Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ το εθνικό ζήτημα του δημογραφικού

Published

on

54633 620x350.jpg

Στα Γρεβενά περιόδευσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε ότι βλέπει «διάχυτη αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα» της παράταξης στις ευρωεκλογές.

«Η παράταξή μας εδώ από τη Δυτική Μακεδονία στέλνει ένα μήνυμα νίκης. Αλλά νίκη για εμάς είναι η ευημερία του ελληνικού λαού. Και το πρώτο θέμα το οποίο συζητάμε στη Δυτική Μακεδονία και ιδιαίτερα στα Γρεβενά είναι το μεγάλο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού», υπογράμμισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε τις «υποδομές ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους, δημόσιας υγείας και δημόσιας παιδείας, που θα είναι ο πυλώνας μείωσης των ανισοτήτων και προοπτικής όλων των Ελλήνων. Και, βέβαια, μία ανάπτυξη βιώσιμη, δυναμική, που θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας, για να μείνουν εδώ τα ελληνόπουλα, να κάνουν οικογένειες, να υπάρχει ευημερία και προοπτική».

Συμφωνία των Πρεσπών: «Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε μία συμφωνία που θα είχε τα χαρακτηριστικά των μηχανισμών εφαρμογής και επιτήρησης. Και τώρα η Νέα Δημοκρατία απλά κοιμάται εδώ και μήνες, ενώ θα μπορούσε εκ των προτέρων να σηκώσει το ζήτημα»

«Αυτό που συναντώ και πρέπει να είμαστε ειλικρινείς είναι ότι οι νέοι άνθρωποι φεύγουν από τον τόπο τους. Και εδώ το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Και το ξαναλέω: Προτεραιότητα της Δημοκρατικής Παράταξης είναι να αντιμετωπίσουμε το εθνικό ζήτημα του δημογραφικού», τόνισε.

Όπως υπενθύμισε, «φέραμε τρεις φορές τροπολογία για το επίδομα μητρότητας που αφορούσε σε γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες. Και όμως, τρεις φορές μάς το αρνήθηκε η Νέα Δημοκρατία, μέχρι να το κάνει πράξη πριν από μερικές εβδομάδες».

Advertisement

«Πρέπει, λοιπόν, να συζητήσουμε όλα τα κόμματα – και εμείς έχουμε τη διάθεση να το κάνουμε – για να υπάρξει στρατηγικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό ζήτημα, ιδιαίτερα στην ελληνική περιφέρεια», ανέφερε.

Selfie με νέους στα Γρεβενά

Συμφωνία των Πρεσπών – «Δεν μπορούν να έρθουν τώρα τα πρωτόκολλα»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ερωτηθείς για τις προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας και την Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ότι «δεν μπορεί να εκπλήσσεται η ελληνική κυβέρνηση».

Και αυτό, όπως εξήγησε, γιατί «το όνομα του κομματικού συνασπισμού στη γειτονική χώρα, με τον οποίο κατέβηκαν υποψήφιοι, ήταν ‘Η δική μας Μακεδονία’. Άρα, το όνομα του συνασπισμού του VMRO ενέχει τον αλυτρωτισμό».

«Η συμφωνία δεν έχει μηχανισμό εποπτείας της εφαρμογής της. Με αποτέλεσμα σήμερα ακραία εθνικιστικοί κύκλοι στη γειτονική χώρα να προσπερνούν τη συμφωνία, ενώ οι πολιτικοί παράγοντες της χώρας μας τη σέβονται», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Advertisement

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εδώ, λοιπόν, πρέπει να είμαστε απολύτως ειλικρινείς. Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε μία συμφωνία που θα είχε τα χαρακτηριστικά των μηχανισμών εφαρμογής και επιτήρησης. Και τώρα η Νέα Δημοκρατία απλά κοιμάται εδώ και μήνες, ενώ θα μπορούσε εκ των προτέρων να σηκώσει το ζήτημα, όταν σχηματίστηκε ο συνασπισμός αυτών των κομμάτων κάτω από το όνομα ‘Η δική μας Μακεδονία’».

«Η θέση μου είναι ότι δεν μπορούν έρθουν τώρα τα πρωτόκολλα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και εξήγησε πως κάτι τέτοιο «θα είναι δικαίωση του γειτονικού αλυτρωτισμού. Θα βγουν και θα πουν: ‘ορίστε, με αυτά που λέμε, τους οδηγήσαμε στην κύρωση των πρωτοκόλλων’. Άρα, αυτό που προτείνει ο κ. Κασσελάκης είναι ένα πολύ μεγάλο αυτογκόλ», όπως είπε.

«Δεν γίνεται εμείς να έχουμε μία συμπεριφορά με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στη συμφωνία αυτή – όλα τα κόμματα, ακόμη και αυτά που δεν την ψήφισαν όπως το ΠΑΣΟΚ – και τα κόμματα της γειτονικής χώρας και ιδιαίτερα τα κυβερνώντα να δείχνουν απόλυτη ασέβεια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται», υπογράμμισε.

«Όταν οι άλλοι πέφτουν, το ΠΑΣΟΚ θα έχει δυναμική άνοδο»

Τέλος, σχετικά με τους πολιτικούς του στόχους ενόψει ευρωεκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε αισιόδοξος «ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωπαϊκών εκλογών. Θα έχουμε τη μεγαλύτερη αύξηση των ποσοστών μας. Όταν οι άλλοι πέφτουν, το ΠΑΣΟΚ θα έχει δυναμική άνοδο στα ποσοστά του», εκτίμησε.

Για να καταλήξει πως «νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι η ευημερία του ελληνικού λαού. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ το βράδυ της 9ης Ιουνίου σημαίνει, σε πρώτη φάση, ισχυρή, σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και, σε δεύτερη φάση, στις επόμενες εθνικές εκλογές, προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο».

Advertisement

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Anassa
Advertisement
Dei
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή