Connect with us

OIKONOMIA

Άκτωρ: Έκλεισε το deal πώλησης στην Intrakat

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

«Κλειδώνει» το deal της Intrakat με την Ελλάκτωρ για την εξαγορά της θυγατρικής της δεύτερης, Άκτωρ.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία με το τίμημα να ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ για τη συμφωνία που θα αλλάξει τον χάρτη  στον χώρο των κατασκευών, φέρνοντας την Intrakat πολύ ψηλά μεταξύ των εγχώριων κατασκευαστικών εταιρειών με ανεκτέλεστο έργο κοντά στα 4 δισ. ευρώ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον για εξαγορά της ΑΚΤΩΡ επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους χθες Παρασκευή η Intrakat και η μητρική της Ελλάκτωρ.

Στην ανακοίνωσή της η Intrakat επεσήμαινε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έχει δώσει την έγκρισή του για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ. Ωστόσο, μέχρι χθες, σύμφωνα πάντα, με την ανακοίνωση, δεν υπήρχε κάποια εξέλιξη ως προς τη δυνητική συμφωνία.

Από την πλευρά της η Ελλάκτωρ, επιβεβαίωνε ότι την Πέμπτη είχε γίνει αποδέκτης μη δεσμευτικής επιστολής προθέσεως (Letter of Intent) εξαγοράς της θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ από την Ιντρακάτ.

Η κατ’ αρχήν συμφωνία δεν αφορά τις παραχωρήσεις της Ελλάκτωρ, αλλά το κατασκευαστικό τμήμα.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες του ΟΤ σύμφωνα με τις οποίες η Winex, η εταιρεία συμφερόντων των τριών μετόχων της Intrakat, επανήλθε με το ενδιαφέρον της για την Άκτωρ, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων των μετόχων της Ελλάκτωρ με το σχήμα Adamas Group (Κούτρας) – Wade Adams. Οι δύο τελευταίοι είχαν μπει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Άκτωρ αλλά δεν τελεσφόρησαν και έληξαν πριν την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Intrakat και Ελλάκτωρ βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες σε συζητήσεις με στόχο αυτές να ολοκληρωθούν σύντομα λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με τον διαγωνισμό της Αττικής Οδού, όπου εκεί το σχήμα Άκτωρ – AΒΑΞ φέρεται να έχει χάσει τον πλειοψηφικό εταίρο τη γαλλική Ardian. Αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά των δύο ελληνικών εταιρειών, εντούτοις στην αγορά έχει κυκλοφορήσει εντόνως η πληροφορία πως οι Γάλλοι έχουν αποσύρει το ενδιαφέρον τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ισχυρός χρηματοδότης για τη διεκδίκηση της Αττικής Οδού.

Γεγονός που δικαιολογεί και την ταχύτητα των εξελίξεων, καθώς σε λιγότερο από μια εβδομάδα η συμφωνία βρίσκεται στις υπογραφές.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, θα εκκρεμεί η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεδομένης της σημαίνουσας θέσης των δυο εταιρειών στην αγορά.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 λεπτά ago

Εκλογική επιτροπή ΝΔ: Επιχείρηση «ο γύρος της Ελλάδας σε 20 μέρες» – Ποιοι παίρνουν τους… δρόμους

ΕΛΛΑΔΑ4 λεπτά ago

Κάρπαθος: Σάλος μετά την καταγγελία ότι τηγάνιζαν ζωντανά ψάρια σε καυτό λάδι – «Είναι βασανισμός»

LIFESTYLE14 λεπτά ago

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να προσθέσετε ένα αξεσουάρ στην εμφάνισή σας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 λεπτά ago

Πώς «βάφτηκαν» γαλάζιες οι «λαϊκές» συνοικίες

ΕΛΛΑΔΑ23 λεπτά ago

Σοκ στην Κρήτη: Νηστικά και κάτω από άθλιες συνθήκες τα τρία ανήλικα που άφηνε μόνα τους στο σπίτι η μητέρα τους

ΚΟΣΜΟΣ29 λεπτά ago

ΗΠΑ: Δεν υποστηρίζουμε τις ουκρανικές στρατιωτικές επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας

LIFESTYLE35 λεπτά ago

Διακοπές σημαίνει χαλάρωση, καλό φαγητό, ιστορία, υπέροχες παραλίες και διασκέδαση – Υπάρχει ένα μέρος που τα συγκεντρώνει όλα

ΕΛΛΑΔΑ41 λεπτά ago

Εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα: Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες – Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ47 λεπτά ago

Σούσο: «Η Ρόμα είναι δυνατή ομάδα. Ο Μουρίνιο ξέρει από τελικούς»

ΚΟΣΜΟΣ50 λεπτά ago

ΗΠΑ: «Εγείρει κίνδυνο αποσταθεροποίησης» η εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή