Η συνεχής υιοθέτηση της τηλεργασίας θα δημιουργήσει ένα νέο τμήμα εργαζόμενων που διαρκώς ταξιδεύουν και αλλάζουν την έδρα τους, εκτιμά ο CEO της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι

Προβλέπει ένα μέλλον όπου θα κυριαρχούν η ευέλικτη εργασία και ζωή, μετά την πανδημία, και αυτό θα είναι προς όφελος της εταιρείας Airbnb. Ο λόγος για τον Μπράιαν Τσέσκι, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας βραχυχρόνιας ενοικίασης ακινήτων Airbnb.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Τσέσκι, ο οποίος βρίσκεται σε μια μεγάλη περιοδεία στις ΗΠΑ για το Airbnb, σε μια προσπάθειά του να «βελτιώσει την εμπειρία» για τους πελάτες της, δήλωσε στο CNBC ότι αναμένει πως η συνεχής υιοθέτηση της εξ αποστάσεως εργασίας θα δημιουργήσει ένα νέο τμήμα εργαζόμενων που διαρκώς ταξιδεύουν και αλλάζουν την έδρα τους.

Πολλοί άνθρωποι δουλεύουν εξ αποστάσεως

«Μπορούν να κάνουν ό,τι μπορώ να κάνω εγώ – διευθύνω μια αρκετά μεγάλη εταιρεία εκτός φορητού υπολογιστή με WiFi άλλου ατόμου στο σπίτι τους», είπε ο Τσέσκι στο CNBC. «Αν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου από ένα σπίτι στην Ατλάντα, αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο και να ζήσουν, όχι απλώς να ταξιδέψουν».

Ο Τσέσκι είπε ότι το σχέδιο της Airbnb να κατακτήσει αυτό το νέο τμήμα ψηφιακών νομάδων είναι να δημιουργήσει εμπειρίες που κάνουν τους πελάτες να νιώθουν σαν να ζουν σε μια κοινότητα αντί να ταξιδεύουν σε έναν προσωρινό προορισμό. Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα προχωρήσει η εταιρεία του για να το πετύχει αυτό, αλλά είπε ότι οι βελτιώσεις στις υπηρεσίες της θα δημοσιοποιηθούν εγκαίρως αυτό το καλοκαίρι.

Ο CEO της Airbnb είπε επίσης ότι αναμένει πως οι κρατήσεις θα εκτοξευθούν μόλις χαλαρώσουν οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

Προσδοκίες για κέρδη

«Υπάρχει μια τεράστια έκρηξη που πρόκειται να έχει ως αποδέκτη την Airbnb», εκτίμησε ο Τσέσκι. «Πριν από την πανδημία, οι μισές δραστηριότητές μας ήταν διασυνοριακές. Καθώς τα σύνορα ανοίγουν ξανά, αυτό θα είναι ούριος άνεμος για εμάς».

Η μετοχή της Airbnb κινείται αρνητικά, έχοντας χάσει σχεδόν 6% μέχρι στιγμής το 2022. Ωστόσο, έχει αντέξει καλύτερα από άλλες εταιρείες με προσανατολισμό στην ανάπτυξη και τη συνολική βαριά τεχνολογία του δείκτη Nasdaq Composite, ο οποίος έχει υποχωρήσει περίπου 12% μέχρι σήμερα.

Οι Αντετοκούνμπο «άδειασαν» τον Αλέξανδρο Κοψιάλη – Σταματούν την συνεργασία για τον διαγωνισμό με το σπίτι