ΕΛΛΑΔΑ
Άγγελος Συρίγος: Έσωσε Ιταλό λουόμενο στο Πόρτο Κατσίκι


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Άγγελος Συρίγος μαζί με ένα ακόμα παραθεριστή έσωσαν άνθρωπο που κινδύνευσε να πνιγεί.
Στη Λευκάδα βρίσκεται ο Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας έτσι ώστε να πάρει μέρος στους εορτασμούς για την προστάτιδα του νησιού, της Παναγίας Φανερωμένης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κινδύνευε να πνιγεί
Ο κ. Συρίγος χθες είχε βρεθεί για μπάνιο στο Πόρτο Κατσίκι όταν αντιλήφθηκε ότι ένας άνθρωπος, με καταγωγή από την Ιταλία, κινδύνευε να πνιγεί. Σύμφωνα με το lefkadapress.gr, ο υφυπουργός ήταν ένας από τους δύο που έτρεξαν και έβγαλαν τον άνθρωπο από την θάλασσα, ειδοποιήθηκε το Λιμενικό και τελικά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Αργότερα, ο υφυπουργός έκανε βόλτα στο νησί, στην Παλιά Πόλη της Λευκάδας με τον βουλευτή, Θανάση Καββαδά και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Γιώργο Μπουρδάρα.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Διονύσης Σιμόπουλος: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον διάσημο αστροφυσικό


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το τελευταίο «αντίο» είπαν φίλοι και συγγενείς στον σπουδαίο αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο, καθώς σήμερα ήταν η κηδεία του.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Διονύσης Σιμόπουλος, που έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο, είχε μια μακρά και σπουδαία πορεία στο χώρο της αστρονομίας – αστροφυσικής, ενώ ήταν επί πολλά χρόνια επικεφαλής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Να σημειωθεί πως σήμερα ήταν μόνο η κηδεία, ενώ η ταφή του θα γίνει – όπως είχε ζητήσει ο ίδιος – στον τόπο καταγωγής του, τον Γρύλλο Ηλείας.
Δείτε τις εικόνες από την κηδεία
Ποιος ήταν ο Διονύσης Σιμόπουλος
Ο Διονύσης Σιμόπουλος γεννήθηκε στα Γιάννενα στις 8 Μαρτίου 1943 (καταγωγή Γρύλλος, Ηλείας) αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία (Ιαν. 1963 – Δεκ. 1972) στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα (ΗΠΑ) στο Μπατόν Ρουζ, ΗΠΑ. Την ίδια περίοδο του απενεμήθησαν διάφορα βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε θέματα ομιλιών και επικοινωνίας. Είναι παντρεμένος (1968) με την Κάρεν-Λουϊζα Πήτερσον και έχουν μια κόρη (1974) και δύο γιους (1976, 1978).
Άρχισε να εργάζεται τον Ιανουάριο του 1968 και χρημάτισε Επιμελητής (Ιαν.-Σεπ. 1968), Βοηθός Διευθυντής Εκπαίδευσης (Σεπ. 1968-Σεπ. 1969), και Διευθυντής Πλανηταρίου (Σεπ. 1969-Μαρ. 1973) στο Κέντρο Τεχνών και Επιστημών της Λουϊζιάνα (Louisiana Art & Science Museum) καθώς και Ειδικός Σύμβουλος Επιστημονικής Εκπαίδευσης της Σχολικής Επιτροπής (1970-1973). Τον Οκτώβριο του 1972 προσκλήθηκε στην Αθήνα από το Ίδρυμα Ευγενίδου όπου εργάστηκε ως Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου (Απρ. 1973-Απρ. 2014).
Είχε διδάξει σε δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια αποφοίτων πανεπιστημίου και στελεχών επιχειρήσεων ως εισηγητής θεμάτων επικοινωνίας, λήψης αποφάσεων και επίλυσης προβλημάτων, είχε παρακολουθήσει ενεργά πολυάριθμα Συνέδρια και Σεμινάρια όπου παρουσίασε εργασίες του και είχε δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και μελέτες του σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και εφημερίδες.
Χρημάτισε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αστρονομική Εκπαίδευση (ΕΑΑΕ – European Association for Astronomy Education) (1994-2002), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων (1978-2008), Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πλανηταρίων (1976-2008), Εταίρος (Fellow) της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Αγγλίας (από το 1978) και της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων (από το 1980), και τακτικό μέλος πολλών άλλων διεθνών επιστημονικών οργανώσεων.
Το 1996 έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση (IPS Service Award) της Διεθνούς Εταιρείας Πλανηταρίων για την συνεισφορά του στη διεθνή αστρονομική εκπαίδευση, ενώ το 2006 τιμήθηκε με τον «Ακαδημαϊκό Φοίνικα» (Palmes Academiques) του Υπουργείου Παιδείας της Γαλλίας. Στις 17 Οκτωβρίου 2012, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) τον τίμησε για την συμβολή του στην εκλαΐκευση της επιστήμης σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών στις 22 Δεκεμβρίου 2015, το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας τον βράβευσε «για τη συνολική του προσφορά στην εκλαΐκευση και τη διάδοση της Αστρονομίας και την πρότυπη λειτουργία του Ευγενιδείου Πλανηταρίου».
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Άνδρας χτύπησε στην κοιλιά την έγκυο πρώην σύντροφό του


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στον εισαγγελέα στη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκε σήμερα το πρωί ένας 37χρονος ο οποίος κατηγορείται οτι χτύπησε στην κοιλιά την έγκυο πρώην σύντροφό του.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όλα έγιναν λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας, πλησίον του κέντρου απεξάρτησης του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑ, επί της οδού Λαγκαδά.
Ο 37χρονος υπήκοος Αρμενίας, φέρεται να είχε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με την 33χρονη Ελληνίδα, πρώην σύντροφό του και στη συνέχεια να την χτύπησε στην κοιλιά, παρότι εγκυμονεί στον 5ο μήνα.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο του πέρασαν χειροπέδες και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος εγκύου, όπως και για ενδοοικογενειακή απειλή. Η 33χρονη και το παιδί που κυοφορεί είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το πρώην ζευγάρι φέρεται να είναι πρώην χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών.
«Θα πάθεις ό,τι και οι άλλες που δείχνουν οι ειδήσεις»
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε το βράδυ της Κυριακής μιας 26χρονη μητέρα στον Βόλο, η οποία έπεσε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από τον σύντροφό της και μάλιστα μπροστά στο ανήλικο παιδί τους.
Ο 36χρονος άνδρας, σύμφωνα με το gegonota.news, απείλησε να τη σκοτώσει με κατσαβίδι, λέγοντας ότι «θα πάθει ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις».
Την χτύπησε στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ στην προσπάθειά της να ξεφύγει η 26χρονη τραυματίστηκε και στο πόδι, πιθανότατα από σπασμένο βάζο. Ωστόσο, κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία που συνέλαβε άμεσα τον δράστη.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος
-
LIFESTYLE3 ημέρες ago
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 ώρες ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ13 ώρες ago
36χρονος απείλησε τη γυναίκα του με κατσαβίδι – «θα πάθεις ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις»