Connect with us
LIAK7883 620x350.jpg LIAK7883 620x350.jpg

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η συζήτηση για τις συνεργασίες άνοιξε εντέχνως από τη ΝΔ – Στόχος μας να γίνουμε κυβέρνηση

Published

on

Σφοδρά πυρά στη ΝΔ σχετικά με το θέμα των συνεργασιών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι το 2027 να είναι πρώτο κόμμα.

«Μπαμπούλας δεν υπάρχει. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, θα έχεις ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση», είπε ο κ. Ανδρουλάκης στον Σκάι, υποστηρίζοντας ότι αυτά που έχει πει δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που έχουν διακινηθεί το τελευταίο διάστημα.

«Δεν θα έχω δραχμιστές ή ακροδεξιούς στην κυβέρνησή μου»

«Αυτό που είπα δεν έχει καμία σχέση με όσα διακινήθηκαν. Είπα κάτι απλό: Στις επόμενες εκλογές ή η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη ή το ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτοδύναμο, ή δεν θα είναι κανείς από τους δύο και θα κάνουμε κάποιες συνεργασίες. Αυτό είναι κάτι γενικό και ισχύει έτσι και αλλιώς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το μήνυμα που συνεχώς στέλνει στον ελληνικό λαό είναι ότι «σήμερα έχουμε μία κυβέρνηση που με την πολιτική της έχει δημιουργήσει κατάρρευση του ΕΣΥ, στην δημόσια παιδεία, έχει απογειωθεί η ακρίβεια, υπάρχουν τεράστια θεσμικά ζητήματα και θέλω να πω στους πολίτες ότι όποιος θέλει να φύγει η ΝΔ γιατί νιώθει αβεβαιότητα για το μέλλον του, ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ το πετυχαίνει, πετυχαίνει με την ψήφο του στο ΠΑΣΟΚ να απομακρυνθεί η ΝΔ».

«Το θέμα των συνεργασιών το άνοιξε εντέχνως η ΝΔ»

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο ίδιος δεν άνοιξε θέμα συνεργασιών αλλά είναι προπαγάνδα της ΝΔ, ενόψει της συζήτησης για την εκλογή του ΠτΔ.  «Δεν άνοιξε κανένα θέμα συνεργασιών. Αυτό είναι ένα θέμα που ανοίγει εντέχνως συνεχώς η ΝΔ. Προφανέστατα δεν είναι σοφό να λέμε ποια κόμματα θα είναι στη Βουλή το 2027. Και δεν το είπα ποτέ. Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να φύγει η ΝΔ από την κυβέρνηση και να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διευκρίνισε ότι δε επιθυμία του ΠΑΣΟΚ είναι το 2027 να είναι πρώτο κόμμα και με το μπόνους να συνεργαστεί με οποιοδήποτε άλλο κόμμα πλην της ΝΔ. «Όπως ακριβώς θα έκανε οποιοδήποτε άλλο κόμμα», είπε.

Advertisement

«Αγωνίστηκα τόσα χρόνια να πετύχουμε το ακατόρθωτο να γίνει το ΠΑΣΟΚ ένα κόμμα το οποίο μπορεί να απειλήσει τη σημερινή κυβέρνηση. Όταν ανέλαβα το ΠΑΣΟΚ, η διαφορά μας με τη ΝΔ ήταν 32%, τώρα είναι 10%. Τα επόμενα 2,5 χρόνια μπορούμε να τα καταφέρουμε όχι από κομματικό εγωισμό αλλά γιατί πρέπει να αλλάξει η πολιτική που έχουμε σήμερα. Η πολιτική που υπάρχει σήμερα είναι ατελέσφορη», πρόσθεσε.

«Εάν ο λαός με τιμήσει και έχω εντολή να κάνω κυβέρνηση, δραχμιστές ή οπαδούς της Λεπέν, της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς και του νεοναζισμού, δεν θα έχω στην δική μου κυβέρνηση», υπογράμμισε.

«Μπαμπούλας δεν υπάρχει»

«Η κουβέντα αυτή άνοιξε εντέχνως από τη ΝΔ λόγω της επιλογής Τασούλα. Επειδή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι βαθιά αντιθεσμική και γυρνάει την πλάτη του στο κέντρο, προσπαθεί να φτιάξει έναν νέο «μπαμπούλα» : «Ψηφίζεις Ανδρουλάκη, σου βγαίνει Βαρουφάκης». Τους βοηθούσε η ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα με το ΠΑΣΟΚ έχουν δυσκολέψει τα πράγματα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Μπαμπούλας δεν υπάρχει. Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, θα έχεις ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, θέτοντας τα εξής ερωτήματα: «μέχρι σήμερα έχω συνεργαστεί με τέτοιες δυνάμεις; Μέχρι σήμερα έχω συνεργαστεί με δυνάμεις που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην σταθερότητα της χώρας και την προοπτική της; Αυτός που με καταγγέλει έχει συνεργαστεί; Όταν χρειάστηκε τον Βελόπουλο για να αλλοιώσει τη σύνθεση της ΑΔΑΕ, ο Βελόπουλος ψήφισε την πρόταση Μητσοτάκη. Στον προϋπολογισμό ψήφισε η ΝΔ και κάποιοι βουλευτές των Σπαρτιατών, δηλαδή της Χρυσής Αυγής. Ενάμιση χρόνο είχαμε καταθέσει τροπολογία για να μην παίρνουν λεφτά οι Σπαρτιάτες και η ΝΔ δεν έκανε τίποτα, τους έκλεινε το μάτι. Να τα αποτελέσματα, 3 ψήφοι Σπαρτιατών στον προϋπολογισμό της ΝΔ. Τον ΠτΔ θα τον ψηφίσει και η Νίκη, αυτοί δεν είναι δραχμιστές; Μέχρι σήμερα υπάρχουν τρία παραδείγματα συνεργασίας της ΝΔ, σε πολύ σημαντικά θέματα, με την ακροδεξιά. Δικό μου ανάλογο παράδειγμα δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

«Δεν έχουν μέτρο στην προπαγάνδα. Όλα αυτά γίνονται για να θολώσουν τη συζήτηση που θα κάνουμε για τον ΠτΔ. Δεσμεύομαι ότι αν ο λαός μου δώσει την εντολή να σχηματίσω κυβέρνηση, στο δικό μου υπουργικό συμβούλιο δεν θα είναι ούτε ακροδεξιοί ούτε δραχμιστές», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Advertisement

Μήνυμα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με απόψεις που εξέφρασαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις μετεκλογικές συνεργασίες,  ο Νίκος Ανδρουλάκης στέλνοντας μήνυμα και προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ,  σχολίασε ότι «τα στελέχη μας τις απόψεις τους πρέπει να τις λένε στα όργανα του κινήματος». Τόνισε ότι «κάναμε εκλογές και έχουμε πάρει μία πολιτική απόφαση που ήταν και η δική μου κεντρική απόφαση: αυτόνομη πορεία και νίκη απέναντι στη ΝΔ. Απλά και καθαρά. Αυτή είναι η στρατηγική απόφαση όχι μόνο η δική μου, αλλά και του κόσμου του ΠΑΣΟΚ και έτσι θα πορευτούμε μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Σε σχέση με την επιλογή του κ. Μητσοτάκη για τον Κωνσταντίνο Τασούλα για την προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον πρωθυπουργό για τη στάση του, αφού το 2019 έλεγε ότι δεν αλλάζει το πνεύμα του Συντάγματος για ευρύτατες συναινέσεις. Ως προς το γιατί δεν κατέθεσε εκείνος εκ των προτέρων πρόταση, απάντησε ότι αν είχε κάνει το ίδιο «λάθος» με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έκανε «θείο δώρο» στον κ. Μητσοτάκη να μπορούσε να πει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε συναίνεση και να πήγαινε έτσι σε δικό του πρόσωπο.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο