ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Αύξηση ιικού φορτίου στο Βόλο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αύξηση του ιικού φορτίου δείχνουν τα λύματα σε έξι από τις 12 περιοχές με την μεγαλύτερη άνοδο να παρουσιάζουν η Λάρισα, ο Βόλος και η Αλεξανδρούπολη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορονοϊού σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.
Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.
Πίνακας 2: Ποσοστιαία μεταβολή στη μέση συγκέντρωση του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 04-10/07/2022 σε σχέση με την εβδομάδα 27/06-03/07/2022.

Συμπεράσματα: Την εβδομάδα 4 έως 10 Ιουλίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε έξι από τις δώδεκα (6/12) περιοχές πουελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, σταθεροποίηση σε δύο από τις δώδεκα (2/12) περιοχές και μείωση σε τέσσερεις από τις δώδεκα (4/12) περιοχές του ΕΔΕΛ. Καθαρά αυξητικές ήταν οι τάσεις στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα (+132%), στο Βόλο (+96%), στην Αλεξανδρούπολη (+92%), στην Ξάνθη (+85%) και στη Θεσσαλονίκη (+32%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+12%). Πτωτικές τάσεις διαπιστώθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-54%) και στα Χανιά (-51%),
ενώ οριακή μείωση παρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (-27%) και στην Περιφέρεια Αττικής (-14%). Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στα Ιωάννινα (+1%) και στην Κέρκυρα (+7%).
Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητική τάση, με στατιστικά μη σημαντική μεταβολή (-14%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/06-03/07/2022. Τις τελευταίες εβδομάδες, το ιικό φορτίο παρουσίασε σταδιακή αύξηση η οποία κορυφώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα – κυρίως λόγω των παραλλαγών ΒΑ.4 και ΒΑ.5 – και αυτήν την εβδομάδα σταθεροποιείται.
Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε αύξηση (+32%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/06-03/07/2022. Το ιικό φορτίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης αυξήθηκε συνολικά κατά 550% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο εβδομαδιαίος ρυθμός αύξησης του ιικού φορτίου εμφανίζει πτωτική τάση.
Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, παρατηρήθηκε αύξηση (+132%) στα επίπεδα του ιικού φορτίου στη Λάρισα σε σχέση με την εβδομάδα 27/06 -03/07/2022.
Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, παρατηρήθηκε αύξηση (+96%) στα επίπεδα του ιικού φορτίου στον Βόλο, σε σχέση με την εβδομάδα 27/06 -03/07/2022.
Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, παρατηρήθηκε αύξηση (+85%) στα επίπεδα του ιικού φορτίου στην Ξάνθη σε σχέση με την εβδομάδα 27/06 -03/07/2022.
Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, παρατηρήθηκε αύξηση (+92%) στα επίπεδα του ιικού φορτίου στην Αλεξανδρούπολη, σε σχέση με την εβδομάδα 27/06 -03/07/2022.
Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, στην Πάτρα, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε σταθεροποίηση (+12%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/06-03/07/2022. Η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου κινείται σε σχετικά υψηλά επίπεδα.
Ηράκλειο: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, στην πόλη του Ηρακλείου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-27%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/06-03/07/2022.
Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, στην πόλη των Χανίων, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε μείωση (-51%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/06-03/07/2022.
Άγιος Νικόλαος: Την τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε μείωση (-54%) σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα, 27/06-03/07/2022.
Ιωάννινα: Tην τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, στα Ιωάννινα, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερή (+1%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/06 -03/07/2022.
Κέρκυρα: Tην τελευταία εβδομάδα, 04-10/07/2022, στην Κέρκυρα, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερή (+7%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/06 -03/07/2022.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

LIFESTYLE
ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ ΣΤΟ CARNAYO ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ιακοπές για την γνωστή παρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου στην Σκιάθο ,συνοδευόμενη πάντα απο τον άγαπημένο της σύζυγο ,( φύλακα άγγελο) ,τον κ.Αντώνη Αλεβιζόπουλο .Το ζευγάρι διαμένει στις Κουκουναριές στο SKIATHOS PALACE και ακολουθούν πρόγραμμα διακοπών ,μαζί με το σκυλάκι τους, πηγαίνουν για μπανάκι στις παραλίες Αγία Ελένη,Κουκουναριές ,Μάραθα ,και το νησάκι Τσουγκριά .Το βραδάκι απολαμβάνουν την θέα του ξενοδοχείου και το ηλιοβασίλεμα απο το restaurant White view με φίλους .
Η Μαρία Μπεκατώρου χαμογελαστή οπως πάντα και κοινωνική με ολο το προσωπικό του ξενοδοχείου,
φωτογραφίζεται με fun της και η ιδια νιώθει σαν το σπίτι της.
Εχθές το βράδυ η παρέα μεγάλωσε και πήγαν στο λιμάνι στην παραλια Αμμουδιά και δείπνησαν στο CARNAYO restaurant .Η Μαρία Μπεκατώρου μαζί με το Αντώνη Αλεβιζόπουλο συζητούσαν με τον Αρη Δερβένη και την σύζυγό του Ρια Δερβένη -Καγκλή για την Σκιάθο και τους πρότειναν να επισκεφτούν και την παλαιά πόλη το Κάστρο,το Σκιαθίτικο σπίτι ,και το σπίτι του Αλεξανδρου Παπαδιαμάντη.
Η παρέα μεγάλωσε πιο πολύ οταν ηρθε η ηθοποιός Μαρινα Ασλάνογλου με τον σύζυγό της Δικηγόρο κ.Δημοσθένη Πέππα και τον γιό τους.
Στην φωτο η Μαρια Μπεκατώρου με τον Αντώνη Αλεβιζόπουλο την Ρια Δερβένη -Καγκλή ,τον Γιάννη Τρίγκα και φίλους στην είσοδο του CARNAYO.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Ξυλοδαρμός εφοριακών σε κατάστημα εστίασης- Μια γυναίκα από τη Λάρισα στο Νοσοκομείο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο
-
LIFESTYLE4 ημέρες ago
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες
-
MEDIA1 ημέρα ago
Κόβει την ανάσα στα 55 της: Η Κατερίνα Λέχου μόλις ανέβασε τη φωτό που στέλνει στο ταμείο… ανεργίας τις instagrammers (Pic)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Άλλαξε χέρια το κτίριο της Τράπεζας Ελλάδος στην παραλία ποιος ο νέος ιδιοκτητης