Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κινητοποιήσεων συνέχεια με τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας και μπλόκο στα Νέα Μουδανιά

Capture55.jpg

Οι αγρότες τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων μέχρι την ερχόμενη Τρίτη (13/2), οπότε κι έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της 15μελούς επιτροπής τους με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όσον αφορά στη σύσταση της εν λόγω επιτροπής που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, 6 μέλη της θα είναι από Έβρο και Μακεδονία, 6 από Θεσσαλία μέχρι Βόλο, 2 από Στερεά Ελλάδα και 1 από Πελοπόννησο, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας, μπλόκο στα Νέα Μουδανιά

Εν τω μεταξύ, αγρότες συγκέντρωσαν σήμερα (9/2) τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας και έχυσαν συμβολικά γάλα και πέταξαν άχυρο στην κεντρική πλατεία.

Την ίδια ώρα προχώρησαν στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, της οποία είχαν προγραμματίσει να ανοίξουν σήμερα στις 20:00. Είναι η 6η συνεχόμενη μέρα των κινητοποιήσεων των αγροτών της Χαλκιδικής. Επίσης εκκίνησαν τα τρακτέρ από τον κόμβο του Πλατυκάμπου με προορισμό την Κεντρική Πλατεία της Λάρισας. Τα τρακτέρ, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, θα μείνουν στην πλατεία όπου και θα διανυκτερεύσουν μέχρι αύριο Σάββατο, στο πλαίσιο της της διαμαρτυρίας των αγροτών απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, πρόεδρος του Πανσερραϊκού αγροτικού συλλόγου, εξήγησε πως κατά τη σημερινή σύσκεψη αναλύθηκαν τα θέματα και πως θα παρουσιαστούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως επεσήμαναν οι αγρότες, διεκδικούν αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο, αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα και αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ. Μάλιστα στο κάδρο έβαλαν και τους κτηνοτρόφους με αίτημα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Οι ίδιοι εξήγησαν πως θα πρέπει να γίνουν έλεγχοι από την κυβέρνηση σε ο,τι αφορά τις ελληνοποιήσεις προϊόντων στα τελωνεία να καλύπτεται το κόστος παραγωγής τους αλλά και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα.

«Συνεχίζουμε σε συμβολικούς αποκλεισμούς, δεν θα πάμε σε κλιμάκωση»

«Συνεχίζουμε σε συμβολικούς αποκλεισμούς. Δεν θα πάμε σε κλιμάκωση από εδώ και πέρα θα δούμε τι απαντήσεις θα λάβουμε και από εκεί και πέρα θα μεταφέρουμε στους συναδέλφους μας αυτά που θα προκύψουν για αν αποφασίσουνε τη συνέχεια. Υπάρχουν αίτημα που δεν χρειάζονται τόσο χρήμα αλλά κάποιο νοικοκύρεμα. Ζητάμε θεσμικό πετρέλαιο από εκεί ξεκινάνε και ζητάμε διαβούλευση για να βρούμε τους τρόπους και τη φόρμουλα» δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Το μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το εξής, σύμφωνα με τους παραγωγούς: Και εμείς είμαστε θετικοί στον διάλογο γιατί προσπαθούμε εδώ και αρκετό καιρό. Η συνάντηση να γίνει σε καλό κλίμα».

Ο Γιάννης Παναγής εκπροσωπώντας το μπλόκο του Στρυμωνικού κατέστησε σαφές μετά τη σύσκεψη πως «θα έχουμε για πρώτη φορά ομονοώντας σε ένα ενωτικό ξεκίνημα με διαφορετική απαρχή για όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν διχασμένοι αγρότες ούτε όμως και διχασμένη κοινωνία».

«Ο πρωθυπουργός απέναντι του έχει τους καλύτερους συμβούλους και οικονομολόγους γιατί ενδιαφερόμαστε για 10 εκατ. καταναλωτές. Ας δώσουν απαντήσεις σε ζητήματα που ταλανίζουν και χρήζουν άμεσων λύσεων» είπε καταλήγοντας ο κ. Παναγής.

Περισσότερα Εδω

Comments
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement Ontopoulos
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή