Connect with us

OIKONOMIA

Αγγουριά θερμοκηπίου: Πώς θα αντιμετωπίσετε ασθένειες και εχθρούς

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Συνεχίζεται η εμφάνιση του ωϊδίου σε καλλιέργειες με αγγουριές θερμοκηπίου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συνθήκες ανάπτυξης: Τα κονίδια μεταφέρονται με τον άνεμο. Οι μολύνσεις πραγματοποιούνται σε θερμοκρασίες από 10-30ο C (άριστη θερμοκρασία 25-26ο C) και υγρασία 55-75%. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη και την μετάδοσης της μυκητολογικής ασθένειας.

Διαβάστε επίσης: Αγγουριά θερμοκηπίου: Συστάσεις για ασθένειες και εχθρούς της εποχής

Στα συμπτώματα περιλαμβάνεται η εμφάνιση μικρών, λευκών κηλίδων στην άνω και κάτω επιφάνεια των φύλλων, στους μίσχους και στους βλαστούς, με χαρακτηριστικές αλευρώδεις εξανθήσεις.

Καταπολέμηση:

1) Αφαιρούμε από τα φυτά τα φύλλα με έντονη προσβολή από το παθογόνο και τα καταστρέφουμε.

2) Ψεκασμός των φυτών με επιτρεπόμενα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Οι ψεκασμοί των φυτών πρέπει να αρχίζουν αμέσως μόλις εμφανισθούν τα πρώτα συμπτώματα, επανάληψη του ψεκασμού σε 8 ημέρες.

Τετράνυχος

Συνεχίζεται η παρουσία του τετράνυχου σε καλλιέργειες με αγγουριές θερμοκηπίου στους νομούς Καρδίτσας Λάρισας ,Μαγνησίας Τρικάλων και Φθιώτιδας. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την εποχή αυτή ευνοούν την ανάπτυξη των τετρανύχων. Απαιτείται συνεχής επιθεώρηση από τους παραγωγούς λόγω του ότι η προσβολή από τους εχθρούς αυτούς εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στο χωράφι.

Συστάσεις: Οι ψεκασμοί πρέπει να γίνουν μόνο μετά τη διαπίστωση της προσβολής (3 άτομα/φύλλο) και όχι προληπτικά, με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Θρίπας

Συνεχίζεται η παρουσία του εντόμου στα θερμοκήπια με μέτριους έως υψηλούς πληθυσμούς. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτήν την εποχή ευνοούν την ανάπτυξη του εντόμου.

Οι θρίπες είναι φορείς ιώσεων, έρπονται ανάμεσα στον κάλυκα και στον καρπό καταστρέφοντας την υφή τους και διαταράσσοντας την ανάπτυξή τους (παραμόρφωση του καρπού), με συνέπεια τη σοβαρή μείωση της ποιότητας τους.

Συστάσεις: 1) Για τους βιοκαλλιεργητές συνιστάται η τοποθέτηση αρπακτικών εντόμων των θριπών. 2) με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Αλευρώδης

Οι πληθυσμοί του εντόμου είναι μέτριοι έως υψηλοί στις καλλιέργειες με αγγουριές θερμοκηπίου. Είναι φορέας ιώσεων και η προσβολή από τον αλευρώδη προκαλεί μείωση της ποσότητας και ποιότητας της παραγωγής.

Συστάσεις: 1) Για τους παραγωγούς που εφαρμόζουν ολοκληρωμένη καταπολέμηση συστήνεται τοποθέτηση του φυσικού εχθρού των αλευρωδών encarsia formosa. 2) Για τους παραγωγούς συμβατικής γεωργίας συστήνεται οι ψεκασμοί για τον αλευρώδη να γίνονται κατά προτίμηση πολύ πρωί ή το σούρουπο, διότι όλος ο πληθυσμός βρίσκεται στο κάτω μέρος των φύλλων, με κατάλληλα εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Στεγαστικά δάνεια: Γιατί συμφέρουν τα σταθερά επιτόκια 5 και 10 ετών

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Νέο τοπίο έχει διαμορφωθεί στη στεγαστική πίστη μετά την πρώτη από το 2011 αύξηση του βασικού επιτοκίου του ευρώ και τη δεδομένη συνέχιση αυτής της τάσης τουλάχιστον μέχρι και το α’ τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της εξέλιξης είναι δύο κατηγορίες δανειοληπτών. Πρώτον, όσοι αποπληρώνουν δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, το οποίο αυτόματα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την πορεία του κόστους χρήματος στην ευρωζώνη και δεύτερον όσοι ενδιαφέρονται σήμερα για χρηματοδότηση, καθώς οι όροι των νέων χορηγήσεων καθίστανται δυσμενέστεροι.

Διαβάστε επίσης – Τειρεσίας: Point system για νέα δάνεια και ρυθμίσεις

Στον αντίποδα, καμία διαφορά στη δόση τους δεν θα δουν εκείνοι που έχουν επιλέξει σταθερό επιτόκιο, για όσο διάστημα φυσικά αυτό διαρκεί.

Οι αυξήσεις των μηνιαίων καταβολών στα υφιστάμενα δάνεια, ανάλογα με τους όρους κάθε σύμβασης, θα κινηθούν σε πρώτη φάση μεταξύ 10 και 50 ευρώ ανά 100.000 ευρώ, με υπολειπόμενη διάρκεια εξόφλησης τα 20 έτη.

Πρόκειται για μία επιβάρυνση ανεκτή, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη. Το θέμα κατά τους ίδιους ωστόσο είναι πόσο μακριά θα φτάσει η ΕΚΤ για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό τους επόμενους μήνες. Διότι αν τα επιτόκιά της και οι διατραπεζικοί δείκτες euribor, με τους οποίους είναι συνδεδεμένο το σύνολο των στεγαστικών δανείων της κατηγορίας, αυξηθούν στα επίπεδα του 1,50% και πάνω, δεν μπορούν να αποκλειστούν αρρυθμίες στις αποπληρωμές, δεδομένης και της πίεσης στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών λόγω ακρίβειας.

Τα νέα δάνεια

Στον αντίποδα, στις νέες χορηγήσεις οι τράπεζες οδηγούνται αναπόφευκτα σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής που εφάρμοζαν την τελευταία τετραετία, κατά τη διάρκεια της οποίας πρόσφεραν πολύ χαμηλά σταθερά επιτόκια ακόμη και για το σύνολο της διάρκειας εξόφλησης.

Για αυτόν τον λόγο άλλωστε από το 2020 μέχρι σήμερα τα πιο δημοφιλή προϊόντα ήταν αυτά με σταθερό επιτόκιο για τουλάχιστον 10 χρόνια, το ετησιοποιημένο κόστος των οποίων ξεκινούσε ακόμη και από τα επίπεδα του 3%.

Μετά όμως την άνοδο του κόστους δανεισμού στην ευρωζώνη από την αρχή του 2022, οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να τα διατηρήσουν σε αυτό το ύψος. Ετσι, το προηγούμενο τρίμηνο εφαρμόστηκε ο πρώτος κύκλος αναπροσαρμογών, που έφτασαν έως και τις 40 μονάδες βάσης. Οι αλλαγές αυτές δεν ήταν οριζόντιες. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εφαρμόστηκαν στα σταθερά επιτόκια διάρκειας 10 ετών και άνω. Την ίδια στιγμή έγιναν πιο ελκυστικά τα spreads (περιθώρια κέρδους) στα προϊόντα με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσει ένας ακόμη γύρος ανάλογων τροποποιήσεων από τον Σεπτέμβριο. Οι αυξήσεις στα σταθερά επιτόκια 3 και 5 ετών θα είναι περιορισμένες, της τάξης των 10 – 20 μονάδων βάσης κατά πάσα πιθανότητα, ενώ μεγαλύτερες θα εφαρμοστούν στα προγράμματα με κλειδωμένες δόσεις για 10 έτη και άνω. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν περικοπές στα κυμαινόμενα επιτόκια, που είναι συνδεδεμένα με τους διατραπεζικούς δείκτες euribor 3 μηνών. Στην προκειμένη περίπτωση, οι τράπεζες θα μειώσουν εκ νέου τα περιθώρια κέρδους, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό το τελικό κόστος για τον πελάτη.

