Connect with us

OIKONOMIA

Airbnb: Οι αισιόδοξες προβλέψεις και οι εκτιμήσεις για τις τιμές

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

*Γράφει η Ιφιγένεια Βιρβιδάκη

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η μείωση στην τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, όπως τα λοκντάουν, έφεραν μεγάλες αλλαγές στο τοπίο της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης διαμερισμάτων, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες αποφάσισαν να νοικιάσουν τα διαμερίσματά τους με μακροχρόνιες μισθώσεις, και μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένα ενοίκια. Και αυτό γιατί συνήθως ενοικιάζονταν επιπλωμένα και πολλά από αυτά ήταν πρόσφατα ανακαινισμένα.

Οι πρώτες θετικές ενδείξεις για τη φετινή πορεία του τουρισμού φαίνεται να ευνοούν την επιστροφή στις βραχυπρόθεσμες μισθώσεις. Αυτή τη στιγμή καταγράφεται μια πολύ αισιόδοξη πορεία στις κρατήσεις, ενώ ο αριθμός των τουριστών, τουλάχιστον στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, είναι εντυπωσιακός για την εποχή. Μέχρι την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με την AirDNA, διεθνή εταιρεία αναλύσεων της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων, η Ελλάδα κατέγραφε τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις για καταλύματα Airbnb σε όλη την Ευρώπη με ποσοστό 232%, με δεύτερη την Πορτογαλία και τρίτη την Κροατία.

«Μετά από δύο δύσκολα χρόνια για τον τουρισμό στην Ελλάδα και την Αθήνα, οι κρατήσεις αυξήθηκαν πολύ φέτος το καλοκαίρι, με τις τρέχουσες κρατήσεις στην Αθήνα για τον Μάιο να είναι 585% πιο πάνω από ό,τι ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2021, όμως να παραμένουν 23% κάτω από τον Μάιο του 2019» αναφέρει στο «Βήμα» η Madeleine Parkin από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της AirDNA. Αντίστοιχα, αύξηση 464% σημειώνεται για τον Ιούνιο σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021, αριθμός που όμως είναι 24% κάτω από τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Αισιόδοξες προβλέψεις

«Νομίζω ότι φέτος τελικά η κίνηση θα είναι καλύτερη από το 2019. Αυτό που γίνεται είναι πρωτόγνωρο» μας είπε ο κ. Βαγγέλης Σταυρόπουλος από την Optimal Residence, εταιρεία διαχείρισης διαμερισμάτων με βραχυχρόνια μίσθωση. «Και αυτό γιατί ο κόσμος μετά το κλείσιμο και την πίεση που υπέστη λόγω COVID θέλει να ταξιδέψει».

Φέτος η εταιρεία του διαχειρίζεται 7 διαμερίσματα – τα δύο από αυτά μπήκαν μόλις στην αγορά. Κανένα από αυτά δεν στράφηκε σε μακροχρόνια μίσθωση τα δύο δύσκολα προηγούμενα χρόνια. Οπως μας είπε όμως αρκετά Airbnb που γνωρίζει ότι είχαν δοθεί με μακροχρόνιες συμβάσεις 3 ή 6 ή 9 μηνών, μόλις έληξε ο χρόνος επέστρεψαν στη βραχυχρόνια μίσθωση. Εξαίρεση αποτελούν εκείνα που νοικιάστηκαν με μισθωτήριο, του οποίου ο ελάχιστος χρόνος είναι 3 χρόνια.

Μείωση των καταλυμάτων

Ανεξάρτητα από τις κρατήσεις που φαίνεται να τραβούν την ανηφόρα, αν δει κανείς το συνολικό τοπίο, συνεχίζει να μειώνεται ο αριθμός των διαθέσιμων για βραχυχρόνια μίσθωση καταλυμάτων, όπως φανερώνουν τα αναλυτικά στοιχεία που μας παραχώρησε η AirDNA – μια μείωση που ξεκίνησε με την εμφάνιση της πανδημίας.

Τον Αύγουστο του 2019 τα διαθέσιμα καταλύματα στην περιοχή της Αθήνας ήταν 12.080 – ρεκόρ τουλάχιστον για τα 4 τελευταία χρόνια. Τους επόμενους μήνες, προφανώς λόγω εποχής, άρχισαν να σημειώνουν μείωση για να φτάσουν τα 10.191 τον Μάρτιο του 2020 – όταν ήρθε στη χώρα μας η πανδημία. Με έναν αριθμό γύρω στις 9.000 ακολούθησαν οι επόμενοι μήνες και η πτώση συνεχίστηκε από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και σήμερα με περίπου 7.000 καταλύματα.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι, επίσης, το γεγονός ότι για τον Φεβρουάριο του 2022 από τις διαθέσιμες 117.981 διανυκτερεύσεις, καλύφθηκαν οι 64.503 – αντίστοιχα τον Φεβρουάριο του 2021 από τις 65.170 διανυκτερεύσεις είχαν καλυφθεί οι 26.777. Αν μελετήσουμε τα στοιχεία σε ετήσια βάση διαπιστώνουμε ότι τo 2018 ο αριθμός των διαθέσιμων καταλυμάτων στην Αθήνα ήταν 14.799, για να ανέβουν απότομα το 2019 σε 16.178.

Η πτώση του 2020 περιόρισε τον αριθμό τους στα 14.195, για να μειωθούν ακόμα περισσότερο το 2021 (11.726).

Οι τρεις περιοχές της Αθήνας με τα περισσότερα διαθέσιμα καταλύματα τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν το Εμπορικό Τρίγωνο (1.627), η περιοχή Κουκάκι – Μακρυγιάννη (666) και ο Νέος Κόσμος (510), σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της AirDNA.

«Θα αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στο κέντρο»

Για ισχυρή πίεση προς τα πάνω των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων μας μίλησε ο κ. Κοσμάς Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αθηνών Αττικής. «Αυτό σημαίνει ότι θα πιεστούν η κατοικία και τα ενοίκια, ειδικά στις τουριστικές περιοχές» λέει.

«Το βασικό πρόβλημα της Αθήνας» σημειώνει «είναι ότι μετά το 2005 έπαψαν να χτίζονται οικιστικές μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι λείπουν νέα ακίνητα επί 15 έτη. Σκεφτείτε πόσα από τα υπάρχοντα βγαίνουν από την αγορά, λόγω κληρονομικών προβλημάτων, καταστροφών κ.λπ. Κάθε χρόνο, λοιπόν, χάνουμε μονάδες και επειδή δεν χτίζονται καινούργια, υπάρχει πίεση στην προσφορά. Οσα χτίζονται έχουν πολύ υψηλό κόστος, και για να αποδώσουν στον ιδιοκτήτη θα πρέπει να ενοικιάζονται με υπέρογκα ποσά, σε ποσά που δεν μπορούν να πληρωθούν με την τρέχουσα αγορά. Πολλοί θεωρούν, λοιπόν, ότι ένας τρόπος για να κερδίσουν τα χρήματα που έχουν δώσει είναι η βραχυχρόνια μίσθωση, που δεν έχει πολλές από τις αβαρίες της μακροχρόνιας μίσθωσης (καθυστέρηση ενοικίων, δυσκολία έξωσης κ.λπ.). Δεν είναι έτσι, δεν είναι απαραίτητο ότι θα κερδίσει περισσότερα χρήματα, υπάρχει, όμως, διαφορετική χρηματορροή».

Του ζητάμε μια πρόβλεψη, τι θα συμβεί αν θα επιστρέψουν στη βραχυχρόνια μίσθωση όσα καταλύματα «έφυγαν» λόγω πανδημίας. «Θα αυξηθούν κι άλλο οι τιμές για όσους θέλουν να μείνουν στο κέντρο. Θα αναγκαστούν να κάνουν αυτό που γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, να μετακομίσουν στην περιφέρεια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αύξηση στο Εμπορικό Τρίγωνο, μείωση στο Κολωνάκι

Μελέτη για την πορεία των εγγεγραμμένων ακινήτων στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb πραγματοποίησε το Πανελλαδικό Δίκτυο E-real Estates.

Σύμφωνα με αυτήν, ο αριθμός των εγγεγραμμένων στις τοπ περιοχές του κέντρου στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb σημείωσε μείωση 2,52% το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2021.

Οπως τονίζεται, αύξηση στο διάστημα αυτό παρατηρείται στο Εμπορικό Τρίγωνο (προστέθηκαν 10 ακίνητα) και στην περιοχή Εξάρχεια – Μουσείο – Νεάπολη (προστέθηκαν 12 ακίνητα). Η μεγαλύτερη μείωση των διαθέσιμων καταγράφεται στον Κεραμεικό (22 λιγότερα), αλλά και στο Κολωνάκι (16 λιγότερα), πάντα το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2021.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Στις Βρυξέλλες Σκρέκας και Σδούκου για το πλαφόν στη χονδρική ρεύματος

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών όπου θα συναντηθούν με τεχνικά κλιμάκια της γενικής διεύθυνσης Ενέργειας της Ευρ. Επιτροπής για τον μηχανισμό παρέμβασης στις τιμές ρεύματος που θέλει να εφαρμόσει από την 1η Ιουλίου η κυβέρνηση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι Κώστας Σκρέκας και Αλεξάνδρα Σδούκου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα επιδιώξουν με τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις να παρουσιάσουν και να εξηγήσουν τη λειτουργία του μηχανισμού ώστε να επισπεύσουν την έγκριση του.

Ήδη εδώ και δύο εβδομάδες η ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε τηλεδιασκέψεις και ανταλλαγή τεχνικών εγγράφων για το προσωρινό σύστημα λειτουργίας της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που θέλει η κυβέρνηση να θέσει σε ισχύ. Πηγές αναφέρουν πως τα στελέχη της DG ENERGY έχουν αποστείλει ερωτήσεις για διάφορες πτυχές των προσωρινών μέτρων και το υπουργείο με τη σειρά του αποστέλλει απαντήσεις και κείμενα τεκμηρίωσης των θέσεων της ελληνικής πλευράς.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές, η έγκριση του ελληνικού μέτρου έχει ακόμα δρόμο μπροστά της. Θυμίζουν δε, πως η αντίστοιχη πρόταση των χωρών της Ιβηρικής χρειάστηκε να πάρει το «πράσινο» φως περίπου δυόμισι μήνες.

Αξίζει δε να τονιστεί ότι η αναθεωρημένη εργαλειοθήκη της Ευρ. Επιτροπής με τα προτεινόμενα μέτρα στα κράτη μέλη συμπεριλαμβάνει την επιβολή ανώτατης τιμής ανά τεχνολογία ηλεκτροπαραγωγής, ωστόσο θέτει σειρά προϋποθέσεων για την εφαρμογή της. Μεταξύ άλλων ανοίγει θέμα κρατικών ενισχύσεων και διασυνοριακού εμπορίου.

Ο μηχανισμός

Υπενθυμίζεται, ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει έναν μηχανισμό παρέμβασης στη χονδρεμπορική και τη λιανική αγορά ρεύματος στοχεύοντας στη μεγάλη μείωση των τιμών για τουλάχιστον έξι μήνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ελληνικό σχέδιο προβλέπει τον ορισμό ανώτατων τιμών αποζημίωσης των ηλεκτροπαραγωγών (ανάλογα με την τεχνολογία) για το ρεύμα που παράγουν και διαθέτουν μέσω του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, χωρίς όμως να επηρεάζεται η διαμόρφωση της Οριακής Τιμής Συστήματος και ο τρόπος με τον οποίο υποβάλλουν προσφορές οι παίκτες της αγοράς.

Στη συνέχεια θα προκύπτει μία μεσοσταθμική τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας, βάσει της οποίας θα αγοράζουν τις ποσότητες ρεύματος οι πάροχοι. Η πολιτεία για να πέφτει πιο χαμηλά η τιμή της κιλοβατώρας θα επιδοτεί τους προμηθευτές ώστε με τη σειρά τους να μετακυλίουν το συνολικό όφελος (χαμηλή χονδρεμπορική τιμή και επιδότηση) σε όλους τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Το πόρισμα των πρόσθετων εσόδων

Στο μεταξύ, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, η κυβέρνηση ανέθεσε τελικά στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τον προσδιορισμό των πρόσθετων εσόδων των ηλεκτροπαραγωγών κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου 2021 – Μαρτίου 2022 που μπορούν να φορολογηθούν με 90%.

Ο Ρυθμιστής, σύμφωνα με πηγές, βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε ανταλλαγή απόψεων με τους ομίλους ηλεκτροπαραγωγής. Σημειώνεται πως οι ιδιώτες αμφισβητούν τη μεθοδολογία που ακολούθησε η ΡΑΕ φέρνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το γεγονός ότι μονάδες τους δεν λειτουργούσαν κατά το διάστημα Οκτωβρίου 2020 – Μαρτίου 2021, περίοδος κατά την οποία έγινε η σύγκριση για την εξαγωγή των συμπερασμάτων ως προς τα πρόσθετα έσοδα το διάστημα της ενεργειακής κρίσης.

Επιπλέον, μεγάλος ντόρος έχει προκληθεί κατά πόσο οι εκπτώσεις και τα σταθερά τιμολόγια ρεύματος που έκαναν οι καθετοποιημένοι όμιλοι στους πελάτες τους θα πρέπει ή δεν θα πρέπει να αφαιρεθούν από τα έσοδα της ηλεκτροπαραγωγής. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Αρχής Αθανάσιος Δαγούμας μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε εύλογο το γεγονός της αφαίρεσης αυτών των παροχών από τα πρόσθετα έσοδα.

Πηγή: OT

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Η πρόκληση της απασχόλησης | in.gr

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

του Χρήστου Ιωάννου*

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Παρά τη μείωση του δείκτη ανεργίας έναντι του 2019, και τις ρυθμιστικές βελτιώσεις στην αγορά εργασίας, η πρόκληση της απασχόλησης παραμένει κορυφαία για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, στο παρόν και στο μέλλον τους.

Επείγει να αποκτήσουμε στρατηγική για την πολιτική απασχόλησης. Ας δούμε γιατί.

Πρώτον, παρά τη σημαντική ανθεκτικότητα της απασχόλησης εν μέσω της διετούς κρίσης λόγω πανδημίας, με την υποστήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων, και θέσεων εργασίας, τα ποσοστά απασχόλησης στην Ελλάδα, συγκρινόμενα με τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, παλαιότερα και νεότερα, παραμένουν τα χαμηλότερα.

Το ποσοστό απασχόλησης του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας 20-64 ετών στην Ελλάδα το 2021 ήταν 62,6%. Στην ΕΕ ήταν 73,1%. Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα έκλεισε, κατά τι, σε 10,5 ποσοστιαίες μονάδες το χάσμα, που ήταν 11,9 ποσοστιαίες μονάδες το 2019.

Δεύτερον, παρά τη βελτίωση του ποσοστού απασχόλησης της περιόδου 2019-2021, το σημείο εκκίνησης το 2019 ήταν ιδιαίτερα χαμηλό.

Συγκρινόμενη με τον εαυτό της η Ελλάδα ήταν το 2019 σε στασιμότητα δεκαετιών. Το ποσοστό απασχόλησης ήταν στα επίπεδα του 2000, και λίγο χαμηλότερο (2000: 61,9%, 2019: 61,2%). Δηλαδή το 2021 το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα είναι 0,7 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο του 2000.

Το 2000 στην τότε ΕΕ των 15 κρατών-μελών το ποσοστό απασχόλησης ήταν 68,2%. Με άλλα λόγια, κράτη-μέλη, παλαιά και νέα, προχωρήσαν, το αυξήσαν. Η Ελλάδα όχι.

Είναι τόσο σημαντική αυτή η «δεικτολογία» για το ποσοστό απασχόλησης;

Είναι. Η οικονομική ευημερία κάθε κοινωνίας – και της ελληνικής – συνδέεται με δύο παράγοντες: πρώτον, το ποσοστό απασχόλησης του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας, και, δεύτερον, το παραγόμενο προϊόν αυτού του πληθυσμού, την παραγωγικότητά του. Οταν το ποσοστό απασχόλησης είναι και μένει χαμηλό, τότε και το κατά κεφαλήν προϊόν και εισόδημα της χώρας μένει χαμηλά.

Τρίτον, σε αυτήν τη συζήτηση, πρέπει πλέον να εισαγάγουμε, έστω με καθυστέρηση δεκαετίας ή εικοσαετίας, μια ακόμη παράμετρο, ιδιαίτερα κρίσιμη για την Ελλάδα. Τη δημογραφική. Η οποία δεν μας έχει απασχολήσει τα προηγούμενα χρόνια. Αν και είναι θεμελιώδης.

Δεν είναι μόνον ότι το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα ήταν και είναι χαμηλό. Συμβαίνει ταυτόχρονα να μειώνεται ο πληθυσμός εργάσιμης ηλικίας που διαθέτει η Ελλάδα.

Που σημαίνει ότι ακόμη κι όταν αυξάνεται – που πρέπει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια – το ποσοστό απασχόλησης του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας, ο πληθυσμός αυτός μειώνεται, συρρικνώνεται.

Στην Ελλάδα του 2000 ο πληθυσμός εργάσιμης ηλικίας 20-64 ετών ήταν 6.344,6 χιλιάδες. Στην Ελλάδα του 2020 ήταν 6.160,4 χιλιάδες. Σχεδόν 185 χιλιάδες λιγότεροι.

Ο πληθυσμός εργάσιμης ηλικίας 20-64 ετών αυξανόταν έως το 2008. Από το 2009 άρχισε να μειώνεται σταθερά. Και να γηράσκει. Ο μέσος όρος ηλικίας των απασχολουμένων πλησιάζει τα 45 έτη.

Οι αδήριτοι νόμοι της δημογραφίας δείχνουν συνεχή μείωση του πληθυσμού εργάσιμης ηλικίας 20-64 ετών τα επόμενα χρόνια. Για δεκαετίες. Και γήρανση.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, των χαμηλών ποσοστών απασχόλησης, της δημογραφικής κάμψης και της γήρανσης, χρειαζόμαστε κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι γινόταν τις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες.

Μια πολιτική απασχόλησης με μέσα και στόχους (για το ποσοστό απασχόλησης των γυναικών, για το ποσοστό απασχόλησης των νέων, για την ενεργό γήρανση των μεγαλύτερων ηλικιών) που να συμβάλλει στον αναγεννητικό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Που να προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης και ποιότητα ζωής στους πολίτες της, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Για τον μετασχηματισμό μας σε μια κοινωνία δυναμική, εξελισσόμενη και δημιουργική και μία εθνική οικονομία ισχυρή, παραγωγική, που θα κάμπτουν τις αρνητικότερες δημογραφικές προοπτικές.

*Ο Χρήστος Α. Ιωάννου είναι διευθυντής του Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας ΣΕΒ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 λεπτά ago

Ερντογάν: Ενοχλημένος από το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Το σόου του σουλτάνου σε συνέδριο νεολαίας

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

ΕΛ.ΑΣ: Αυτές είναι οι πιο συχνές απάτες – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

ΘΕΣΣΑΛΙΑ19 λεπτά ago

Γνωστός γιατρός ο ιδιοκτήτης του πολυτελέστατου αυτοκινήτου που καρφώθηκε σε κολώνα στη Λάρισα

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Κώστας Γιαννόπουλος: Δε θα κρίνουν τα τετραγωνικά της κουζίνας την ποιότητας ζωής των παιδιών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ35 λεπτά ago

Θλίψη για τον θάνατο του 57χρονο Βολιώτη Κώστα Μπούργο

OIKONOMIA36 λεπτά ago

Στις Βρυξέλλες Σκρέκας και Σδούκου για το πλαφόν στη χονδρική ρεύματος

ΚΟΣΜΟΣ37 λεπτά ago

Καναδάς: Στους 8 οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία – Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

ΕΛΛΑΔΑ48 λεπτά ago

Παγώνη: Ποια η διαφορά μεταξύ ευλογιάς των πιθήκων και ανεμοβλογιάς

ΚΟΣΜΟΣ57 λεπτά ago

Ιαπωνία: Ο Μπάιντεν άρχισε την επίσκεψή του, συναντώντας τον αυτοκράτορα Ναρουχίτο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ώρα ago

Σταϊκούρας: Θα καλύψουμε το 70-80% της αύξησης του ρεύματος το 2ο εξάμηνο του 2022

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

Σκιάθος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια

47χρονος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ7 ημέρες ago

Στοίχημα: Με την ποιότητα και την έδρα της Χάντερσφιλντ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης από Βόλο- Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του ‘40

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ο Αχιλλέας Μπέος στη Σκιάθο

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο για τον δικηγόρο της οικογένειας της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

Δημοφιλή