Connect with us
325 1 620x350.jpg 325 1 620x350.jpg

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ να ενισχύει την εθνική παραγωγή απέναντι στον αφελληνισμό της οικονομίας

Published

on

Με τον Μιχάλη Στασινόπουλο, πρόεδρο του φορέα «Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη» και τον διευθυντή Κώστα Θέο, συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα να ενισχύει την εθνική παραγωγή απέναντι στον σημερινό αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Υπάρχει μεγάλο επενδυτικό κενό, πρέπει να καλυφθεί», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε, επίσης, εισαγωγικά ότι «πρέπει να συζητήσουμε για το θέμα του ενεργειακού κόστους, την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, που όπως γνωρίζετε είναι πολύ σημαντικό για την ανταγωνιστικότητα, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην επανεπένδυση κερδών των επιχειρήσεων και τα κίνητρα που μπορούμε να δώσουμε».

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στον σεβασμό στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο Πάρις Κουκουλόπουλος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Οικονομικών και ο Γιώργος Νικητιάδης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Advertisement

Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα της ΝΔ είναι η Ελλάδα των ολιγοπωλίων

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της οικονομίας, δύο ημέρες νωρίτερα, είχε προαναγγείλει την πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλέσει στη Βουλή την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις ολιγοπωλιακές πρακτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως στην ενέργεια, τις τράπεζες, τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τη λιανική αγορά τροφίμων.

Σε συνέχεια της δημόσιας σχετικής προαναγγελίας του κ. Ανδρουλάκη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της Επιτροπής, Δημήτρης Μπιάγκης, Ευαγγελία Λιακούλη και Παναγιώτης Δουδωνής, απέστειλαν επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ζητώντας την κλήση σε ακρόαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχετικά με την ολιγοπωλιακή διάρθρωση συγκεκριμένων τομέων της ελληνικής οικονομίας και τις επιπτώσεις αυτών των πρακτικών στις τιμές προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται ότι την περίοδο 2020-2024 οι τιμές αυξήθηκαν κατά 30% στα τρόφιμα, 40% στην ενέργεια, 25% στις μεταφορές και στη στέγαση, καθώς και 12% στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, που είχαν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι στον τομέα της ενέργειας 4 εταιρείες ελέγχουν το 70% της αγοράς, στον τομέα της λιανικής αγοράς τροφίμων 7 εταιρείες ελέγχουν πάνω από το 85% της αγοράς, στον ιδιωτικό τομέα υγείας 2 όμιλοι ελέγχουν σχεδόν το 75% της αγοράς, με τον ένα εξ’ αυτών να είναι ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας και, τέλος, στον τραπεζικό κλάδο, 4 τράπεζες συγκεντρώνουν το 95% των εργασιών.

Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο