Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

LIFESTYLE

Αυτή η κοινή συνήθεια πριν τον ύπνο είναι πιθανόν να σκοτώσει τη σχέση σας

Published

on

MV5BNjE3ZjcwNWEtYzhiOC00MTY0LWE0NWYtZmMyOTkwMTNiODRjXkEyXkFqcGdeQXVyODIyOTEyMzY@. V1 FMjpg UX1000 620x350.jpg

Το κρεβάτι είναι ένας ιερός χώρος. Ένα μέρος όπου κοιμάστε, όπου συμβαίνει η παροιμιώδης μαγεία και όπου πλαγιάζετε νωχελικά το μεγαλύτερο διάστημα του Σαββατοκύριακου. Δεν πρέπει να είναι ένα μέρος όπου εσείς και ο σύντροφος σας αγνοείτε ο ένας τον άλλον για να κοιτάτε τα κινητά σας.

Η περιήγηση σε βίντεο του TikTok και η ανάγνωση flame wars σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι δολοφόνοι του αφροδισιακού

Αν το κάνετε αυτό, οι ειδικοί λένε ότι κάνετε «παράλληλο scrolling».

«Είναι δύσκολο να τραβήξει την προσοχή του»

Το παράλληλο scrolling είναι σαν το «phubbing», ένας όρος που πήρε αρκετή κάλυψη από δημοσιεύματα πριν από μερικά χρόνια. Το phubbing, ένας συνδυασμός των λέξεων phone και snubbing, είναι όταν κάποιος σας αγνοεί και δίνει περισσότερη προσοχή στο κινητό του. Με το παράλληλο scrolling, κάνετε phubbing ο ένας στον άλλον – και σαφώς, δεν είναι τόσο σέξι όσο ακούγεται.

Δεδομένου ότι περνάμε τόσες ώρες στο τηλέφωνό μας, όλοι θα επωφεληθούμε από λίγη απόσταση που και που. Το «μην ενοχλείτε» για ένα μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε

Το Phubbing και το παράλληλο scrolling αποτελούν ολέθρια προβλήματα για πολλά ζευγάρια. Σε μια έρευνα του Πανεπιστημίου Baylor το 2017, στην οποία συμμετείχαν 143 άτομα που διατηρούσαν ερωτικές σχέσεις, το 70% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι τα κινητά τηλέφωνα «μερικές φορές», «συχνά», «πολύ συχνά» ή «συνέχεια» παρεμπόδιζαν την αλληλεπίδρασή τους με τους συντρόφους τους.

Η Tracy Ross, θεραπεύτρια ζευγαριών και οικογενειών στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς ένα ζευγάρι που δεν θεωρεί τα τηλέφωνά του έναν ανεπιθύμητο τρίτο στη σχέση του.

Advertisement

«Πολλά από τα ζευγάρια με τα οποία εργάζομαι παραπονιούνται ότι ο σύντροφός τους είναι συνεχώς στο τηλέφωνό του, αποσπάται η προσοχή του και ότι είναι δύσκολο να τραβήξει την προσοχή του», είπε. «Ενώ η ανάγκη να χαλαρώσουν στο τέλος της ημέρας είναι απολύτως κατανοητή, είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει σε μια σχέση».

Αγνοούνται: Οικειότητα και στοργή

Το να είστε στο τηλέφωνό σας σημαίνει ότι στρέφετε την προσοχή και την ενέργειά σας αλλού, και για πολλά πολυάσχολα ζευγάρια, υπάρχουν τόσο λίγες στιγμές για να επικοινωνήσουν χωρίς περισπασμούς. Η ώρα του ύπνου είναι μία από αυτές, οπότε πρόκειται για μια χαμένη ευκαιρία, δήλωσε η Ross.

«Το παράλληλο scrolling – ή απλά γενικά η ενασχόληση με το τηλέφωνό σας – εμποδίζει το μοίρασμα εμπειριών, συναισθημάτων και ανησυχιών, δημιουργώντας περισσότερη απομόνωση, η οποία είναι το αντίθετο της σύνδεσης», είπε.

Δεν γίνεται να είναι καλό ούτε για τη σεξουαλική σας ζωή. Η περιήγηση σε βίντεο του TikTok και η ανάγνωση flame wars σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι δολοφόνοι του αφροδισιακού.

«Βασικά, μειώνετε τις πιθανότητες οικειότητας και στοργής, ή απλά γενικά να ασχοληθείτε με τον σύντροφό σας», δήλωσε η Ross. «Η σύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για μια δυνατή σχέση – και πρέπει να συμβαίνει συστηματικά, χωρίς διακοπή, για να ευδοκιμήσει ένα ζευγάρι».

Advertisement

Καθιέρωση κάποιων κανόνων σχετικά με τη χρήση του τηλεφώνου

Δεδομένου ότι περνάμε τόσες ώρες στο τηλέφωνό μας, όλοι θα επωφεληθούμε από λίγη απόσταση που και που. Το «μην ενοχλείτε» για ένα μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. (Τα memes θα είναι πάντα εκεί όταν επιστρέψετε).

«Κάτι που βοήθησε τον σύντροφό μου και εμένα να ξεφύγουμε από την προσκόλλησή μας στα τηλέφωνά μας είναι η εφαρμογή ενός κανόνα μη χρήσης τηλεφώνου όταν τρώμε βραδινό, ενώ βγαίνουμε ραντεβού και όταν είμαστε στο αυτοκίνητο, ανεξάρτητα από το ποιος οδηγεί», δήλωσε η σύμβουλος σχέσεων Fabiola Wong.

Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να μείνετε χωρίς το τηλέφωνό σας για ένα βράδυ κατά τη διάρκεια των καθημερινών ή τα Σαββατοκύριακα.

*Με πληροφορίες από Huffpost | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Love Me |  Sundance Institute pro

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement
Dei
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή