Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: «Έπρεπε να παρέμβει ο πρωθυπουργός με όρους χαμαιτυπείου και να αποκαλεί τσογλάνια τους πολιτικούς του αντιπάλους;

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με την επίθεση στα γραφεία του Real Fm, χαρακτηρίζοντας απάρδεκτους τους χθεσινούς παραλληλισμούς του Πρωθυπουργού.

«Δεν θα σηκώσουμε το γάντι του διχασμού»

«Ο κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία μετά από μια άθλια επίθεση σε ραδιοφωνικό σταθμό να προσφύγει σε μια πρωτοφανή αθλιότητα, να συνδέσει την εμπρηστική επίθεση με την πολιτική αντιπαράθεση και να αφήσει αισχρά υπονοούμενα για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Το γάντι του διχασμού που μας πέταξε ο κ. Μητσοτάκης εμείς δεν πρόκειται να το σηκώσουμε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Και για να παραφράσω τα λόγια του Ηλία Ηλίου όταν τον κατηγορούσαν οι αντίπαλοί του, έλεγε «σας ταράζουμε στην νομιμότητα» έτσι και εμείς. Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα. Δεν θα παρασυρθούμε στον κατήφορο. Τον χορό του διχασμού να τον χορέψετε μόνοι σας» συμπλήρωσε.

«Ο αρχηγός βρίσκεται σε αδιέξοδο. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις που αυτός δημιούργησε» είπε αρχικά ο Τσίπρας.

Επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτη και καταδικαστέα τη δήλωση του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την Νίκη Κεραμέως τονίζοντας ότι δεν εκφράζει τον ίδιο και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ειλικρινά συγγνώμη.

«Θα σας πω εγώ τι είναι εκτσογλανισμός»

«Έπρεπε να παρέμβει ο πρωθυπουργός με όρους χαμαιτυπείου και να αποκαλεί τσογλάνια τους πολιτικούς του αντιπάλους; Είναι αυτό πολιτικό ήθος; Είναι το απώτατο όριο τοξικότητας» διερωτήθηκε;

«Εμείς σας απαντάμε πολιτικά. Δεν χρησιμοποιώ αυτούς τους όρους. Αλλά είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω. Θα σας πω τι είναι εκτσογλανισμός» είπε.

«Όταν η κοινωνία αισθάνεται ότι δεν υπάρχει δίκαιη δικαιοσύνη. Όπως έγινε με τον εκλεκτό σας, τον κ. Λιγνάδη, τώρα θα μας κουνάει το δάχτυλο. Το αίσθημα της αδικίας και της αδικίας που μου μετέφεραν οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, του οποίου οι δράστες της δολοφονίας έμειναν ελεύθεροι. Ο τραμπουκισμός της Μάγδας Φύσσας είναι εκτσογλανισμός. Η έξωση της δημοσιογράφου για 15.000 όταν ο πρωθυπουργός και το κόμμα σας χρωστάει εκατομμύρια. Η λεηλασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το κόστος της ενέργειας είναι εκτσογλανισμός», είπε.

Για το νομοσχέδιο της Παιδείας

Σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχολιάζοντας το κάθε ένα από αυτά.

«Είπατε κ. Κεραμέως ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου ότι είναι ύψιστη ιδεολογική μάχη. Και ποιοι είναι απέναντι; Από τη μια κερδοσκόποι της Παιδείας. Από την άλλη πλευρά ποιοι είναι; Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ; Όχι, απέναντι είναι ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα. Η αλαζονεία σας μάλλον είναι μεταδοτική» ανέφερε.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν πέρασε έξω από δημόσιο πανεπιστήμιο. Για το νομοσχέδιο δεν συμφωνεί κανείς. Ούτε καν η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ Νομικής. Σας καταγγέλλει. 1.000 επιστήμονες υπογράφουν επιστολή για τις απειλές που δέχεται το πανεπιστήμιο. Τα πραγματικά προβλήματα είναι πως θα εξελιχθεί το διδακτικό έργο, τις υποδομές, πώς θα προσελκύσουμε καλύτερους καθηγητές» συμπλήρωσε.

«Το όραμά σας μυρίζει ναφθαλίνη της Θάτσερ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο ότι:«Δεν έχετε σκοπό να λύσετε τα προβλήματα. Θέλετε να τα επιδεινώσετε. Για το δημόσιο πανεπιστήμιο ακούμε καλά λόγια στο εξωτερικό. Κάποια κατατάσσονται στο καλύτερο 8% παγκοσμίως. Πόσο περήφανοι είστε ότι πετύχατε κάτι καλό; Το καταφέρατε με την ελάχιστη βάση εισαγωγής; Άξιζε τον κόπο μπροστά σε αυτά που έχει επιφέρει. Πάνω από 40.000 παιδιά δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο πανεπιστήμιο».

«Βάζετε αστυνόμους στα Πανεπιστήμια, αντί να βάλετε καθηγητές. Η τρίτη μεγάλη παρέμβασή σας είναι τα μεγάλα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Αυτό είναι το όραμά σας για την Παιδεία. Δεν σας κακίζω, αλλά είναι αλήθεια. Ζείτε σε ένα περιβάλλον που ποτέ δεν σας απασχόλησε, ούτε τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε, το μέλλον των παιδιών. Η μεγάλη πλειοψηφία δεν ανήκουν στη δική σας τάξη και δεν μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Αντιλαμβάνεστε ότι είστε υπουργός όλων των παιδιών ή μήπως νομίζετε ότι είστε υπουργός μόνο του Κολλεγίου του οποίου αποφοιτήσατε;», συμπλήρωσε.

«Μας λέτε ότι θέλετε να φτιάξετε ένα πανεπιστήμιο που να μοιάζει με ανώνυμη εταιρεία και να προσαρμοστούν στην αγορά εργασίας. Κατακερματισμένη εργασία, κατακερματισμένη παιδεία, κατακερματισμένη ζωή. Το όραμά σας μυρίζει ναφθαλίνη της Θάτσερ κι άλλων φιλελεύθερων», είπε.

«Δέσμευσή μας η κατάργηση του νομοσχεδίου»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι μόλις γίνει έρθει το κόμμα του στην Κυβέρνηση, θα καταργήσει το νομοσχέδιο αυτό, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε.

Στη συνέχεια ο ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι 111 χιλιάδες άνθρωποι με μεταπτυχιακό αποχώρησαν από την αγορά εργασίας. «Είναι άριστοι. Γιατί συνέβη αυτό; Δεν είναι ανταγωνιστικοί; Δεν ήξεραν να φτιάξουν βιογραφικό; Εσείς την έχετε μετατρέψει την αγορά εργασίας σε ζούγκλα.

Επιβάλλετε μια υπερσυγκεντρωτική εξουσία στον Πρύτανη. Θα έχουμε μια αποδυναμωμένη σύγκλητο και διορισμένους αντιπρυτάνεις και έλεγχο των εκλογών. Υπονομεύετε το αυτοδιοίκητο του πανεπιστημίου. Είναι ντροπή για την Πολιτεία να στηρίζετε σε χορηγίες. Έτσι θα φτιάξουμε τη δημόσια Παιδείας. Καμία απολύτως δέσμευση για τη στελέχωση των τμημάτων. Που οδηγούμαστε; Οδηγούμαστε σε παραγωγή ημιμορφωμένων.

