Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ανάσα ρευστότητας για 1.892 λαρισινές επιχειρήσεις – Πότε ξεκινά η κατάθεση δικαιολογητικών για τις πληρωμές –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τα αποτελέσματα του Προγράμματος ΑΝΑΣΑ ΙΙ που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, παρουσίασαν σήμερα από το Βόλο ο  Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός,  ο γενικός διευθυντής της ΑΕΔΕΠ Απόστολος Παπαδούλης και η προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΣΠΑ Θεσσαλίας Μελίνα Σαραφίδου, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέας Κολυνδρίνη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η δράση αφορά  στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία και που επλήγησαν από την πανδημία με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης κεφαλαίου κίνησης στο έτος 2022, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της  Πρόσκλησης που εκδόθηκε και με βάση τον Κανονισμό DEMINIMIS.

Η συνολική δημόσια δαπάνη στις δράσης ανέρχεται σε 23.000.000 ΕΥΡΩ και επιπλέον α) 1.500.000 € εκ στις Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Βόλου «Επιχειρησιακός Σχεδιασμός του Δήμου Βόλου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ)», β) 1.000.000 € εκ στις ΣΒΑΑ του Δήμου Καρδίτσας «Καρδίτσα, πόλη να ζεις», και γ) 1.000.000 € εκ στις ΣΒΑΑ του Δήμου Τρικκαίων «Τρίκαλα: Μια ανοιχτή πόλη- πρότυπο στις όχθες του Ληθαίου», με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ ΙΙ ενισχύονται συνολικά  6.975  μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία, με ποσά από 2.000 έως 7.000 ευρώ.  

-Στην Π.Ε. Λάρισας ενισχύονται  1.892 επιχειρήσεις

-Στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων  2.797 επιχειρήσεις (2.371 και 426 ΒΑΑ)

-Στην Π.Ε. Τρικάλων  1.320 επιχειρήσεις (1.100 και 220 ΒΑΑ)

-Στην Π.Ε. Καρδίτσας 966 επιχειρήσεις ( 751  και 215 ΒΑΑ)

