Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναφορά για τις ζημίες σε καλλιέργειες δημητριακών στην Ελασσόνα –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Οι καλλιέργειες δημητριακών στην Ελασσόνα υπέστησαν μεγάλες ζημίες από τους παγετούς του Φεβρουαρίου και του Απριλίου 2021 αλλά και από τις υψηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν», τονίζει σε αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κα Μπίζιου αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του “Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής – Ένωσης Ελασσόνας” κ. Θανάση Στούπα για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών, ζήτησε την ενίσχυση των παραγωγών μέσω των προγραμμάτων De Minimis, αφού ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν αφήνει περιθώρια για αποζημίωσή τους. Οι ζημιές κυμαίνονται σε ποσοστό 60% έως 100% της παραγωγής, σημειώνει η κα Μπίζιου, γεγονός που σημαίνει μεγάλη απώλεια εισοδημάτων για αυτούς τους καλλιεργητές.

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει δείξει μέχρι σήμερα πως μεριμνά για κάθε πληττόμενο αγρότη. Είμαι βεβαία ότι ο υπουργός θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για ικανοποίηση του αιτήματος των παραγωγών δημητριακών της Ελασσόνας», δήλωσε η Λαρισαία βουλευτής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Περιοδεία ΚΚΕ στην Αργιθέα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τα στελέχη του Κόμματος, συνοδευόμενα από τον δήμαρχο Αργιθέας, κ. Α. Στεργίου, επισκέφθηκαν, αρχικά το χωριό Αργιθέα, όπου πολλά από τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε ο ΙΑΝΟΣ στις 18/9/20, όπως αποκατάστασης ζημιών αλλά και αντιπλημμυρικής θωράκισης της, παραμένουν άλυτα, ελλοχεύοντας νέους κινδύνους από καιρικά φαινόμενα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στη συνέχεια την περιοχή «Σκάλα» έξω από το Ανθηρό, όπου εδώ και χρόνια υπάρχει σε εξέλιξη μεγάλη κατολίσθηση που καταστρέφει τον δρόμο εισόδου στο χωριό, δημιουργώντας σοβαρότατους κινδύνους για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων, χωρίς να έχει γίνει καμία ουσιαστική παρέμβαση για την αντιμετώπισή του, ούτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ούτε από τις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Στο Ανθηρό, συναντήθηκαν στο δημαρχείο, με αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής, αποτελούμενη από τον δήμαρχο Ανδρέα Στεργίου, τους αντιδημάρχους Θανάση Καραγιώργο, Χαράλαμπο Πούλιο και τον πρόεδρο του Δ.Σ, Ηλία Παπαδήμα, όπου ενημερώθηκαν και για μια σειρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ο δήμος Αργιθέας, όπως:

  • Η μεγάλη καθυστέρηση αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε ο ΙΑΝΟΣ και άλλα καιρικά φαινόμενα στο επαρχιακό, δημοτικό, αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο και άλλες υποδομές του δήμου, ιδιαίτερα σε Αργιθέα και σε χωριά της Ανατολικής Αργιθέας και της μη αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.
  • Η μη ασφαλτόστρωση από περιφέρεια και κυβερνήσεις, εδώ και δεκαετίες, των άθλιων χωματόδρομων Βραγκιανά, Ρόγκια- όρια Ευρυτανίας και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, από τους οποίους μετακινούνται μαθητές, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι της περιοχής.
  • Η απαράδεκτη κατάσταση των οδικών σηράγγων, που είχε διανοίξει η ΔΕΗ στο δρόμο προς το φράγμα Συκιάς και το Νομό Άρτας.
  • Η έλλειψη γιατρού στο Π.Ι Βραγκιανών, εδώ και 7 μήνες, η λειψή συγκοινωνία της περιοχής από το ΚΤΕΛ.
  • Η υποστελέχωση με μόνιμο προσωπικό του δήμου, η κρατική υποχρηματοδότηση και η έλλειψη των αναγκαίων μηχανημάτων για να μπορεί να ανταποκριθεί στα πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής.
  • Η εκτεταμένη εγκατάσταση ή σχεδιασμός εγκατάστασης επιχειρηματικών ανεμογεννητριών στην περιοχή, που προκαλούν μεγάλες καταστροφές σε παρθένες βουνοκορφές, την ίδια στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις, έχουν εγκαταλείψει το ημιτελές φράγμα της Συκιάς και το υδροηλεκτρικό της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν φθορές από την πάροδο του χρόνου και τις καιρικές συνθήκες, ενώ θα μπορούσε να συμβάλει στην παραγωγή εγχώριας ηλεκτρικής ενέργειας και στην αντιπλημμυρική προστασία.

 

Μιλώντας εκ’ μέρους της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, ο Τάσος Τσιαπλές, ανέφερε ότι:

Το ΚΚΕ, στις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται για την πλειοψηφία του λαού, στο πλαίσιο της καπιταλιστικής ανάπτυξης ή κρίσης, της έκρηξης της ακρίβειας, του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της πανδημίας,  προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους, στους φτωχούς αγρότες και επαγγελματίες, στην πόλη ή και στα πιο μακρινά χωριά, αναδεικνύοντας τα προβλήματα τους και προσπαθώντας να οργανώνει την πάλη τους, διεκδικώντας άμεσες λύσεις ανακούφισης τους.

Απ’ αυτή τη σκοπιά και οι 4 εκλεγμένοι κομμουνιστές με τη Λ.Σ στο Π.Σ, ασκούμε αντιπολίτευση, απέναντι στη Ν.Δ, που έχει τη διοίκηση της περιφέρειας και υλοποιεί την ταξική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου στη Θεσσαλία, έχοντας τη συναίνεση στα βασικά θέματα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), όπως και του κ. Κουρέτα, του κ. Ακρίβου, που προσχώρησε στην παράταξη  του κ. Αγοραστού και της ναζιστικής Ελληνικής Αυγής.

Αναδεικνύουμε επανειλημμένα λαϊκά προβλήματα και διεκδικούμε τη λύση τους και για το Νομό Καρδίτσας και τον Δ. Αργιθέας, παρ’ ότι δεν έχουμε εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο στο νομό, όπως για την αποκατάσταση καταστροφών σε υποδομές και για τα αντιπλημμυρικά στο Ν. Καρδίτσας, ξεχωριστά για την Ανατολική Αργιθέα, για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου Μουζάκι-Πευκόφυτο-Βλάσι-Αργιθέα, για την μη ασφαλτόστρωση δρόμων στην Ανατολική Αργιθέα, για τον διορισμό μόνιμου γιατρού στο Π.Ι Βραγκιανών και άλλα προβλήματα κι αυτό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Αποκαλύπτουμε τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, της περιφερειακής αρχής για την απουσία σχεδιασμού και κατασκευής δημόσιων αντιπλημμυρικών έργων, διαχείρισης των υδάτινων πόρων, πολιτική αντισεισμικής θωράκισης και την ανεπάρκεια της πολιτικής προστασίας.

Αντιπαλεύουμε την αξιοποίηση από την περιφερειακή αρχή εκατοντάδων εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ, τους προϋπολογισμούς και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαχειρίζεται, για να προωθεί την καπιταλιστική ανάπτυξη στη Θεσσαλία.

Την πολιτική στήριξης της επέλασης των επιχειρηματικών ομίλων στις ΑΠΕ, με την εγκατάσταση χιλιάδων ιδιωτικών φ/β, ακόμα και σε γη υψηλής παραγωγικότητας, αιολικών, υδροηλεκτρικών όπως στο «Αυλάκι», της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης μετάβασης», στο πλαίσιο της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, που μετέτρεψαν σε πανάκριβο εμπόρευμα το ρεύμα, έφεραν μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για το λαό και καταστροφή του περιβάλλοντος, για τα κέρδη των λίγων.

Αγωνιζόμαστε, για την κατάργηση του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου (Καλλικράτης, Κλεισθένης, 4623/19) και του οικονομικού παρατηρητηρίου.  Για την καθιέρωση της απλής αναλογικής και την κατάργηση του ληστρικού εκλογικού νόμου 4804/21.

