Connect with us
626 1024x771 620x350.jpg 626 1024x771 620x350.jpg

ΕΛΛΑΔΑ

Αλκης Καμπανός: Παραιτείται από την υπόθεση ο Αλέξης Κούγιας

Published

on

ΝΕΟ BANNER 1000x200px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%

Μία ημέρα πριν ξεκινήσει το Εφετείο, ήτοι η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για την δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού το 2022 στη Θεσσαλονίκη, ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας Αλέξης Κούγιας, ανακοινώνει, πως δε θα είναι πλέον ο δικηγόρος της οικογένειας Καμπανού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του γνωστού ποινικολόγου: «Όπως είναι γνωστό, προ τριών ετών, ο Πρόεδρος του Ερασιτεχνικού Σωματείου Άρης, κος Αρβανίτης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, κος Καρυπίδης με παρεκάλεσαν να αναλάβω την υποστήριξη της κατηγορίας εις βάρος των κατηγορουμένων για το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα τον αείμνηστο, Άλκη Καμπανό.

Με έφεραν σε επαφή με την οικογένεια Καμπανού και αμέσως, πάρα του ότι ασκώ δικηγορία στην Αθήνα, άρχισα να ασκώ το έργο μου.

Επισκέφτηκα επανειλημμένως την Ανακρίτρια που διεξήγαγε την τακτική ανάκριση και ζήτησα από αυτήν τη διενέργεια σειράς ανακριτικών πράξεων, οι οποίες όλες διενεργήθηκαν.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οδηγηθήκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου 12 δράστες και οι οποίοι τελικώς παραπέμφθηκαν να δικαστούν ως συναυτουργοί, παρά του ότι το θύμα ήταν ένα, για το

Advertisement

αδίκημα της κατά συναυτουργίας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μετά από 53 δικάσιμους, στις οποίες παρέστην καταβάλλοντας όλα τα διαδικαστικά έξοδα προσωπικά (ακόμη και το παράβολο της προεισπράξεως) η δίκη ολοκληρώθηκε στον Α’ βαθμό με απόλυτη δικαίωση των ουσιαστικών και επιστημονικών απόψεών μου, οι οποίες συνέπιπταν με τις απόψεις της Εισαγγελέως, κας Κλιάμπα και όλοι οι κατηγορούμενοι, με εξαίρεση δύο, καταδικάστηκαν στην ποινή της ισοβίου καθείρξεως.

Μετά την έκδοση της αποφάσεως ανέμενα ως ηθική τουλάχιστον ανταμοιβή της επιστημονικής και ανθρώπινης προσπάθειάς μου να τύχω μιας ηθικής τουλάχιστον ανταμοιβής από τον ποδοσφαιρικό οργανισμό του ιστορικού ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, γεγονός το οποίο ουδέποτε συνέβη προς μεγάλη απογοήτευσή μου.

Μεγάλη απογοήτευσή μου υπήρξε όμως και το γεγονός ότι ούτε η οικογένεια Καμπανού με προσκάλεσε έστω σ’ ένα δείπνο για να εισπράξω από εκεί τουλάχιστον, μια ηθική ικανοποίηση και να ακούσω έστω πέντε ζεστά λόγια για την όλη ανιδιοτελή προσφορά μου, η οποία δεν περιορίστηκε μόνο στην παρουσία μου στις δίκες, αλλά και σε σημαντικές συναντήσεις, σε συνεργασία με την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργίου και κο Πλιώτα, ώστε η οικογένεια Καμπανού να είναι βέβαιη ότι σε αυτή τη δίκη, εν αντιθέσει με άλλες που διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη, το αποτέλεσμα θα ήταν μια δίκαιη κρίση.

Πριν από λίγες ήμερες και μετά από μήνες δέχτηκα ένα τηλέφωνο από τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Πουλτσίδη, ο οποίος μου είπε ότι με περιμένουν στις 10/1/2025 στο ΜΟΕ Θεσσαλονίκης για να τεθώ επικεφαλής και πάλι του ιδιαίτερα ευαίσθητου βήματος της υποστηρίξεως της κατηγορίας και πριν μία εβδομάδα δέχτηκα τα πρώτα τηλέφωνα από την μητέρα και τον πατέρα του Άλκη Καμπανού, οι οποίοι μου δήλωσαν ότι θεωρούν αυτονόητο ότι θα είμαι δικηγόρος στην υπόθεση.

Advertisement

Δεν έδωσα απάντηση, αλλά σήμερα πήρα την απόφασή μου, η οποία είναι η εξής: δεν θα είμαι δικηγόρος υποστηρίξεως της κατηγορίας, διότι έχει χαθεί εντελώς ο ψυχικός σύνδεσμος τον οποίον πρέπει να νιώθει ένας δικηγόρος σαν κι εμένα με αυτούς που τον επιλέγουν για να τους εκπροσωπήσει.

Εύχομαι οι δικηγόροι που θα με αντικαταστήσουν να βοηθήσουν το δικαστήριο να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση, η οποία θα δικαιώνει την μνήμη του 19χρονου αυτού παιδιού που δεν πρόλαβε να ζήσει αυτά που άξιζε, αλλά συγχρόνως να εκδώσει μια απόφαση που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της δίκαιης δίκης.»

Περισσότερα Εδω

Advertisement
NEO BANNER 300x250px ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2.25%
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο