Connect with us
banner epikhirisis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για τα Τέμπη – Πρόταση για προανακριτική ετοιμάζει η αντιπολίτευση

Published

on

tempi vouli1.jpg

Νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης τροφοδοτεί το πόρισμα του ΕΜΠ για την τραγωδία των Τεμπών, με την κυβέρνηση να καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση άθλια εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου και το ΠΑΣΟΚ να προαναγγέλλει κατάθεση πρότασης για σύσταση προανακριτικής, την Δευτέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο OPEN, δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είχε βουλευτές που μιλούσαν για χαμένα βαγόνια, ενορχηστρωτή συγκάλυψηςη τον ΠΘ, για κρυμμένες δικογραφίες.O κ. Ανδρουλάκης επέλεξε μία μέρα πριν το συλλαλητήριο να προαναγγείλει την πρόταση δυσπιστίας. Αν ήταν θεσμικός όπως έλεγε γιατί δεν περίμενε και το πόρισμα του ΕΜΠ που είναι το πόρισμα της Δικαιοσύνης»;

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Τσουκαλάς, δήλωσε στο OPEN: «Θα είναι στοιχειοθετημένη η πρότασή μας χωρίς να μπορεί να πει κανείς για πολιτικά κίνητρα. Να λάμψει η αλήθεια χωρίς ακροβατισμούς, με βάση αυτό που ορίζει ο ποινικός κώδικας».

Οι διεργασίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς συνεχίζονται για την από κοινού κατάθεση πρότασης για προανακριτική, με τον Σωκράτη Φάμελλο, από την Κοζάνη να τονίζει ότι θα πρέπει να περιληφθούν όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Advertisement

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος: «συμφωνήσαμε χθες με τη νέα αριστερά ότι θα πρέπει η σχεδιαζόμενη αίτηση για προανακριτική επιτροπή να είναι μία αίτηση ένα αίτημα 14-19 το οποίο θα αποκαλύπτει όλα τα αδικήματα και θα περιλαμβάνει όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα».

Δική του πρόταση για προανακριτική προαναγγέλλει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε μιλώντας στον «Αθήνα 984» πως: Αθήνα 984: «Πρέπει εδώ να αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα τα οποία οδήγησαν στο κύριο έγκλημα. Τις βασικές αιτίες, κύριο έγκλημα είναι η σύγκρουση των δύο τρένων. Θα καταθέσουμε δικό μας κείμενο προανακριτικής επιτροπής».

«Εμείς ως Ελληνική Λύση ούτε εργαλειοποιούμε, ούτε κυρίως κάνουμε μηχανορραφίες. Αναμένουμε από τους συγγενείς των Τεμπών για να καταθέσουμε τη δική τους πρόταση για την προανακριτική», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε: «Η κυβέρνηση βιάστηκε να εργαλειοποιήσει ένα πόρισμα και να απαιτεί να της ζητήσουμε συγνώμη η αντιπολίτευση και οι πολίτες, επειδή μιλάμε για συγκάλυψη».

Advertisement

Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας. Μιλώντας στον Σκάι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως: «Σιχάθηκα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν την άκουσα να βρίζει τον νεκρό μηχανοδηγό της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Μια γυναίκα που προσποιείται την ευαισθησία, μόνο και μόνο επειδή τη συμφέρει πολιτικά και νομικά, εμφανίζεται στην τηλεόραση και αποκαλεί τον νεκρό λαθρέμπορο, την ώρα που οι γονείς του την ακούνε».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε ότι: «Το να λες ψέματα χρησιμοποιώντας νεκρούς ανθρώπους για να υπάρξεις πολιτικά, ξεπερνάει την τυμβωρυχία. Είναι ύβρις. Σε κατατάσσει στον πάτο των ανθρώπων. Είναι ακόμη χειρότερο και από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς πάνω στους νεκρούς συνανθρώπους μας μετά το ελεγχόμενο, περίεργο και άκυρο πόρισμα Καρώνη».

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Advertisement
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
300X250 GIF
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο