Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναδείχθηκε η δυναμική του γυναικείου επιχειρείν στη Λάρισα (φωτο)

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Mε μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Λάρισα το 1οΔιεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (3-5/6/2022) και το συνέδριο γυναικείας επιχειρηματικότητας Womenforwin(ΗοtelDivani, 4/6/2022)  αφιερωμένο στις δυναμικές γυναίκες του Ελληνικού αλλά και του Παγκόσμιου επιχειρείν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πλήθος εκδηλώσεων συνόδευσαν το 1ο Διεθνές Forum, το οποίο διοργανώθηκεγια πρώτη φορά από το Επιμελητήριο Λάρισακαιτην Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τον  Δήμο Λαρισαίων, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στόχος του Forum και του συνεδρίου ήταν η ανάδειξη του δυναμικής του γυναικείου επιχειρείν , η δικτύωση και η ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών , η παρακίνηση και η ανάδειξη της πολυεπίπεδηςυποστήριξης που χρειάζονται οι νέες γυναίκες για να τολμήσουν να επιχειρήσουν.

Η διοργάνωσηεκτυλίχθηκε σε δύο άξονες:O πρώτος συνίστατο στην έκθεση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών από γυναίκες επιχειρηματίες, η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 3-6 και διήρκησε όλο το τριήμερο. Τη βραδιά των εγκαινίων άνοιξε η babyorchestramusicArte, υπό την καθοδήγηση της μουδικοπαιδαγωγούκας Έφης Φαρμάκη. Επίσης, εμφανίστηκε η μικτή χορωδία musicArte του μουσικού συλλόγου Ελασσόνας με μαέστρο τον κ. Κωνσταντίνο Μάτη, καθώς και η Γυναικεία χορωδία του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας με μαέστρο τον κ. Νίκο Ευθυμιαδη.

Ο δεύτερος άξονας συνίστατο  στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίουμε θέμα «Το Γυναικείο Επιχειρείν στη σύγχρονη εποχή». Το «παρών» έδωσανστο συνέδριο  γυναίκες της πολιτικής σκηνής της χώρας και δυναμικές γυναίκες του επιχειρείν, από την Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες, όπως η Αντιπρόεδρος Ανθρώπινου Δυναμικού της IBM, κα CarlaGrantPickens, η Παγκόσμια Αντιπρόεδρος καινοτομίας και πληροφοριών της Unilever ( Διαδικτυακά)κα CristinaHabib, καθώς και αποστολή επιχειρηματιών γυναικών της Μογγολίας, με την Πρόεδρο της Μογγολικής Ομοσπονδίας Υποστήριξης Απασχόλησης Γυναικών κα AriunnaShagdarsuren, οι οποίες είχαν και  περίπτερο στην έκθεση της  πλατείας.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου η Γ. Γραμματέας του Επιμελητηρίου και Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ κα Καλλιόπη Τζήκα  αναφέρθηκε στις προκλήσεις αλλά και τις πολιτικές, τόσο σε επίπεδο εκπαίδευσης όσο και σε επίπεδο ουσιαστικής στήριξης της μητρότητας και εν γένει του γυναικείου επιχειρείν. Τις εργασίες χαιρέτισαν επίσης ο Πρόεδρος κ. Σ. Γιαννακόπουλος,  η κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ, η κα Μαρία Συρεγγέλα, υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η κα Ζέττα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας  και Θρησκευμάτων.

Το Συνέδριο περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες: «Το Γυναικείο Επιχειρείν στη Σύγχρονη Εποχή», «SuccessStories» και «Γυναίκα και Ηγεσία». Στα πάνελ του συνεδρίου συμμετείχαν μαζί με ξένες και  επιτυχημένες ελληνίδες επιχειρηματίες της Λάρισας και όχι μόνο, αλλά και γυναίκες – εκπρόσωποι της βουλής και της αυτοδιοίκησης του τόπου μας .Το υψηλόβαθμο στέλεχος της ΙΒΜ κα CarlaGrantPickens , που ήταν ομιλήτρια στο πρώτο πάνελ του συνεδρίου, παραδέχθηκε πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να φθάσουμε σε ένα περιβάλλον πραγματικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές ευκαιρίες, ενώ για τη γενικότερα ασταθήκατάσταση του πλανήτη δήλωσε ότι  οι προκλήσεις και τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας. Η κα Pickensαλλά και όλες οι ομιλήτριες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της συνεργασίας και της συνέργειας όλων αλλά και στην παροχή ίσων ευκαιριών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα η κα Pickens  είπε: «Οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να επικεντρωθούν στην ασφάλεια καθώς και στη σταθερότητα των χωρών.Να προσθέσουν αξία στην κοινωνία, στους υπαλλήλους που εργάζονται, στους ανθρώπους που έχουν δουλειά. Νομίζω ότι θα κάνουμε τη δουλειά καλύτερα μαζί, αν είμαστε σε θέση να επικεντρωθούμε πραγματικά στο πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το περιβάλλον, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνική ισότητα σε όλο τον κόσμο, πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη διακυβέρνηση μέσω ενός διαφορετικού μοντέλου, διασφαλίζοντας ότι θα είναι σε θέση να παρέχει πραγματικά ίσες ευκαιρίες για όλους».

