Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναφύεται θέμα δημοκρατίας μέσα από την συστηματική «αξιοποίηση» της πανδημίας από την Κυβέρνηση –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Θέμα δημοκρατίας έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών Νίκος Βούτσης σε ότι αφορά τη «συστηματική «αξιοποίηση» της πανδημίας από την Κυβέρνηση» όπως χαρακτηριστικά είπε, στο πλαίσιο της ομιλίας του αργά το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία Ταχυδρομείου, στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης ανέφερε: “Η πανδημία είναι παρούσα και τροφοδοτεί με αβεβαιότητα και φόβο την κοινωνία μας, ενώ έρχονται και θα έρχονται στην επιφάνεια οι σοβαρές συνέπειες στο πεδίο της οικονομίας αλλά και σε κρίσιμους τομείς του κοινωνικού κράτους και βεβαίως στο μείζον ζήτημα των δημοκρατικών κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Ανοιχτό κάλεσμα και συμβολή στην ενίσχυση της «εμβολιαστικής ασπίδας» που είναι η μόνη προς ώρας διαδικασία διεθνώς για την ανάσχεση της πανδημίας. Κρίσιμο ζήτημα η κοινωνικοποίηση των πατεντών διεθνώς. Επιτακτική ανάγκη, η άμεση διαρθρωτική ενίσχυση του ΕΣΥ και η στήριξη και ενίσχυση του προσωπικού.

Μπαίνοντας σε αυτή τη «νέα κανονικότητα» ο απλός πολίτης αντιλαμβάνεται ήδη καθημερινά τις συνέπειες, πέραν της ανεργίας και της δραματικής κατάστασης που βρίσκεται μεγάλο μέρος των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με μεγάλα και αδικαιολόγητα φαινόμενα ακρίβειας στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, με αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, με αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες που οδηγούν σε φορολογικές επιβαρύνσεις. Οι πολίτες αισθάνονται ανοχύρωτοι και όμηροι εκτεταμένων κερδοσκοπικών τάσεων που πλήττουν βέβαια τους πλέον αδύναμους.

Προφανώς πάρα πολλά θα κριθούν στο άμεσο μέλλον από τις αποφάσεις που λαμβάνονται, μέσα από αντιπαραθέσεις των προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων στην Ε.Ε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συμμετέχει ενεργά στις διαβουλεύσεις των σοσιαλιστικών, των αριστερών και πράσινων κομμάτων για τη διαμόρφωση ενός νέου συσχετισμού που θα οριοθετήσει μια προοδευτική στροφή για την Ευρώπη. Το φάσμα μιας νέας στρατηγικής λιτότητας της «γερμανικής Ευρώπης» είναι παρόν και μέσα από τις χθεσινές δηλώσεις του διαδόχου της Μέρκελ, κ. Λάσετ που προοιωνίζονται το πέρας της στρατηγικής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επάνοδο στο καθεστώς του συμφώνου σταθερότητας με τα επαρκή πλεονάσματα.

Η κυβερνητική αντίληψη και δέσμευση για τη χώρα σε σχέση με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ έχει ως προκάλυμμα αυτονόητες κατευθύνσεις για την πράσινη μετάβαση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, για αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο, κινείται σαφώς στο πλαίσιο της έκθεσης Πισσαρίδη για την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των ιδιωτικών επενδύσεων σε βάρος και σε αντίθεση με τις ανάγκες για την πραγματική στήριξη των δυνάμεων της εργασίας, της μεσαίας και μικρής επιχειρηματικότητας, των δημόσιων υποδομών και της αναθεμελίωσης του κοινωνικού κράτους. Δηλαδή, κινείται στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση που η ίδια η κρίση της πανδημίας και η οικονομική κρίση που προηγήθηκε, έφεραν στην επιφάνεια ως κρίσιμα επίδικα, με την ενίσχυση των εγγυήσεων και των εισοδημάτων στην εργασία, με την ολόπλευρη στήριξη του δημόσιου ΕΣΥ, με τη λήψη μέτρων για να μην δημιουργηθούν νέες και να μην οξυνθούν διαχρονικές ανισότητες, μέσα από την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας.

Ενδεικτικά των παραπάνω δεσμεύσεων και κατευθύνσεων, ο Πτωχευτικός Νόμος, ο Εργασιακός Νόμος, το νέο Ασφαλιστικό που μπήκε σε διαβούλευση, η συντηρητική αναδίπλωση και οι τάσεις ιδιωτικοποίησης στην ανώτατη εκπαίδευση.

Το πέπλο σιωπής και η διαδικασία χειραγώγησης, στην οποία συστρατεύτηκαν για τον εξωραϊσμό του κυβερνητικού έργου ορισμένα μεγάλα ΜΜΕ είχε και έχει ως στόχο να παραμείνει η κοινωνία μέσα σε ένα καθεστώς άγνοιας και φόβου, να σταματήσουν η κριτική αποδόμηση των νεοφιλελεύθερων κυβερνητικών πεπραγμένων και να αποθαρρυνθούν οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι διεργασίες στο δημόσιο χώρο που βρέθηκε επί μήνες σε περιστολή.

Αναφύεται σαφώς θέμα Δημοκρατίας μέσα από την συστηματική «αξιοποίηση» της πανδημίας από την Κυβέρνηση, καθώς υπήρξε σωρεία παρεμβάσεων στους εποπτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς, τις Ανεξάρτητες Αρχές και εσκεμμένη συρρίκνωση στο καθεστώς των εγγυήσεων και των ελευθεριών που περιγράφονται στα οικεία άρθρα του Συντάγματος.