Διεκδικούμε την εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των λειτουργικών δαπανών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε Περιφέρειες και Δήμους. Να δοθούν όλοι οι πόροι που έχουν θεσπιστεί για τις Περιφέρειες και τους Δήμους και τα οφειλόμενα σ’ αυτούς, με φορολόγηση 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και την κατάργηση των δαπανών για το ΝΑΤΟ. 

Την κατάργηση των Αναπτυξιακών Οργανισμών και του θεσμικού πλαισίου που καθιστά Περιφέρειες & Δήμους, πεδίο επιχειρηματικής δράσης και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την κάλυψη όλων των κενών της Περιφέρειας και των Δήμων, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.  

Γρήγορη αποκατάσταση όλων των ζημιών του ΙΑΝΟΥ, συνολικό σχεδιασμό και υλοποίηση με γενναία κρατική χρηματοδότηση, υποδομών και μηχανισμών δημόσιας πρόληψης και προστασίας από (πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, κατολισθήσεις, χιονοπτώσεις, παγετούς).

Την εκτροπή του Άνω Ρου του Αχελώου, έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, άρδευσης, οριοθέτησης, διευθέτησης και καθαρισμούς ρεμάτων, συντήρηση επαρχιακού & αγροτικού δικτύου χωρίς ιδιώτες.

ΠΔΕ, αξιοποίηση ευρωενωσιακών κονδυλίων και του λεγόμενου Ταμείου Ανάκαμψης, για σύγχρονες κτιριακές και κοινωνικές υποδομές που θα καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών, για την σχολική στέγη, χωρίς ανταποδοτικότητα και ιδιώτες.

Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες και Δήμους, που πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους. Διεκδικούμε σύγχρονο, αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας και παιδείας.

Όμως τα λαϊκά προβλήματα μπορούν να λυθούν οριστικά, μόνο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.  Που σημαίνει, όχι απλά αλλαγή κυβέρνησης, αλλά ανατροπή της αστικής τάξης από την εξουσία και κατάχτησή της από την εργατική τάξη με επικεφαλής ένα πανίσχυρο ΚΚΕ, για να αλλάξει ριζικά την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, έξω από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ώστε ο παραγόμενος πλούτος να κατευθύνεται στην ικανοποίηση των λαικών αναγκών.  Για μια τέτοια εξουσία παλεύει το ΚΚΕ. Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε κάθε εργάτη, βιοπαλαιστή αγρότη και επαγγελματία.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ για το επόμενο σχολικό έτος

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), για τη σχολική χρονιά 2022-2023. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 30 Ιουνίου.
Οι ιδιόκτητοι ΒΝΣ ΔΥΠΑ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με
γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων κ.λ.π.).
Στην Αττική λειτουργούν ΒΝΣ στους Δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού και Περιστερίου, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν στις πόλεις Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ49 δευτερόλεπτα ago

Γερμανία: 24χρονη βουλευτίνα γκρινιάζει γιατί δουλεύει πολύ και αμοίβεται μόνο με 10.000 ευρώ το μήνα

ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 λεπτά ago

Περιοδεία ΚΚΕ στην Αργιθέα

VIDEO10 λεπτά ago

Συμβαίνει Τώρα 17/05/2022

ΕΛΛΑΔΑ12 λεπτά ago

Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ομόνοια

ΚΟΣΜΟΣ20 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αρχή του τέλους της «ουδετερότητας» στην Ευρώπη;

ΘΕΣΣΑΛΙΑ22 λεπτά ago

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ για το επόμενο σχολικό έτος

VIDEO29 λεπτά ago

Λάρισα: Σε αύξηση στα δίδακτρα προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ30 λεπτά ago

Χαρδαλιάς: Παράνομη και αναθεωρητική η συμπεριφορά της Τουρκίας

ΕΛΛΑΔΑ31 λεπτά ago

Νίκη Κεραμέως: Παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας ΟΛΜΕ-ΔΟΕ – Καλύπτει τους εκπαιδευτικούς η ΑΔΕΔΥ

ΚΟΣΜΟΣ39 λεπτά ago

Μακρόν: Τον Ιούνιο η εξέταση του αιτήματος της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ

Δημοφιλή