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συναισθανόμενη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις  λόγω της πανδημίας, στρατηγικά σχεδίασε και χρηματοδοτεί τα προγράμματα  « Ανάσα 1» και «Ανάσα 2», προϋπολογισμού  30.000.000 ευρώ και  23.500.000 ευρώ αντίστοιχα. Συνεργαζόμαστε με την ΑΕΔΕΠ και φέρνουμε σωστά, γρήγορα και δίκαια αποτελέσματα. Όχι μόνο ως προς την αξιολόγηση, η οποία είναι μια διαδικασία αδιάβλητη, αλλά και ως προς την κατάρτιση του προγράμματος. Εξετάσαμε  τα δεδομένα  του ΑΝΑΣΑ 1, ακούσαμε τον κόσμο και  τους φορείς και σχεδιάσαμε το  νέο  ΑΝΑΣΑ 2,  με ενισχύσεις από 2.000 έως 7.000 ευρώ και δύο καινοτόμες κινήσεις: Πρώτον,  δώσαμε τη δυνατότητα σε  νέες εταιρίες να ενισχυθούν με 2.000 ευρώ και δεύτερον συνεργαστήκαμε με τους  Δήμους Βόλου, Τρικκαίων και Δήμο Καρδίτσας,   ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα μέσα από τα Προγράμματα που χρηματοδοτούμε στις οριοθετημένες  περιοχές Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων. Γιατί για να υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη, χρειάζεται να υπάρχει  επιχειρηματικότητα. Έτσι  εξασφαλίσαμε πρόσθετους πόρους κατά 1.500.000 στο Δήμο Βόλου, κατά 1.000.000 στο Δήμο Τρικκαίων και κατά 1.000.000 στον Δήμο Καρδίτσας. Ευχαριστώ του Δημάρχους Βόλου Αχιλλέα Μπέο, Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο που μας  εμπιστεύτηκαν,  εμπιστεύτηκαν το πρόγραμμα,  σεβάστηκαν την επιθυμία των επιχειρηματιών που αυτή την εποχή χρειάζονται  ρευστό προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Η ΑΕΔΕΠ  προχώρησε  γρήγορα και σωστά τις διαδικασίες και φτάσαμε σε  αποτέλεσμα με την ένταξη  6.975 επιχειρήσεων. Ξεκινά η προθεσμία για τη διαδικασία των ενστάσεων, που διαρκεί  πέντε  εργάσιμες  ημέρες. Στη συνέχεια ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΕΔΕΠ για την ηλεκτρονική κατάθεση των δικαιολογητικών για τις πληρωμές. Ευχαριστώ την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και  όλους τους εργαζόμενους της ΑΕΔΕΠ για τη συνεργασία.  Στην πανδημική κρίση η Περιφέρεια Θεσσαλίας  στήριξε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους με 100 εκατ. ευρώ από τα προγράμματα  Επενδύω και  Επανεπενδύω, 53,5 εκατ. ευρώ από τα δύο ΑΝΑΣΑ, 47 εκατ.  ευρώ για εργαζομένους σε αναστολή εργασίας, 18 εκατ. ευρώ για προσλήψεις στην Υγεία (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ). Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία δεκάδων δομών και δράσεων με κοινωνικό αποτύπωμα όπως  Κέντρα Κοινότητας, προνοιακές δομές κ.α. Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μισθοδοτούνται   992 εργαζόμενοι στον πολιτισμό. Σε μια δύσκολη περίοδο αντιστεκόμαστε, με  όλα τα μέσα που  διαθέτουμε. Χρειαζόμαστε τεράστια αποθέματα αυτοελέγχου και στωικότητας προκειμένου να αναμετρηθούμε με τις αβεβαιότητες της εποχής. Κι αν τα καταφέρουμε,  είναι γιατί θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτά τα οποία ελέγχουμε ώστε να οδηγηθούμε σε αποτέλεσμα δημιουργίας».

Απόστολος Παπαδούλης, Μέλος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής ΑΕΔΕΠ

«Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τη στενή και  γόνιμη συνεργασία. Δεν  είναι τυχαία τα αποτελέσματα που συνεχώς πετυχαίνουμε. Το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ ήταν ένα μεγάλο διαχειριστικό στοίχημα για την ΑΕΔΕΠ στο οποίο ανταποκριθήκαμε  πολύ καλά. Ευχαριστώ τα στελέχη της Περιφέρειας και την επικεφαλής του Προγράμματος από την ΑΕΔΕΠ  κ. Γεροδήμου. Η ομάδα η οποία θα διαχειριστεί το πρόγραμμα, είναι καλά εκπαιδευμένη και ελπίζουμε πως από την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα  ώστε να κατατίθενται τα δικαιολογητικά για να  γίνουν οι πληρωμές. Η ομάδα  είναι έμπειρη, έχει δουλέψει  το ΑΝΑΣΑ 1, συνεπώς τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και κυρίως εύστοχα. Μπροστά μας, κύριε Περιφερειάρχη, ανοίγει μια νέα Προγραμματική Περίοδος. Ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία της πρόκλησης και άλλων προγραμμάτων  πλην των δυο  ΑΝΑΣΑ και να προωθήσουμε δράσεις καινοτομίας και  εξωστρέφειας».

Ενστάσεις και πληρωμές

Οι ενστάσεις ασκούνται άπαξ και υποβάλλονται ηλεκτρονικά (αποκλειστικά μέσω ΠΣΚΕ) προς τον ΕΦ, εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών, από την επομένη της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων στο δικτυακό τόπο της ΕΥΔ ΕΠ ΠΘ (www.thessalia-espa.gr ) δηλαδή από 29/9/2022 και ώρα 00:00 έως (λήξη): 5/10/2022 και ώρα 23:59.

Η υποβολή των αιτημάτων Τελικής Επαλήθευσης και Πληρωμής θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση της Απόφασης Ένταξης στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 που θα οδηγήσει στην χορήγηση μοναδικού κωδικού Ο.Π.Σ. στην κάθε επιχείρηση – αίτηση που εντάχθηκε. Σχετική ανακοίνωση θα εκδοθεί στις Ιστοσελίδες των φορέων διαχείρισης της Δράσης και παράλληλα θα «ανοίξει» η σχετική Καρτέλα στο Π.Σ.Κ.Ε. Το Αίτημα Καταβολής υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στο Π.Σ.Κ.Ε. με επισύναψη όσων καταγράφονται στο Παράρτημα της Προσκλησης.

Η πρόσκληση της Δράσης και κάθε πληροφόρηση / νέο, αναρτάται στις ιστοσελίδες:

www.thessalia-espa.gr  www.efepae.gr  www.aedep.gr   και www.espa.gr

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο

Γραφείο Πληροφόρησης του ΕΦΕΠΑΕ / ΑΕΔΕΠ, Διεύθυνση – Κεντρική Προβλήτα Λιμένα Βόλου, Κτίριο Ιάσων / Νότια Αίθουσα, Βόλος Τ.Κ. – 38221 και στο τηλέφωνο 24210 76894 – 9 ή στο e-mail:  aedep@aedep.gr .

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Ευρώπη αποχρωματίζεται θρησκευτικά και απομακρύνεται από τις χριστιανικές αξίες –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με σημαντικές μορφές του αγιορείτικου μοναχισμού, όπως ο Προηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος και η αντιπροσωπεία των Ορθοδόξων βουλευτών που πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος. Κατά την παραμονή της στην Αθωνική Πολιτεία η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ είχε συναντήσεις με τους Ηγουμένους της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας γέροντα Ελισαίο και της Ι.Μ. Δοχειαρίου γέροντα Αμφιλόχιο, καθώς επίσης και με τον Δικαίο της Ι. Σκήτης Τιμίου Προδρόμου γέροντα Φιλήμωνα, ενώ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά από προτροπή του καθηγουμένου της Σιμωνόπετρας, απευθύνθηκε στην αδελφότητα της μονής κατά την μοναστηριακή τράπεζα που ακολούθησε την αγρυπνία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το Άγιο Όρος οικουμενική πολιτεία

«Είναι ακόμη πιο επίκαιρη η επίσκεψη και το προσκύνημα μας αυτές τις μέρες που ο πόλεμος, δυστυχώς, βρίσκεται σε εξέλιξη, για να αντλήσουμε δύναμη από το Όρος, από το Περιβόλι της Παναγίας. Γιατί το Αγιώνυμο Όρος τι είναι; Είναι μία υπερεθνική οικουμενική πολιτεία, μία μαρτυρία ορθοδοξίας σε όλον τον κόσμο. Είναι ένα παράδειγμα ενότητας στο ορθόδοξο κόσμο, γιατί εδώ μονάζουν ορθόδοξοι μοναχοί από όλη την οικουμένη, όχι απλά από τις ορθόδοξες χώρες». Τα παραπάνω τόνισε ο επικεφαλής της ΔΣΟ κατά την προσφώνησή του στην μοναστηριακή τράπεζα στη Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος βρέθηκε στην Σιμωνόπετρα στο πλαίσιο προσκυνηματικής επίσκεψης στο Άγιο Όρος, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΔΣΟ, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής Γ.Γ. κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο ταμίας κ. Σταύρος Κελέτσης, οι βουλευτές της Κύπρου κ. Πανίκος Λεωνίδου, της Πολωνίας κ. Evgenij Chikwin, της Ρουμανίας κ. Ioan Vulpesku, της Βόρειας Μακεδονίας κ. Mile Taleski και ο Σύμβουλος δρ Κώστας Μυγδάλης.

Την αντιπροσωπείας της ΔΣΟ, την παραμονή της γιορτής του Αγίου Χρυσοστόμου (με το παλαιό ημερολόγιο που ακολουθείται στο Άγιο Όρος) υποδέχθηκε στην είσοδο της Μονής, με αγιορείτικη λαμπρότητα ο Καθηγούμενος, γέροντας Ελισσαίος. Αργότερα, η αντιπροσωπεία συμμετείχε στην αγρυπνία που τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής. Μετά το τέλος της αγρυπνίας, ακολούθησε μοναστηριακή τράπεζα, όπου ο Γ.Γ. εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σιμωνοπετρίτη Καθηγούμενο, για τη γόνιμη συνεργασία της Μονής με την ΔΣΟ από την ίδρυσή της στην Ορμύλια το 1993 έως σήμερα.

Ανάδειξη των χριστιανικών αξιών

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την προσφώνησή του σημείωσε ότι «στους στόχους μας είναι η στενότερη συνεργασία με τους ορθοδόξους με τους οποίους μοιραζόμαστε την κοινή πίστη και την κοινή κληρονομιά του Βυζαντινού πολιτισμού. Είναι επίσης η ανάδειξη των χριστιανικών, των ορθοδόξων αξιών στην ευρωπαϊκή οικογένεια που δεν είμαστε πλέον μόνο η Ελλάδα, είμαστε περισσότερες ορθόδοξες χώρες. Είναι η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, υπάρχουν ορθόδοξοι στην Πολωνία και σε άλλες χώρες -ως μειονότητες βέβαια. Και φιλοδοξούν κι άλλες χώρες υπό ένταξη να ενωθούν σ’ αυτήν την μεγάλη οικογένεια. Ο στόχος μας είναι η ανάδειξη των χριστιανικών αξιών και βεβαίως η ανάδειξη της ειρηνικής συνύπαρξης και της καταλλαγής.

Θα μου πείτε γέροντα, τα έχετε πετύχει αυτά; Θα μπορούσα να μνημονεύσω κάποιες δράσεις, παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει αυτές τις τρεις δεκαετίες. Φοβούμαι, όμως, ότι όλα αυτά επισκιάζονται, διότι δύο ιδρυτικά μέλη της ΔΣΟ, η Ρωσία και η Ουκρανία, δύο λαοί ορθόδοξοι, ομόδοξοι, βρίσκονται σε πόλεμο. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, τις συνέπειες αυτών των πολέμων τις βιώνουμε όλοι».

Η Εκκλησία κιβωτός σωτηρίας για τους Ρωμιούς

Ο Έλληνας βουλευτής συνέχισε λέγοντας ότι «το Άγιο Όρος ήταν σημείο αναφοράς για τον ορθόδοξο κόσμο και ιδιαίτερα στα χρόνια της τουρκοκρατίας για όλους τους Ορθόδοξους λαούς των Βαλκανίων. Και η Ορθοδοξία ήτανε και σημείο στήριξης της εθνικής ταυτότητας, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά όλων των Βαλκανίων που βίωσαν την οθωμανική δουλεία. Και καθώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, αυτό το εθνικό τραύμα, και εδώ στο μοναστήρι σας μόνασαν Μικρασιάτες που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα, επιτρέπετε μου να πω λίγα λόγια. Η Ορθοδοξία, η Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο μπόρεσαν και έγιναν κιβωτός σωτηρίας για τους Ρωμιούς της Μικράς Ασίας, και ιδιαίτερα αυτούς που ήτανε στην μικρασιατική ενδοχώρα, στην Καππαδοκία, στην Κιλικία, στην Πισιδία. Αν άκουσα σωστά τον αναγνώστη, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος εξορίστηκε κάποια στιγμή στην Αραβησσό, στα βάθη της Μικράς Ασίας. Από τη μάχη του Μαντζικέρτ το 1071, όπου ο Ρωμανός ο Δ’ ο Διογένης ηττήθηκε από τις δυνάμεις του Αρπασλάν και οι ορδές των Τούρκων εισήλθαν στην Μικρά Ασία, μέχρι το καλοκαίρι του 1921, που ελληνικός στρατός προέλαυνε προς την Άγκυρα, είχαν περάσει 850 χρόνια. Στο διάβα οκτώμισι αιώνων είχαμε βίαιους εξισλαμισμούς, αλλά και εκούσιους εξισλαμισμούς. Γιατί οι μη μουσουλμάνοι ένιωθαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, και, δυστυχώς, υπήρχαν και χριστιανοί, οι οποίοι εκουσίως κάποια στιγμή για να αποκτήσουν προνόμια δέχτηκαν να γίνουν μουσουλμάνοι, όπως υπήρχαν πολλοί που αντιστάθηκαν. Αλλά στο διάβα τόσων αιώνων κάποιοι έχασαν την ελληνική γλώσσα, την ελληνική λαλιά και τουρκοφώνησαν. Βλέπω απέναντί μου, τον Αλέξιο “τον άνθρωπο του Θεού”. Στη διδακτορική μου διατριβή για τους Ρωμιούς της Καππαδοκίας εντόπισα ένα ποίημα των 250 στίχων στα καραμανλήδικα, δηλαδή στην τουρκική γλώσσα με ελληνικά γράμματα. Και εκεί ιστορείται ο βίος του Αγίου που ήτανε από τα αγαπημένα αναγνώσματα τον Μικρασιατών, και μάλιστα όπως ψάλλουμε τα εγκώμια της Παναγίας στον ίδιο ήχο το έψελναν στις βραδινές συντροφιές. Με την καραμανλήδικη γραφή, που τους έδωσε τη δυνατότητα να

λειτουργούνται να έχουνε πρόσβαση στα θρησκευτικά κείμενα, στα θρησκευτικά βιβλία μπόρεσαν και διατήρησαν τις χριστιανικές τους ρίζες και την χριστιανική τους πίστη, και δι’ αυτής την εθνική τους συνείδηση. Χάρη, λοιπόν, στην Ορθοδοξία, μπόρεσαν και παρέμεναν Ρωμιοί μέχρι και την ανταλλαγή των πληθυσμών, μέχρι την έξοδό τους μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την συνθήκη της Λωζάνης που επέβαλε την αναγκαστική ανταλλαγή των πληθυσμών».

Εκκλησίες τεκμήρια της χριστιανικής παράδοσης

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «αυτές τις χριστιανικές ρίζες θέλουμε να αναδείξουμε και στην Ευρώπη. Η χριστιανική παράδοση η χριστιανική θρησκεία με όλα τα δόγματα Ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, αγγλικανοί, είναι ένας από τους πυλώνες της Ευρώπης μαζί με την αρχαιοελληνική γραμματεία και το ρωμαϊκό δίκαιο. Και αυτό είναι το “συναμφότερον” που επιδιώκουμε να υπενθυμίσουμε με όλη αυτή την εκστρατεία που έχουμε αναλάβει για την αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας για το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινουπόλεως σε τζαμί. Όπως ξέρετε έχουμε εκδώσει έναν περικαλλή Τόμο σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στον οποίον έχουμε εντοπίσει 37 ιστορικούς εμβληματικούς ναούς από τη Σκωτία μέχρι το Χαρμπίν της Κίνας. Οι ναοί αυτή στην γηραιά ήπειρο τι μαρτυρούν; Είναι αυτό ακριβώς, τεκμήριο της χριστιανικής παράδοσης, το πόσο πολύ επηρέασε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό το ευρωπαϊκό οικοδόμημα η χριστιανική πίστη.

