ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Αύξηση 2,3% του όγκου των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Ιούνιο

Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 06:21

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αύξηση 2,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, με τα επιμέρους καταστήματα στα οποία οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά να είναι περισσότερα σε σχέση με εκείνα με μειωμένες πωλήσεις.
Ειδικότερα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε: Έπιπλα- ηλεκτρικά είδη-οικιακό εξοπλισμό (9,9%), Βιβλία- χαρτικά- λοιπά είδη (9,9%), Ένδυση- υπόδηση (8,9%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (4,2%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (3,5%). Στον αντίποδα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Πολυκαταστήματα (17,9%), Φαρμακευτικά- καλλυντικά (2,6%) και Τρόφιμα- ποτά- καπνό (0,2%).
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) στο λιανικό εμπόριο παρουσίασε αύξηση 2,3% τον Ιούνιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2019 σημείωσε αύξηση 9,6%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης όγκου παρουσίασε αύξηση 2,5% τον Ιούνιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2019.
Ο Γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 2,3% τον Ιούνιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2018, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2019 σημείωσε αύξηση 10,7%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών παρουσίασε αύξηση 2,7% τον Ιούνιο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2019.
Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, 06:23

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago
Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια
-
MEDIA2 ημέρες ago
«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Συναγερμός για Θεσσαλία
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ4 ημέρες ago
Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο υπέστη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αχιλλέας Νταβέλης
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σε συναγερμό η Θεσσαλία για το νέο κύμα κακοκαιρίας
-
ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago
Καιρός: Σε δύο φάσεις η νέα κακοκαιρία – Ποιες περιοχές απειλούνται, φόβος για τη Θεσσαλία