Η πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών ανακοίνωσε ότι σταματά τις δραστηριότητές της σε αυτές τις χώρες

Την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της σε Ρωσία και Λευκορωσία ανακοίνωσε η εταιρεία ενοικίασης κατοικιών Airbnb.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Οι επισκέπτες παγκοσμίως δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν νέες κρατήσεις για διαμονή στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία», αναφέρει εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας παράλληλα ότι ούτε οι ταξιδιώτες που βρίσκονται στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία θα μπορούν να κάνουν νέες κρατήσεις μέσω του Airbnb.

Γνωστοποίησε επίσης ότι όλες οι κρατήσεις, που ξεκινούσαν από τις 4 Απριλίου ακυρώθηκαν.

Η εταιρεία είχε προηγουμένως επισημάνει την αδυναμία της να διεκπεραιώσει συναλλαγές που συνδέονται με ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Ρωσία και τη Λευκορωσία λόγω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν μετά την αποστολή δεκάδων χιλιάδων στρατευμάτων από τη Μόσχα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Airbnb είχε προαναγγείλει την απόφαση αυτή, πριν από περίπου έναν μήνα, μέσω ενός tweet που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπράιαν Τσέσκι

Η Airbnb έχει επίσης ανακοινώσει ότι πρόκειται να προσφέρει δωρεάν, προσωρινή στέγαση σε έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία. Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει αυτές τις διαμονές με βοήθεια από οικοδεσπότες της Airbnb και δωρεές στο Ταμείο Προσφύγων Airbnb.org.

Ετοιμάζεται τριμερής Ισραήλ – Ελλάδας – Κύπρου για την ενέργεια