Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Απλώνονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα αφού διεκδικούν να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση. Οι αγρότες ήδη έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν μπλόκα σε διάφορα σημεία, διαμηνύοντας ότι τις επόμενες ημέρες οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, αφού απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σε δυτική και κεντρική Μακεδονία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο Άργος Ορεστικό τα τρακτέρ με αναμμένες τις μηχανές τους παραμένουν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το υψηλό κόστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις λόγω των φυσικών καταστροφών τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα.

Οι αγρότες αντιδρούν και στη νέα ΚΑΠ καθώς όπως τονίζουν δεν υπάρχει μέριμνα για τη πρωτογενή παραγωγή.

Σε μπλόκο με τρακτέρ κατέβηκε και ο αγροτικός σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας», στη διασταύρωση της Νάουσας. Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για άμεσες αποζημιώσεις κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Έσπασε το ρεκόρ παραγωγής ενέργειας πυρηνικής σύντηξης