Θα μου πείτε είστε αισιόδοξος; Δεν πρέπει να χάνουμε ποτέ την ελπίδα μας. Αλλά η αλήθεια είναι γέροντα και σεβαστοί πατέρες ότι η Ευρώπη απομακρύνεται από τις χριστιανικές αξίες. Στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας αποχρωματίζεται θρησκευτικά. Αυτό δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει, αντιθέτως θα πρέπει να μας χαλυβδώσει ακόμη περισσότερο για να αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη των χριστιανικών αξιών στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.

Με αυτές τις σκέψεις -φοβούμαι μακρηγόρησα- θέλω να σας ευχαριστήσω για την στήριξη που παρέχετε στο έργο που κάνουμε στην ΔΣΟ. Είστε ένα απ’ τα πρωτοπόρα μοναστήρια, στο άνοιγμα του μοναχισμού στην κοινωνία των πολιτών. Να εύχεστε και να προσεύχεστε να ξεπεράσουμε κι εμείς την περιπέτεια αυτή. Να επικρατήσει ειρήνη και ειρήνευση στον πόλεμο ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές που έχει αναστατώσει όλο τον κόσμο. Και με αυτές τις λίγες σκέψεις και εγώ να ευχηθώ υγεία και μακροημέρευση σε σας, να συνεχίσετε με την εκλεκτή αδελφότητα που έχετε στην μονή αυτή, στην υψηλοβάμονα μόνη της Σιμωνόπετρας, να ακτινοβολείτε το Φως της Ορθοδοξίας ως το μήνυμα της αγάπης που είναι το μήνυμα του Ευαγγελίου. Χρόνια πολλά!».

Σε Πορταΐτισσα και Γοργοϋπήκοο

Δεύτερος σταθμός της προσκυνηματικής επίσκεψης του επικεφαλής και της αντιπροσωπείας της ΔΣΟ ήταν η Ιερά Μονή των Ιβήρων. Ο Γ.Γ. έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, γέροντα Ναθαναήλ και τον Προηγούμενο, γέροντα Βασίλειο Γοντικάκη, που ευχήθηκε στον Γ.Γ. να έχει καλύκαρπη διακονία στα καθήκοντά του. Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ προσκύνησε την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής και συμμετείχε στην αγρυπνία.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας οι Ορθόδοξοι βουλευτές κατευθύνθηκαν στην Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτη Ηλία, όπου τους καλωσόρισε ο Δικαίος, γέροντας Φιλήμων, και τους ξενάγησε στο καθολικό, τονίζοντας ότι η Σκήτη αυτή είναι σημαντική μαρτυρία για την παρουσία των Σλάβων και Ρουμάνων μοναχών στο Άγιο Όρος.

Το προσκυνηματικό ταξίδι της αντιπροσωπείας της ΔΣΟ ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου, στην οποία βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου. Μετά την ενημέρωση στο επιβλητικό καθολικό της μονής -που θεωρείται το υψηλότερο και πιο επίμηκες από τις 20 μόνες του Αγίου Όρους- στο συνοδικό της Μονής υπήρξε θερμή υποδοχή εκ μέρους του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, γέροντα Αμφιλόχιου.

Μπορείτε να δείτε την προσφώνηση του Μάξιμου Χαρακόπουλου στην τράπεζα της Σιμωνόπετρας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtube.com/watch?v=Fj46I4QfCXM&feature=share

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και η αντιπροσωπεία των Ορθοδόξων βουλευτών στη Σιμωνόπετρα

Στην Ι.Μ. Ιβήρων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με την αντιπροσωπεία της ΔΣΟ είχαν την ευλογία να συνομιλήσουν με τον Προηγούμενο, γέροντα Βασίλειο Γοντικάκη, και να ακούσουν τις παραινέσεις του

Στην Ι.Μ. Δοχειαρίου όπου βρίσκεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Στην Ιερά Σκήτη του Προφήτη Ηλία η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ έγινε δεκτή από τον Δικαίο, γέροντα Φιλήμονα

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το Βουλευτή Καρδίτσας Γιώργο Κωτσό επισκέφθηκε αντιπροσωπία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στο γραφείο του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας, κ. Γιώργου Κωτσού βρέθηκαν το Σάββατο 19 Νοεμβρίου εκπρόσωποι του Τμήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση με το Βουλευτή του Νομού Καρδίτσας παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Τμήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα. Κατερίνα Νταλντάνη και ο διοικητικός υπάλληλος του τμήματος, κ. Θεόδωρος Κουτσώνας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε από τους εκπρόσωπους του Ε.Ε.Σ σχετικά με το σχεδιασμό και τη δράση του οργανισμού, αλλά και ειδικότερα για τη λειτουργία του τμήματος Καρδίτσας.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας,κ. Γιώργος Κωτσός σημείωσε στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού πως έχει γνώση της τεράστιας προσφοράς τους και για το λόγο αυτό κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης «Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος» ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να αναλογιστεί τη συνεισφορά όλων αυτών των εθελοντικών ομάδων, που υπάρχουνκαι να υπάρξει επίσημη χρηματοδότηση τους, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά τους έξοδα και να ενισχύσουν τη δράση τους.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κωτσός δήλωσε:

«Ο Νομός Καρδίτσας αποτελεί ένα Νομό ο οποίος χαρακτηρίζεται από αρκετές δυσπρόσιτες περιοχές όσον αφορά τον ορεινό του όγκο και δεν είναι λίγες εκείνες οι στιγμές, όπου η συμβολή των εθελοντικών ομάδων, όπως ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν ζωτικής σημασίας. Η φροντίδα και η συμπαράσταση χωρίς πολιτισμική ή εθνική διάκριση ήταν το πρωταρχικό κίνητρο και το ιδεολογικό υπόβαθρο της ίδρυσης του Ερυθρού Σταυρού, όπου αποτέλεσαν τον εναρκτήριο λίθο, έτσι ώστε να εμπνευσθούν και άλλες οργανώσεις με γνώμονα τον εθελοντισμό και την προσφορά. Θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια για τη δράση σας και να σας δηλώσω ότι θα σταθώ αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια αλτρουιστικής προσφοράς, η οποία στοχεύει στη βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και γενικότερα όλων των ανθρώπων»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος, κ. Κατερίνα Νταλντάνη σημείωσε: «Επισκεφτήκαμε το Βουλευτή του Νομού Καρδίτσας  κ. Κωτσό, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τους σκοπούς και τις δράσεις του τοπικού τμήματος του Ε.Ε.Σ. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα με σύνθετο έργο. Από το 1877 έως σήμερα συνεχίζει αδιάκοπα να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη. Με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης, ο Ε.Ε.Σ ήταν και είναι παρών τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο πάντα με στόχο τον άνθρωπο και πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

LIFESTYLE6 ημέρες ago

“Γίναμε” – Δείτε το αξέχαστο σκύψιμο της Νόβα με ανύπαρκτο στρινγκ – NassosBlog

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 60χρονος Βολιώτης – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Σοκάρει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου – «Μου έχει πέσει το… στήθος. Τι να το κάνεις, άμα έχεις ζήσει 52 χρόνια»

ΣΤΟΙΧΗΜΑ7 ημέρες ago

Στοίχημα Τρίτης: Γαλλία – Αυστραλία «πληρώνουν» 10.00

LIFESTYLE3 ημέρες ago

«Εννοείται ότι η Τζούλια Νόβα ενδιαφέρθηκε για εμένα, τόσα χρόνια ήμασταν μαζί»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Καταγγελία φοιτητή για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας του ζητουν 150 ευρώ για να παρει το Πτυχιο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σοκ πέθανε ο Αντώνης Μανδαλος

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα Τετάρτης: Βέλγιο – Καναδάς σε αποδόσεις έως 8.10

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έκλεψε τον άρρωστο σύντροφο της και εξαφανίστηκε 60χρονη στον Βόλο

Δημοφιλή