγδια και θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα έργα κοσμηματοποιίας του 19ου αιώνα.
Η αστυνομία εξετάζει βίντεο ασφαλείας και μαρτυρίες για να εντοπίσει τα ίχνη των δραστών, ενώ ειδικοί εκτιμούν πως τα κοσμήματα είναι αδύνατο να πωληθούν “αυτούσια” λόγω της μοναδικής τους ταυτότητας και της δημοσιότητας που έχει λάβει η υπόθεση.
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 ώρες agoΑλαβάνος στο ΕΡΤnews: Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να γονατίσει και να ζητήσει συγννώμη
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago17χρονη κατέρρευσε μετά από κατανάλωση αλκοόλ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες agoΈκκληση να στηριχθούν τα μπλόκα με τρόφιμα και νερά
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΣοκαριστική υπόθεση κακοποίησης ανήλικης από οικογένεια Ρομά
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ώρες agoΧρήστος Μπουκώρος: Ψηφίστηκε η διάταξη για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό – Ενισχύονται οι επιχειρήσεις χωρίς καμία παρακράτηση
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες agoΑλαβάνος στο ΕΡΤnews: Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες agoΚλειστά τα σχολεία σε ολόκληρη την Θεσσαλία με απόφαση του Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες agoΠοτάμια οι δρόμοι, αυτοκίνητα “επιπλέουν” σαν βάρκες (Βίντεο)






