ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Οξεία κριτική από την αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Το ΠΑΣΟΚ ασκεί οξεία κριτική και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τορπιλίζει τον διάλογο. Στο πλευρό των πολιτών και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία χαρακτηρίζουν δίκαια τα αιτήματα των αγροτών.
ΠΑΣΟΚ
«Ο Πρωθυπουργός δηλώνει περήφανος για τον προϋπολογισμό του 2026, ακόμα έναν προϋπολογισμό προσηλωμένο εμμονικά στα ληστρικά για την κοινωνία πρωτογενή πλεονάσματα και στην πρόβλεψη εσόδων από την εξοντωτική έμμεση φορολογία» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Τσουκαλάς και πρόσθεσε.
«Η αρνητική εικόνα της οικονομίας, η συνεχής υποτίμηση των θεσμών και τα σκάνδαλα διαφθοράς καθώς και η γενικευμένη αίσθηση ότι η πολιτική που ακολουθείται, περιθωριοποιεί τις νέες γενιές και τα μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, είναι ο καθρέφτης της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.
Έρχεται πάλι να υποσχεθεί λύσεις για το στεγαστικό και το εισόδημα των πολιτών, σαν να προσγειώθηκε στη χώρα μόλις χθες. Σαν να μην κυβερνά επί επτά χρόνια, σαν να μην είναι ο υπαίτιος που το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων βρίσκεται στα ευρωπαϊκά τάρταρα.
Ο Πρωθυπουργός επιλέγει να επιτεθεί ξανά στους αγρότες παίρνοντας τη σκυτάλη από τον κ. Βορίδη.
Με κυνικό και προσβλητικό τρόπο για χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που δίνουν καθημερινά μάχη για να επιβιώσουν, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι «έχουν ικανοποιηθεί τα περισσότερα αιτήματα των αγροτών».
Η αλήθεια είναι μία: Οι αγρότες πνίγονται από το δυσθεώρητο κόστος παραγωγής, την ενεργειακή ακρίβεια, τις χαμηλές τιμές και την εγκατάλειψη της υπαίθρου, η κυβέρνηση επιλέγει να τους κοροϊδεύει δημόσια, παρουσιάζοντας ελάχιστα και ανεπαρκή μέτρα ως «λύση» για να κρύψει την αποτυχία της και να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού προκειμένου να τορπιλίσει τον διάλογο.
Είναι πλέον καθαρό σε όλους: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες: μια των λίγων που καλοπερνούν και μια των πολλών που αγκομαχούν.
Η χώρα χρειάζεται άμεσα κυβέρνηση που να μπορεί να ενώσει τους Έλληνες, που θα μπορεί να δημιουργήσει μια Ελλάδα για όλους».
ΣΥΡΙΖΑ
«Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης, για ακόμα μία Κυριακή, να κρύψει την αποτυχία του φωτίζοντας δείκτες και αριθμούς από την πλευρά που τον συμφέρει η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.
Φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι 20% – 30% πιο ακριβό σε σχέση με το περσινό και 70% πιο ακριβό από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι του 2020. Αυτή είναι η επιτυχία του κ. Μητσοτάκη σε ότι αφορά την «αύξηση» διαθέσιμου εισοδήματος: Όσα λίγα, σε σχέση με τα υπερπλεονάσματα, δίνει από τη μία τσέπη, τα παίρνει από την άλλη με την ακρίβεια στο πολλαπλάσιο.
Στη στεγαστική πολιτική η αποτυχία του είναι ομολογημένη από τον ίδιο. Όταν εξαγγέλλεις ξανά και ξανά μέτρα για έναν κλάδο της οικονομίας αυτό σημαίνει ότι απέτυχαν τα προηγούμενα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ο κ. Μητσοτάκης με τις πολιτικές του επιδοτεί την ακρίβεια, γιατί αντιμετωπίζει την στέγη ως εμπόρευμα και όχι ως αγαθό, γιατί θεωρεί ότι οι απλοί ενοικιαστές μισθωτοί ή συνταξιούχοι μπορούν σε μια ελεύθερη διαπραγμάτευση με τις εταιρείες του real estate να ρυθμίσουν την αγορά.
Τέλος ένα μήνυμα για τους αγρότες: Από τα έντεκα θέματα που έθιξε ο κ. Μητσοτάκης στην Κυριακάτικη του ανασκόπηση ιεράρχησε τα αγροτικά στη δέκατη θέση, λέγοντας ουσιαστικά ότι ο ίδιος έκανε ότι μπορούσε και στο εξής εκείνοι έχουν ευθύνη που ταλαιπωρούν την κοινωνία. Προς τι η έκκληση για διάλογο τότε; Να η απόδειξη του κοινωνικού αυτοματισμού, να η απόδειξη της υποκρισίας του κ. Μητσοτάκη. Δε ντρέπεται ο κ. Μητσοτάκης να στήνει στο μήνυμα του πριν τις γιορτές επιχειρήματα κοινωνικού αυτοματισμού ανάμεσα δήθεν στους αγρότες και άλλους επαγγελματικούς κλάδους;
Ο κυνισμός και η αλαζονεία του προκειμένου να μην αλλάξει τον πυρήνα της αποτυχημένης λογικής του δεν πείθει κανέναν πια. Ούτε τους αγροτοσυνδικαλιστές της παράταξης του».
Νέα Αριστερά
«Θεωρώ θετικό ότι αυτός ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο την ώρα που σε όλη την Ελλάδα οι αγροτικές κινητοποιήσεις -και η κοινωνική στήριξη σε αυτές- δείχνουν πώς ό,τι και να κάνει το καθεστώς Μητσοτάκη δεν θα έχει τρίτη ευκαιρία», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
-
ΕΛΛΑΔΑ14 ώρες agoΝεκρός 42χρονος που έπεσε σε αρδευτικό κανάλι με το αυτοκίνητό του
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago“Βούλιαξε” ο δρόμος στην Πατρών
-
LIFESTYLE16 ώρες agoΕλένη Καστάνη: “Ψυχολογικά είμαι καλύτερα με την απώλεια κιλών, αλλά ακόμα λειτουργώ σαν να τα έχω” (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες agoΚύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Βαριές κατηγορίες για τους 25 συλληφθέντες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες agoΕγκληματική οργάνωση για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, εξαρθρώθηκε από τα στελέχη του ελληνικού FBI- Είχε αποθήκες και σε Μαγνησία
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες agoΕν διαστάσει σύζυγος απειλούσε τηλεφωνικά ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα & την πεθερά του
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ11 ώρες agoΒορίδης στο ΕΡΤnews για την τραγωδία στη Χίο: Η ευθύνη ανήκει πρωτίστως στον διακινητή – Aποστολή του Λιμενικού είναι η αποτροπή της μετανάστευσης
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ10 ώρες agoΠλεύρης για τραγωδία στη Χίο: Το Λιμενικό δεν είναι επιτροπή υποδοχής, ο εχθρός μας είναι οι διακινητές








