Πρόκειται για το έργο ανακαίνισης του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης. Ο ανακαινισμένος χώρος θα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος μουσειακών αντικειμένων, λαογραφικού χαρακτήρα, προσβάσιμος σε επισκέπτες.

Την σύμβαση για την ανακαίνιση του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου Μαρία Αλεβιζάκη – Ταμιωλάκη. Πρόκειται για το έργο ανακαίνισης του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο ανακαινισμένος χώρος θα λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος μουσειακών αντικειμένων, λαογραφικού χαρακτήρα, προσβάσιμος σε επισκέπτες (σχολεία-κοινό-τουρίστες κλπ). Αλλά και ως χώρος διεξαγωγής δραστηριοτήτων (εργαστήρια) των Τμημάτων Λαογραφίας και Εικαστικών του Λ.Ε.Η. καθώς και ως χώρος φύλαξης και οργάνωσης των Μινωικών και λοιπών παραδοσιακών φορεσιών της Ιματιοθήκης του Λ.Ε.Η. και ως χώρος μικρής κλίμακας πολιτιστικών εκδηλώσεων και συναντήσεων των μελών του.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στους χώρους του κτιρίου θα στεγαστεί η Μινωική Ιματιοθήκη του Λυκείου που απαρτίζεται από 57 Μινωικές φορεσιές (με όλα τους τα εξαρτήματα). Οι Μινωικές φορεσιές κατασκευάστηκαν εντός των ετών 1954-1959 από ειδικό συνεργείο Κοπτικής Ραπτικής που οργάνωσε το τότε Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου με τη συνεργασία και οδηγίες των αρχαιολόγων Νικ. Πλάτωνα, Στυλ. Αλεξίου και του γνωστού ζωγράφου Θωμά Φανουράκη που ζωγράφισε και κατασκεύασε τις μακέτες των φορεσιών από αντίγραφα του Μουσείου Ηρακλείου. Επιμελήθηκε δε των χρωμάτων στα δείγματα των υφασμάτων με τη βοήθεια και των δύο αρχαιολόγων. Αποτελούν πλέον μοναδικά κομμάτια της Ιματιοθήκης του Λ.Ε.Η . Επίσης, θα στεγαστεί και η Ιματιοθήκη των Παραδοσιακών Φορεσιών της Κρήτης και λοιπών περιοχών, Ανδρικές – Γυναικείες και Παιδικές φορεσιές με όλα τους τα εξαρτήματα και την υπόδηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Πανδημία: Η εμβολιαστική… αντεπίθεση της Αφρικής