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συμμετοχή ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας στο 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δ. Λαρισαίων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ Θεσσαλίας (https://thessaly.inegsee.gr/) και η δομή του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων (συγχρηματοδοτούμενο έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, ΕΣΠΑ 2014-2020, https://empedu.gov.gr), συμμετείχαμε στο 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων από την Πέμπτη 30/6 έως Σάββατο 2/7/2022.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε στις νέες και στους νέους της πόλης της Λάρισας για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας γενικότερα αλλά και ειδικότερα για το πλαίσιο των υπηρεσιών του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων. Μέσα από το περίπτερο εκθέσαμε ένα μικρό μόνο μέρος των επιστημονικών εκδόσεων της βιβλιοθήκης του ΙΝΕ, ενώ τη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ υλοποιήσουμε το θεματικό εργαστήριο συμβουλευτικής με τίτλο «Τεχνικές αναζήτησης εργασίας: Βιογραφικό σημείωμα».

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις και τις υπηρεσίες του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Περιφερειακό παράρτημα ΙΝΕ ΓΣΕΕ Θεσσαλίας, Τζαβέλα 4, 41222, Λάρισα, 2410537489-90, email: thessaly@reg.inegsee.gr , fb: Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναβαθμίζει τη στάση στην πλατεία Στρατολογίας το υπεραστικό ΚΤΕΛ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Συνάντηση του προέδρου κ. Πεσλή με τον Δήμαρχο κ. Β. Τσιάκο

Τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο επισκέφτηκε στο γραφείο του ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καρδίτσας κ. Χρυσόστομος Πεσλής. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Τ. Σπάνιας. Ο πρόεδρος συζήτησε με τον Δήμαρχο τη δημιουργία ενός σημείου αναφοράς για το ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδικότερα συζητήθηκε ο εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης στάσης που υπάρχει στη πλατεία στρατολογίας και η τοποθέτηση έξυπνων καθισμάτων τα οποία θα έχουν φορτιστές ηλεκτρικών συσκευών, σύγχρονο σχεδιασμό και γενικότερα θα προσφέρουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες και προστασία από τις καιρικές συνθήκες για το επιβατικό κοινό . Επίσης στο χώρο θα γίνεται έκδοση εισιτηρίων. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη που θα βελτιώσει την κυκλοφοριακή εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο ενώ θα βοηθήσει σημαντικά τη λειτουργία του ΚΤΕΛ και τη μετακίνηση των επιβατών του.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 λεπτά ago

Δήμος Πάργας: Τοποθέτησε τρεις νέες κάμερες πυροπροστασίας

ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Σύστημα Copernicus: 12.153 στρέμματα κάηκαν στην Ιτέα – 3.000 στρέμματα είναι από τον Ελαιώνα της Άμφισσας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 λεπτά ago

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων για την ψηφιακή κάρτα εργασίας- Τίποτα δεν άλλαξε με την εφαρμογή της

ΜΠΑΣΚΕΤ10 λεπτά ago

Στον Ερμή Σχηματαρίου ο Άλκης Παππάς

ΚΟΣΜΟΣ14 λεπτά ago

Βρετανία: Eπικοινωνία Μπόρις Τζόνσον με την βασίλισσα Ελισάβετ ενόψει της παραίτησής του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 λεπτά ago

Π.Θ.: Υβριδικά η 2η Συνάντηση Εργασίας “Cross-Sectoral Huddle”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 λεπτά ago

Μητσοτάκης για Τουρκία: Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε την ίδια ένταση όπως το 2020

ΕΛΛΑΔΑ25 λεπτά ago

Ευλογιά των πιθήκων: Έντεκα τα κρούσματα στην Ελλάδα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ26 λεπτά ago

Φυλάκιση σε 49χρονο από τη Σκιάθο που επιτέθηκε σε αστυνομικό

ΜΠΑΣΚΕΤ30 λεπτά ago

Καντζούρης: «Ύψιστη τιμή και ευθύνη»

COVER STORY4 ημέρες ago

Στην παραλία Κεχρια Σκιαθου ο Σακης Ρουβάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Σοκ στον Βόλο- Σκοτώθηκε 14χρονο κορίτσι -Έπεσε στο μπάνιο του σπιτιού της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Πέθανε ο 53χρονος Κωνσταντίνος Ντάκης από Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

50χρονη από Πτελεό είπε ψέματα και ..αναστάτωσε ολόκληρο χωριό!

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Βόλος-Πέθανε ο Δημήτρης Πανανός σε ηλικία 72 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Πέθανε ο έμπορος αυτοκινήτων Γιάννης Μέκκας από τον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Ο Αντωνης Ρεμος στην Σκιαθο απολαμβάνει τις διακοπές του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στα δικαστήρια Βόλου συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες 29χρονος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Αντωνης Ρέμος απόλαυσε το μπάνιο του στην Μηλινα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Αυτός είναι ο Bολιώτης προπονητής kick boxing που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 15χρονης μαθήτριάς του

Δημοφιλή