ΕΛΛΑΔΑ
Αίτημα για κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε τρεις κοινότητες του Δήμου Μινώα Πεδιάδας (Βίντεο)

Ο δήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας του Ηρακλείου Κρήτης Βασίλης Κεγκέρογλου απέστειλε αίτημα να κηρυχθούν οι δημοτικές κοινότητες Καστελλιανών, Δεματίου και Σκινιά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στην Κρήτη. Η επιστολή απευθύνεται προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Κεφαλογιάννη, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Παπαευσταθίου, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη.
Διαβάστε: Εικόνες “αποκάλυψης” στην Κρήτη: Δρόμοι μετατρέπονται σε… ποτάμια εξαιτίας της βροχόπτωσης (Βίντεο)
Το αίτημα του Κεγκέρογλου για τις πλημμύρες στη Κρήτη
Συγκεκριμένα, το αίτημα του κ. Κεγκέρογλου, ακολούθησε μετά τις σκηνές «αποκάλυψης» που εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στο νησί μετά τη δυνατή βροχόπτωση. «Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2025, τις πρωινές ώρες, ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή του Δήμου μας με αποτέλεσμα να προκληθούν – λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων – πολλές καταστροφές σε υποδομές, δίκτυα και περιουσίες στις Δημοτικές Κοινότητες Καστελλιανών, Δεματίου και Σκινιά. Οι καταστροφές εντοπίζονται στην αγροτική, στην δημοτική οδοποιία και στο Τουριστικό Καταφύγιο Τσούτσουρα (κατολισθήσεις, αποκοπή οδικών συνδέσεων, καταστροφή οδοστρωμάτων, μετατοπίσεις, διάβρωση εδαφών, τεχνικά έργα, τοιχία αντιστήριξης, δίκτυα κλπ). Επίσης σας αποστέλλουμε ενδεικτικά φωτογραφικό υλικό, όπου αποτυπώνεται το μέγεθος των ζημιών και παρακαλούμε για τις ενέργειες αρμοδιότητας σας προκειμένου άμεσα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, η Δημοτική Ενότητα Αρκαλοχωρίου του Δήμου μας και συγκεκριμένα η Δημοτική Κοινότητα Καστελλιανών, η Δημοτική Κοινότητα Δεματίου και η Δημοτική Κοινότητα Σκινιά σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 11 και 12 του Ν. 3013/2002», αναφέρει ο δήμαρχος Βασίλης Κεγκέρογλου.
Κρήτη: Δρόμοι μετατρέπονται σε… ποτάμια εξαιτίας της βροχόπτωσης
Υπενθυμίζεται ότι σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε Μαριδάκι, Τσούτσουρα και Βιάννο, προκαλώντας καταστροφές και προβλήματα σε δρόμους, ενώ σε ορεινές περιοχές καταγράφηκαν κατολισθήσεις εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Ειδικότερα, στην περιοχή της Βιάννου, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια λίγα λεπτά αφού σταμάτησε η βροχή παρασύροντας χώματα αλλά φερτά υλικά. Την ίδια ώρα πλημμύρισαν οι δρόμοι και στον Τσούτσουρα μετά την έντονη βροχόπτωση. Η περιοχή «πνίγηκε» από μεγάλο όγκο νερού που έπεσε και κατέληξε στη θάλασσα, διαπερνώντας τον παραλιακό δρόμο.
Κλειστές οι ιρλανδικές διαβάσεις στον δήμο Φαιστού
Την ίδια στιγμή, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Φαιστού, ενημέρωσε τους δημότες ότι, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας με έντονες βροχοπτώσεις κατά τις νυχτερινές ώρες, οι ιρλανδικές διαβάσεις στον Γεροπόταμο θα παραμείνουν κλειστές, για λόγους ασφάλειας των πολιτών και των διερχόμενων οδηγών. Συγκεκριμένα, κλειστές θα παραμείνουν οι εξής διαβάσεις:
- Διάβαση Τριών Αστέρων
- Διάβαση Περίου
- Διάβαση Αγίας Τριάδας

-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
Δύο άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους σε τροχαίο, ενώ η τρίτη είναι στο νοσοκομείο
-
ΘΕΣΣΑΛΙΑ10 ώρες ago
Τροχαίο στη Λάρισα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό – Νεκρός 45χρονος
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες ago
Ανακοινώθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών – Αφορά τα οικονομικά έτη 2022 και 2023
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ώρες ago
Live ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην Επιτροπή της Βουλής για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες ago
19χρονες στο χακί για 12 μήνες και νέο μισθολόγιο
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες ago
Χ. Κέλλας στο ΕΡΤnews Radio105.8: Ισχύει ότι καθυστερούν οι επιδοτήσεις αγροτών – Ζητάμε την υπομονή τους (audio)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες ago
Ανακοινώθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών -Τι δήλωσαν για τα οικονομικά έτη 2022 και 2023
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 ώρες ago
Θανατηφόρο τροχαίο με 20χρονο τα ξημερώματα στη Σκόπελο