Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Al Jazzera για τους νεκρούς δημοσιογράφους: Προμελετημένη επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου – Αντιδράσεις για τα σχέδια το Ισραήλ

Published

on

jaza journalists.jpg

Στη Γάζα έξι δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή, κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα τη νύχτα. Ήταν ένα χτύπημα, στη σκηνή, μπροστά από το νοσοκομείο, την οποία χρησιμοποιούσε το συνεργείο του αραβικού δικτύου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ανάμεσα στα θύματα της ισραηλινή; επίθεσης, -δύο δημοσιογράφους, έναν φωτορεπόρτερ και τρεις εικονολήπτες- ήταν και ο 28χρονος Ανάς Αλ Σαρίφ, από τους πιο γνωστούς ρεπόρτερ του αραβόφωνου δικτύου. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς τον Αλ Σαρίφ τρομοκράτη και αρχηγό του πυρήνα της Χαμάς, υπεύθυνο για την προετοιμασία επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον των Ισραηλινών πολιτών και στρατιωτικών.

Al Jazzera για τους νεκρούς δημοσιογράφους: Προμελετημένη επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου – Αντιδράσεις για τα σχέδια το Ισραήλ
(AP Photo/Jehad Alshrafi)

Ο θάνατος των έξι εργαζομένων του Al Jazzera σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό να επιτρέψει σε μεγαλύτερο αριθμό ξένων δημοσιογράφων να εργάζεται υπό τον έλεγχο τους στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς από την αρχή του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα, μόνο κάποια ΜΜΕ, προσεκτικά επιλεγμένα, μπαίνουν ενσωματωμένα με τον ισραηλινό στρατό.

Είναι βαρύ το τίμημα που έχει πληρώσει ο Τύπος τον πόλεμο στη Γάζα. Τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί από τον ισραηλινό στρατό, ανάμεσά τους 45 εν ώρα εργασίας. Τα στοιχεία αυτά έδωσε η μη κυβερνητική οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα».

«Καταστροφή εν αναμονή» τα σχέδια του Ισραήλ για κατάληψη της Γάζας

Στο διπλωματικό τομέα, ο Εμανουέλ Μακρόν χαρακτήρισε καταστροφή εν αναμονή τα σχέδια του Ισραήλ για επέκταση των επιχειρήσεών του με την ολοκληρωτική κατάληψη της Γάζας και πρότεινε διεθνή συνασπισμό υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη σταθερότητα και τη σταθεροποίηση της κατάστασης στον παλαιστινιακό θύλακα.

Advertisement

Νωρίτερα, ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση της χώρας το να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται σε συνέχεια εκείνης της Γαλλίας, του Καναδά και της Μεγάλης Βρετανίας.

Διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων – Εκατοντάδες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας μας, με αίτημα να τερματιστεί άμεσα ο πόλεμος στη Γάζα. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Τα μέλη της παλαιστινιακής κοινότητας και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στην οδό Τσιμισκή με πλατεία Αριστοτέλους, κρατώντας πανό και παλαιστινιακές σημαίες. Δεκάδες διαδηλωτές βρέθηκαν και στο λιμάνι της Καλαμάτας, ανταποκρινόμενοι στο πανελλαδικό κάλεσμα. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής και στο άγαλμα της Μικρασιάτισσα Μάνας στη Μυτιλήνη. Πορείες αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.

Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης, Βάσω Τζανακάκη

Advertisement

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο