Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες οι υγειονομικοί των νοσοκομείων της Λάρισας που είναι σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σήμερα στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, διανύοντας την 16η ημέρα, από τα δύο νοσοκομεία της πόλης. Το ΠΓΝ Λάρισας και το ΓΝ Λάρισας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο σκοπός της συγκέντρωσης σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “ήταν να αναδειχθεί η ενότητα απέναντι στον διχασμό που προκάλεσε στον Υγειονομικό κόσμο η σημερινή κυβέρνηση με έναν νόμο που δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναζητούν ακόμα την άνανδρη επίθεση που δέχονται καθημερινά από το άκαμπτο αλλά τρύπιο  σύστημα, καθηλώνοντας και καταδικάζοντάς τους  σε ένα αβέβαιο μέλλον. Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τέλους και να μην επιτρέψουν :

1ον  Τον προπαγανδισμό που υφίστανται από την κυβέρνηση καθημερινά χρησιμοποιώντας  τα συστημικά ΜΜΕ και  οδηγώντας την κοινή γνώμη σε λάθος εντυπώσεις όσον αφορά το ηθικό μέρος του ζητήματος του εμβολιασμού. Ήδη όπως φαίνεται και στο  νέο ΦΕΚ που αναρτήθηκε πριν λίγες ημέρες και ισχύει μέχρι τον Μάρτιο του 2022 αποδεικνύει τα άνισα και άδικα μέτρα που εφάρμοσαν σε αυτούς. Πως γίνεται να επιτρέπεις με νόμο τον ανεμβολίαστο συνοδό ενός ασθενούς (που πιθανόν να είναι και ανοσοκατασταλμένος ο ασθενής) να παρεβρίσκεται στον χώρο της κλινικής και του δωματίου με ένα τέστpcr, για πολλές ώρες, και δεν επιτρέπεις στον υγειονομικό που έχει πολύ λίγο χρόνο επαφής  μαζί του;  Για αυτόν δεν υπάρχει pcr  ή Rapid Testq Εκτός αυτού είναι εκπαιδευμένος να λαμβάνει και τα απαραίτητα μέτρα.

2ον Την χρησιμοποίησής των ως πρόβατα επί σφαγής, ώστε οι κυβερνώντες να πραγματοποιήσουν τις ιδεολογικές τους απόψεις υπέρ της ιδιωτικής παρουσίας στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και να εξοφλήσουν επιταγές του παρελθόντος. Απαντούν μάλιστα και σε συναδέλφους τους που πιστεύουν ότι είναι «βούτυρο στο ψωμί τους» αυτή η κατάσταση και βολεύει την κυβέρνηση, να βγουν έξω  και να αγωνιστούν μαζί τους αφού έτσι αποδεικνύεται και η ενοχή της. Αν επιτραπεί η συνέχεια αυτής της κατάστασης τότε είναι σίγουρο ότι ο Υγειονομικός κόσμος δεν θα έχει το μέλλον που του αξίζει. Και τότε θα είναι όλοι υπεύθυνοι. Τους καλούν και τους εκλιπαρούν να σηκώσουν επιτέλους όλοι το ανάστημα απέναντι στην πιο εχθρική για τον Υγειονομικό κόσμο, κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας.

3ον Να τους χαρακτηρίζουν ανήθικους υγειονομικά όταν αυτοί οι ίδιοι που έθεσαν αυτό το ερώτημα, υπολείπονται όχι μόνο ηθικής αλλά και σεβασμού απέναντι σε αυτούς που ακόμα και μετά την  εξαγγελία της αναστολής εργαζόταν καθημερινά και επί ενάμισι μήνα πριν βγουν σε αναστολή (αλλά και σε όλο το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα  με τους ασθενείς)  στους ίδιους χώρους. Τότε είχαν ηθική; Τότε ήταν εμβολιασμένοι;

4ον Να καταστρατηγηθούν ελευθερίες και δικαιώματα που στο παρελθόν αγωνίστηκαν και έχασαν την ζωή τους για αυτά κάποιοι άλλοι άνθρωποι. “Οφείλουμε όπως είπαν να διαφυλάξουμε την ιστορία μας, την δημοκρατία μας αλλά τα κεκτημένα με τον πιο αδιαπραγμάτευτο τρόπο. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους προγόνους μας”. Ακόμη κι αν έχει την μορφή της θυσίας.

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης το Σωματείο εργαζομένων του ΓΝ Λάρισας με υγειονομικούς που ήταν σε αναστολή επισκέφτηκαν τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βλαχάκη  για να του θέσουν το καίριο ερώτημα, ποια είναι η θέση της Διοίκησης απέναντι σε όλα αυτά. Πέρα από το ότι έδειξε τον προβληματισμό του για τις δεκάδες οικογένειες που θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς δεν θα μπορούν κατά την αναστολή τους να εργάζονται, με αποτέλεσμα να δημιουργείται άμεσος κίνδυνος επιβίωσης, στόχευσε καθαρά στις εντολές της κυβέρνησης που ανήκει και στην προτροπή του εμβολιασμού.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ο Τσάπαλης Λάμπρος και ο Λαρίσης Κωνσταντίνος από την επιτροπή αγώνα του ΠΓΝ Λάρισας ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι τα  επόμενα αγωνιστικά βήματα πρέπει να ενταθούν. Όλοι συμφώνησαν ότι οι δύο βασικοί πυλώνες του αγωνιστικού μετώπου θα έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα  τόσο ως προς την ευρύτερη κοινωνία όσο και ως προς τους τοπικούς παράγοντες που πρέπει επιτέλους να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Έτσι:

1ον  18/19-2021 Σάββατο και Κυριακή, ομάδες υγειονομικών θα ενημερώσουν στο κέντρο της Λάρισας τους πολίτες  πιστεύοντας  ότι με την σωστή ενημέρωση θα καταλάβει ο κόσμος τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος αλλά και θα ανακαλύψει τις πραγματικές θέσεις αυτής ύπουλης και άδικης μεταχείρισης της πανδημίας αλλά και των εργαζομένων.

2ον Από την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσουν να φέρουν σε ένα χώρο όλους τους τοπικούς φορείς της πόλης αλλά και επιστήμονες πιθανόν ώστε να γίνει μια προσπάθεια αξιόλογη για την αποσυμπίεση αυτής της κατάστασης και την προσπάθεια να αναλάβουν και οι ίδιοι τοπικοί παράγοντες δράσεις για την άμεση επαναφορά των εργαζομένων στις δουλειές τους.  Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό σε όλους. Αυτή την φορά δεν θα χάσουν μόνο οι Υγειονομικοί. Είναι βέβαιο ότι θα χάσουν όλοι όσοι θα απέχουν από αυτό η λάβουν υπόψη τους μόνο το κομματικό συμφέρον.

Το μόνο που κατάφεραν όλοι τους μέχρι τώρα είναι ότι ένωσαν τον υγειονομικό κόσμο. Δεν θα έχει κανείς τύχει όταν παίζει με τα θεμελιώδη που είναι η υγεία, η ελευθερία, η οικογένεια, η δημοκρατία. Ο αυταρχισμός, η επιβολή και η επίταξη είναι σύντομες έννοιες κατά την εφαρμογή τους.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Έργο της ΔΕΥΑΛ σταμάτησε για άγνωστο λόγο εδώ και έναν μήνα και οι δρόμοι έμειναν «μπαλωμένοι» (φωτο) –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Έργο της ΔΕΥΑΛ έχει μείνει στη μέση εδώ και έναν περίπου μήνα στη Λάρισα, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για ποιο λόγο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι εργασίες δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, αλλά η κατάσταση στις οδούς

Ελευθερίας, Τυχερού και Αλωπεκής είναι πολύ κακή, καθώς το οδόστρωμα είναι γεμάτο «μπαλώματα».

Στο μεταξύ στο τέλος της οδού Αλωπεκής τα χόρτα θυμίζουν… Αμαζώνιο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συνεχίζονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας τα έργα οδικής ασφάλειας σε τμήματα του δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ύψους 2 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει νέα ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης σε σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τις προηγούμενες μέρες παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της ε.ο. Απιδιά-Μολόχα όπου σε συνολικό μήκος 1,3 χλμ πραγματοποιήθηκαν εργασίες βελτίωσης της οδού. Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης στο Κέδρο , στον Αγ. Γεώργιο και στο Αμπελικό σε συνολικό μήκος 3,5 χλμ.

«Σε όλα τα έργα που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων για καλύτερη ποιότητα ζωής. Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας έχουμε σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα, ύψος 2 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση της ασφάλειας σε τμήματα του οδικού δικτύου αρμοδιότητας μας. Οι δρόμοι ενώνουν τις ανθρώπινες κοινότητες με ασφάλεια, δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και προσφέρουν θέσεις εργασίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός..


Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 δευτερόλεπτα ago

Πνίγηκε άνδρας στην παραλία Αχλαδιές στη Σκιάθο

ΕΛΛΑΔΑ4 λεπτά ago

Έγκλημα στην Άρτα: Ανθρωποκυνηγητό για τον 29χρονο που σκότωσε τον πεθερό του – Διέφυγε στο βουνό

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ8 λεπτά ago

Ιστορική στιγμή: Πρεμιέρα το σόλο των ανδρών στην καλλιτεχνική κολύμβηση (video)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 λεπτά ago

“Νοκ-άουτ” για ένα μήνα ο Σχένκεφελντ

LIFESTYLE17 λεπτά ago

Ζέτα Μακρυπούλια: Παίζει με τα κύματα

VIDEO22 λεπτά ago

Ο πρόεδρος ΕΛΟΔΙ Δημήτρης Συκιώτης & η Αντιπρόεδρος ΕΛΟΔΙ Θεοφανεία Τσαχαλίνα στον Astra 12/08/2022

ΕΛΛΑΔΑ24 λεπτά ago

34 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ώρο

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ30 λεπτά ago

Στέρλινγκ: «Οι συμμετοχές μου στη Σίτι περιορίζονταν»

ΚΟΣΜΟΣ33 λεπτά ago

Ουκρανία: Μεγάλες απώλειες καταγράφει ο ρωσικός στρατός σύμφωνα με τις ΗΠΑ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ38 λεπτά ago

Για τη μελέτη της οδικής σύνδεσης των Ποτιστικών με το Ποτόκι υπογράφθηκε η σύμβαση

ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 ώρες ago

Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

LIFESTYLE6 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Δημοφιλή