ΕΛΛΑΔΑ
Αγρότες: Ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τους

Διαβάστε: Καρδίτσα: Νέο μπλόκο αγροτών στον Ε65 – Πώς διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων
“Δύο χρόνια μετά την κακοκαιρία Daniel, οι αγρότες ακόμα περιμένουν να ολοκληρωθούν οι αποζημιώσεις”
Αναφερόμενος στη Θεσσαλία, επισήμανε πως «δύο χρόνια μετά τον “Daniel”, οι αγρότες ακόμα περιμένουν να ολοκληρωθούν οι αποζημιώσεις». Παράλληλα, έκανε λόγο για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο –όπως είπε– κόστισε περίπου 2,5 δισ. ευρώ στους πραγματικούς αγρότες, αφού τα χρήματα κατέληξαν «στις τσέπες τρίτων που δεν τα δικαιούνταν». «Η πολιτική πρέπει να αλλάξει. Να βγουν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα όσων έκλεψαν, να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, και να δούμε αν όλο αυτό γινόταν με την ανοχή του πολιτικού συστήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, ο κ. Αλειφτήρας αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τις φετινές δηλώσεις για τις επιδοτήσεις: «Οι αγρότες έχουν καταθέσει αιτήσεις, αλλά το σύστημα παραμένει θολό. Η λεγόμενη “τεχνική λύση”, σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα, δεν θα εφαρμοστεί φέτος. Μέχρι τώρα δηλώνονταν βοσκότοποι χωρίς να υπάρχουν ζώα – και αυτό άνοιξε τον δρόμο για καταχρήσεις. Σήμερα, όμως, όσοι πραγματικά έχουν ζώα δεν ξέρουν αν θα βρουν βοσκότοπο να δηλώσουν. Αν δεν δηλωθεί βοσκότοπος, δεν μπορείς να πάρεις επιδότηση». Όπως εξήγησε, «λόγω της μορφολογίας της χώρας, το εργαλείο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ των πραγματικών δικαιούχων, όμως χρησιμοποιήθηκε για να διοχετευθούν ευρωπαϊκά χρήματα σε τρίτους. Έφτασαν να δηλώνουν βοσκότοπους ακόμα και… μέσα στη θάλασσα».
“Αν δεν δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, υπάρχει απειλή να μην πιστωθούν οι επιδοτήσεις προς την Ελλάδα“
Ο κ. Αλειφτήρας προειδοποίησε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ή την κυβέρνηση για το πώς θα γίνει η μετάπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, ούτε για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι. Αν δεν δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις, υπάρχει απειλή να μην πιστωθούν οι επιδοτήσεις προς την Ελλάδα. Μιλάμε για 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Ήδη η χώρα μας έχει πληρώσει πρόστιμο 100 εκατομμυρίων επειδή δεν ολοκλήρωσε εγκαίρως τις πληρωμές μέχρι τις 30 Ιουνίου».

-
VIDEO12 ώρες ago
Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν τη Μαγνησία – Αγνοείται ιστιοπλοϊκό 8,5 μέτρων στον Παγασητικό
-
VIDEO14 ώρες ago
Απολογισμός καλοκαιριού για τα ταξί – Οι επαγγελματίες περίμεναν περισσότερη κίνηση
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Γνωστοί του 40χρονου που βρέθηκε νεκρός στον κάδο ανακύκλωσης αφήνουν λουλούδια στο σημείο
-
VIDEO14 ώρες ago
Βόλος: Πέταξαν αυγά σε κοπέλα στο κέντρο της πόλης
-
ΕΛΛΑΔΑ22 ώρες ago
Νεκρός 29χρονος τουρίστας, έπεσε στο πεζοδρόμιο ενώ περπατούσε
-
VIDEO10 ώρες ago
Μπαράζ κλοπών αυτοκινήτων στο Διμήνι – Άγνωστοι δράστες έκλεψαν δύο φορτηγά
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες ago
Μητσοτάκης από Λήμνο: Στο επίκεντρο η στήριξη των νησιωτών – «Οι ακρίτες μας να αισθάνονται ασφαλείς»
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ12 ώρες ago
Ένα «δάσος» από κάνναβη στον Όλυμπο: Πάνω από 5.000 δενδρύλλια εντόπισε η Αστυνομία