Στα μεταπτυχιακά ενώ με τη δική μας ρύθμιση είχαν μειωθεί τα δίδακτρα, με τη δική σας αυξάνονται. Θα δούμε πανεπιστήμιο συμβασιούχων καθηγητών. Η ρύθμιση αυτή όχι μόνο θα βλάψει, αλλά θα το αποτελειώσει. Δέσμευσή μας ότι θα καταργήσουμε τη ρύθμιση αυτή κι απέναντι στον ελληνικό κι απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

Καταλήγοντας τόνισε ότι «δέσμευσή μας είναι να γίνουν τα μεταπτυχιακά προγράμματα δωρεάν. Είναι μεγάλο το ποσό που απαιτείται. Περίπου 30 εκατ. ευρώ. Όσα κοστίζει η πανεπιστημιακή αστυνομία. Αν σε κάτι συμφωνούμε, είναι ότι η Παιδεία είναι ότι είναι ένα πεδίο μάχης γιατί υπάρχει το δημόσιο συμφέρον. Θέλετε το κράτος προστάτη των ιδιωτικών συμφερόντων. Γι’ αυτό πουλήσατε τη ΔΕΗ, γι’ αυτό ξηλώσατε το 8ωρο, γι’ αυτό αφήσατε το ΕΣΥ να καταρρεύσει».

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι παρόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ψηφίζεται το νομοσχέδιο «έκτρωμα» όπως το χαρακτήρισε.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: Το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν ξεκινά εργασίες – Δεν χρειαζόμαστε άδεια από κανένα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Την τοποθεσία στην οποία θα κατευθυνθεί το τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο, Αμπντούλ Χαμίντ Χαν ανακοίνωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με τον Ερντογάν προορισμός του γεωτρύπανου είναι η τοποθεσία Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα ανοιχτά του Γκαζί Πασά, των τουρκικών ακτών της Αττάλειας. Η περιοχή που θα κινηθεί το γεωτρύπανο είναι βόρεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε το γεωτρύπανο Αμπντουλ Χαμίντ Χαν «το σύμβολο του νέου οράματος της Τουρκίας στον τομέα της ενέργειας. Τώρα βρισκόμαστε σε αυτήν την περιοχή με τα 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας».

Διαβάστε επίσης: Ελληνοτουρκικά: Απειλή Ακάρ για το Καστελόριζο -«Αν θέλει ο Θεός, θα έρθουμε»

Ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία θα θέσει το φυσικό αέριο της Μαύρης Θάλασσας στην υπηρεσία του έθνους το ν επόμενο χρόνο.

Αναφερόμενος στις που θα πραγματοποιηθούν στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Ερντογάν υπογράμμισε  ότι «οι δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης που πραγματοποιούμε στη Μεσόγειο είναι στη δικαιοδοσία μας. Δεν χρειαζόμαστε άδεια ή έγκριση από κανέναν για αυτό».

Βόρεια της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αποκαλύπτοντας την τοποθεσία που θα σταλεί το Αμντουλ Χαμίντ Χαν, είπε ότι ο προορισμός του θα είναι στην περιοχή Yörükler-1, 55 χιλιόμετρα έξω από τον Γκάζι Πασά. «Το πηγάδι Yörükler-1 είναι το πρώτο βήμα του ολοκληρωμένου επιχειρησιακού μας σχεδίου στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu. Το σημείο που επιλέχθηκε όπως φαίνεται και στο χάρτη του τουρκικού ειδησεογραφικού δικτύου NTV, είναι βόρεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτός των αδειοδοτημένων οικοπέδων της.

Η τουρκική navtex

Αμέσως μετά την ομιλία Ερντογάν εκδόθηκε και η τουρκική navtex για την πορεία του γεωτρύπανου.

TURNHOS N/W : 0770/22 (Antalya NAVTEX Station) (Published Date: 09-08-2022 15:16)
TURNHOS N/W : 0770/22
MEDITERRANEAN SEA
1. DRILLING OPERATIONS, BY ABDULHAMID HAN, HAKAN ILHAN, KUTSI ILHAN AND MURAT ILHAN BETWEEN 09 AUG-07 OCT 22 IN YORUKLER-1 AREA BOUNDED BY;
36 03.87 N – 031 54.26 E
36 05.88 N – 031 54.23 E
36 05.90 N – 031 56.70 E
36 03.90 N – 031 56.73 E
10 NM. WIDE BERTH REQUESTED.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: «Απολύτως νόμιμη η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην επισύνδεση τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με γενναιότητα και νηφαλιότητα, παραδέχτηκε πως υπήρξαν λάθη στο χειρισμό της υπόθεσης της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και δεσμεύτηκε για την ισχυροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της, στην υπηρεσία της εθνικής ασφάλειας και των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για λόγους εθνικής ασφάλειας

Ο κ. Μαρινάκης τονίζει ότι «η διαδικασία που ακολουθήθηκε, σε αντίθεση με κάποια νομικά επιχειρήματα που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, είναι απολύτως νόμιμη» και εξηγεί τους λόγους:

Διαβάστε επίσης Υπόθεση υποκλοπών: Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα, η έρευνα συνεχίζεται – Ανακοίνωση ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

«Τηρήθηκε στο ακέραιο η διαδικασία του Ν. 2225/1994, που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όπως τροποποιήθηκε από τον Ν. 4531/2018 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, αναφορικά με την άρση του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας, κατόπιν άδειας της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν θέτει καμία εξαίρεση των βουλευτών ή άλλων πολιτικών προσώπων από τη νόμιμη διαδικασία άρσης του απορρήτου.

Το άρθρο 19§1 μνημονεύει την άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας ή για διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων μέσα από ειδική διάταξη, χωρίς να αναφέρεται σε πρόσωπα ή ιδιότητες που εξαιρούνται από τη διαδικασία άρσης του απορρήτου από την αρμόδια δικαστική αρχή.

Το άρθρο 61§3 αναφέρεται στη μη υποχρέωση παροχής μαρτυρίας από πλευράς ενός βουλευτή για ζητήματα που προέκυψαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Ορίζει, δηλαδή, μια συγκεκριμένη εξαίρεση που αφορά τους κατέχοντες τη βουλευτική ιδιότητα.

Ακόμη και αν δεχτούμε την εξομοίωση του ευρωβουλευτή με τον βουλευτή του εθνικού κοινοβουλίου, στον οποίο αναφέρεται το άρθρο 61, η διάταξη δεν θα μπορούσε αναλογικά να αφορά και τα όρια στην άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Οι υπαινιγμοί για ξένα κέντρα και τα υπονοούμενα για εκλογές

Πλήρως εναρμονισμένη

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις γενικές θεμελιώδεις διατάξεις της ΕΣΔΑ και του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, οι οποίες, μάλιστα, συμπληρώνονται και από την ειδικότερη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων 2016/679 (που αποτελεί φυσικά τμήμα και της ελληνικής νομοθεσίας). Ο γνωστός σε όλους μας GDPR περιέχει ρητές εξαιρέσεις από το πεδίο εφαρμογής του ως προς την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για ζητήματα εθνικής και δημόσιας ασφάλειας (άρθρα 2 και 23).

Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στον νόμο. Ο νόμος, στην υπό κρίση περίπτωση, δεν καθιερώνει εξαίρεση υπέρ των βουλευτών, οι οποίοι προστατεύονται για την άσκηση των καθηκόντων τους, όμως μέχρι εκεί».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, «από την επίμαχη περίπτωση, βέβαια, προκύπτει ότι προφανώς πρέπει να υπάρχουν περισσότερα φίλτρα και ασφαλιστικές δικλείδες».

Και ο γραμματέας της ΠΕ καταλήγει:

«Και αυτό έρχεται να κάνει ο πρωθυπουργός, με αφορμή αυτήν την υπόθεση, προτείνοντας θεσμικά κάποια μέτρα και παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή, χωρίς σε καμία περίπτωση να κινδυνεύσει η εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας μας».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

LIFESTYLE3 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλιψη για την 56χρονη Αναστασία Μήσια από Βελεστίνο

Δημοφιλή