Μέσω των παρεμβάσεων στο Κοινοβούλιο και μέσω της ευρείας προγραμματικής συζήτησης με δημόσιο χαρακτήρα, την οποία έχουμε προκαλέσει ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η οποία ενισχύεται σε καίριους θεματικούς τομείς από τις συχνές παρουσιάσεις προγραμματικών αναλυτικών θέσεων από τον πρόεδρο του κόμματος και με τη συμμετοχή ενός ευρύτερου δυναμικού εμπειρογνωμόνων και στελεχών της κοινωνίας, προσεγγίζουμε το τελικό σώμα της πανελλαδικής συνδιάσκεψης που θα διεξαχθεί στις 2,3 και 4 Ιουλίου. Η κυβερνητική εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η έγκυρη ανάλυση των νέων αναγκών και των νέων προτεραιοτήτων που τέθηκαν από την ιστορική τομή της πανδημίας με επίκεντρο τις ανισότητες σε όλους τους κρίσιμους τομείς έχουν οδηγήσει τις επεξεργασίες μας στη διαμόρφωση ενός οραματικού και ρεαλιστικού ταυτόχρονα προγράμματος θέσεων που θα αποτελεί και την πρώτη ύλη για την προβολή ενός κυβερνητικού προγράμματος ενόψει της απολύτως αναγκαίας διαμόρφωσης εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως ραχοκοκαλιά της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης.

Ιδιαίτερα για την κλιματική κρίση που είναι η μεγαλύτερη απειλή διεθνώς για την ανθρωπότητα σημειώνω ότι «τα διδάγματα από το παρελθόν δείχνουν τους μεγάλους κινδύνους για το αμέσως προσεχές μέλλον» και ότι «το αύριο είναι στο σήμερα» για τη διαμόρφωση αριστερών, προοδευτικών πολιτικών για να αντιμετωπιστεί η κρίση.”

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ για το επόμενο σχολικό έτος

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου και ώρα 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), για τη σχολική χρονιά 2022-2023. Η φιλοξενία των βρεφών-νηπίων είναι δωρεάν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 30 Ιουνίου.
Οι ιδιόκτητοι ΒΝΣ ΔΥΠΑ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, από τις 6:45 έως τις 16:00 (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με
γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων κ.λ.π.).
Στην Αττική λειτουργούν ΒΝΣ στους Δήμους Αχαρνών, Αγίας Βαρβάρας, Άνω Λιοσίων, Ελευσίνας, Κερατσινίου, Μοσχάτου, Ολυμπιακού Χωριού και Περιστερίου, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν στις πόλεις Αγρινίου, Άρτας, Δράμας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Κομοτηνής, Λάρισας, Μεσολογγίου, Νάουσας, Ξάνθης, Πατρών, Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Σερρών και Τρικάλων.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην τελική ευθεία πέντε οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λίμνη Πλαστήρα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην τελική ευθεία η μελέτη για την εγκατάσταση σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) στο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η μελέτη έχει προϋπολογισμού 29.760 € και χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο», ενώ είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου, το οποίο θα δημοπρατηθεί μετά την έγκριση της μελέτης.

Στο δημαρχείο έγινε συνάντηση των μελετητών με το δήμαρχο και τον γραμματέα του Δήμου, όπου παρουσιάστηκε η αρχική πρόταση, ενώ ζητήθηκε η άποψη του Δήμου για την ανάπτυξη των επιμέρους σημείων. Ο δήμαρχος κ. Νάνος ανέφερε ότι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα είναι τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο και η δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αποτελεί μία ακόμη χρήσιμη υποδομή.

Σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος προβλέπονται συνολικά 14 θέσεις ΣΦΗΟ περιμετρικά της λίμνης και η ανάπτυξη θα γίνει σε δύο στάδια. Αρχικά θα εγκατασταθούν πέντε (5) σταθμοί για ιδιωτικά επιβατικά αυτοκίνητα, δύο θέσεις για αυτοκίνητα που θα εξυπηρετούν ΑμεΑ και πέντε θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων. Στο δεύτερο στάδιο και ανάλογα με την ζήτηση, προβλέπονται άλλες 8 θέσεις φόρτισης, με πρόβλεψη για λεωφορείο, αυτοκίνητο μεταφοράς, κ.α.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ12 δευτερόλεπτα ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αρχή του τέλους της «ουδετερότητας» στην Ευρώπη;

ΘΕΣΣΑΛΙΑ2 λεπτά ago

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους 26 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ για το επόμενο σχολικό έτος

VIDEO9 λεπτά ago

Λάρισα: Σε αύξηση στα δίδακτρα προσανατολίζονται οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ10 λεπτά ago

Χαρδαλιάς: Παράνομη και αναθεωρητική η συμπεριφορά της Τουρκίας

ΕΛΛΑΔΑ11 λεπτά ago

Νίκη Κεραμέως: Παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας ΟΛΜΕ-ΔΟΕ – Καλύπτει τους εκπαιδευτικούς η ΑΔΕΔΥ

ΚΟΣΜΟΣ20 λεπτά ago

Μακρόν: Τον Ιούνιο η εξέταση του αιτήματος της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ23 λεπτά ago

Στην τελική ευθεία πέντε οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λίμνη Πλαστήρα

VIDEO30 λεπτά ago

Λάρισα: 65χρονος πέθανε από ηλεκτροπληξία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ31 λεπτά ago

Τζο Μπάιντεν: Εξήγησε πώς έγινε… Μπαϊντενόπουλος και γιατί κάνει τον σταυρό του σαν τους Έλληνες

ΕΛΛΑΔΑ32 λεπτά ago

1940: Έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος επιζών ήρωας του Αλβανικού έπους

Δημοφιλή