Συμφέρουσα επιλογή

Στο πλαίσιο αυτό, αρμόδιες τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, μία αρκετά συμφέρουσα επιλογή είναι να κλειδώσει κάποιος τη μηνιαία του δόση για 3 ή 5 χρόνια, διασφαλίζοντας για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ότι οι δόσεις του δεν θα μεταβληθούν.

Με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει κίνδυνος αύξησης της δόσης για την περίοδο που θα επιλεγεί. Στη συνέχεια, αφού λήξει το σταθερό επιτόκιο, εκτιμάται ότι η κατάσταση με τον πληθωρισμό θα έχει εξομαλυνθεί και το κόστος δανεισμού στην ευρωζώνη θα έχει υποχωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ετσι, οι δανειολήπτες θα μπορούν είτε να συνεχίσουν με κυμαινόμενο επιτόκιο, έχοντας κλειδώσει ένα χαμηλό spread από σήμερα ή να γυρίσουν το δάνειό τους στα νέα χαμηλότερα σταθερά επιτόκια που εκτιμάται ότι θα ισχύουν τότε. Σημειώνεται ότι κατά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, από τις αρχές του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για την εκ νέου μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Το επίμονο παράδοξο της υποχώρησης της παραγωγικότητας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η πρόσφατη ανακοίνωση των στοιχείων για την παραγωγικότητα της εργασίας στον μη αγροτικό τομέα της οικονομίας στις ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την ανησυχία για μια συνεχιζόμενη τάση υποχώρησης αυτού του κρίσιμου δείκτη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η παραγωγικότητα της εργασίας υποχώρησε στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 κατά 4,6%, εφόσον το προϊόν μειώθηκε κατά 2,1% και οι συνολικές ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 2,6%. Σε σχέση με ένα χρόνο πριν η παραγωγικότητα υποχώρησε κατά 2,5% καθώς το προϊόν αυξήθηκε κατά 1,5% ενώ οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν κατά 4,1%. Αυτή η υποχώρηση 2,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο ένα χρόνο πριν είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε αυτή τη μέτρηση που ξεκίνησε το 1948. Στο προηγούμενο τρίμηνο η μείωση ήταν 7,4% , όμως σε ετήσια βάση ήταν μικρότερη από ότι το δεύτερο τρίμηνο.

Η παραγωγικότητα στη μεταποίηση στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 5,5% στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 καθώς το προϊόν αυξήθηκε κατά 4,3% και οι ώρες εργασίας μειώθηκαν κατά 1,1%. Ακόμη πιο μεγάλη η αύξηση της παραγωγικότητας στον τομέα των διαρκών καταναλωτικών αγαθών όπου ήταν 6,1%. Σε ετήσια βάση συνολική παραγωγικότητα της μεταποίησης αυξήθηκε κατά 0,4%. Η αύξηση της παραγωγικότητας στη μεταποίηση σήμαιναν και μια υποχώρηση 0,5% του μοναδιαίου κόστους εργασίας συνολικά στη μεταποίηση.

Το συνολικό προϊόν του μεταποιητικού τομέα στις ΗΠΑ είναι τώρα 3,6% πάνω από το επίπεδο που ήταν στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, το τελευταίο που δεν επηρεάστηκε από την πανδημία. Οι ώρες εργασίας παραμένουν μειωμένες κατά 1,3% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019, κάτι που σημαίνει μια ετήσια αύξηση της παραγωγικότητας κατά 1,9% για αυτή την περίοδο.

Τι σημαίνει η κάμψη της παραγωγικότητας

Όλα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα παραγωγικότητας. Είναι σαφές ότι στις ΗΠΑ υπάρχει μια ήπια αύξηση της παραγωγικότητας στη μεταποίηση – εάν τη δούμε σε ετήσια βάση, και ταυτόχρονα μια σοβαρή υποχώρηση της παραγωγικότητας στη συνολική οικονομία.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο αμερικανικό, αφού ανάλογη συζήτηση υπάρχει και σε άλλες οικονομίες.

Διάφορες ερμηνείες έχουν προταθεί για αυτό το φαινόμενο, το οποίο επανέρχεται στο προσκήνιο αρκετά συχνά τις τελευταίες δεκαετίες. Άλλωστε, η ίδια η έκφραση «το παράδοξο της παραγωγικότητας» αφορμή είχε τις διαπιστώσεις ότι η μεγάλη επέκταση της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψηφιακής τεχνολογίας δεν είχε ως αποτέλεσμα μια ανάλογη εκτίναξη της παραγωγικότητας. Μάλιστα, το 1987 ο σπουδαίος οικονομολόγος Robert Solow είχε πει ότι «η εποχή των υπολογιστών είναι παντού εκτός από τις στατιστικές για την παραγωγικότητα».

Αρκετές φορές η τάση να προσπερνιούνται οι ενδείξεις από τις στατιστικές προς όφελος μιας πιο αισιόδοξης εκτίμησης ότι κατά βάση οι νέες τεχνολογίες έχουν σημάνει αυξανόμενη παραγωγικότητα ή δυνατότητες για εκτίναξη της παραγωγικότητας εάν οι επιχειρήσεις μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν σωστά.

Μια άλλη διάσταση του προβλήματος έχει να κάνει με τις επιχειρήσεις ζόμπι. Σύμφωνα με αυτό το σχήμα ο ιδιαίτερα φτηνός δανεισμός που επικράτησε ως λογική, μέσα από τα προγράμματα «ποσοτικής χαλάρωσης» σε διάφορες φάσεις μετά το 2008, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας, σήμαινε ότι όλη η έμφαση ήταν στην τόνωση της ζήτησης, αποφεύγοντας την αναμέτρηση με τα προβλήματα στην πλευρά της προσφοράς. Το αποτέλεσμα ήταν να συντηρούνται και πολλές επιχειρήσεις που στην πραγματικότητα δεν ήταν υγιείς ως προς τα οικονομικά τους χαρακτηριστικά και οι οποίες δεν είχαν κάποια πίεση για αναδιάρθρωση ή ακόμη και για κλείσιμο εάν χρειαζόταν. Όμως, αυτές οι επιχειρήσεις έχουν και ακριβώς χαρακτηριστικά μειωμένης παραγωγικότητας συμπαρασύροντας προς τα κάτω τις συνολικές στατιστικές για την παραγωγικότητα.

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον τρόπο που οι οικονομίες μετατοπίζονται ολοένα και περισσότερο προς το χώρο των υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες είναι κυρίως έντασης εργασίας, όμως έχουν όρια στις τομές ως προς την παραγωγικότητα. Ένας καθηγητής μπορεί να γίνει καλύτερος όμως δεν μπορούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των μαθητών που διδάσκει ή τον αριθμό των μαθημάτων που γίνει πέραν ενός ορίου. Ούτε μπορούν να εκμηχανιστούν όλες αυτές οι διαδικασίες. Οι υπολογιστές έχουν απογειώσει την ιατρική έρευνα και διευκολύνουν τη διαχείριση των περιστατικών σε μια μονάδα υγείας, όμως δεν μπορούν να εκτινάξουν τον αριθμό των ασθενών που μπορεί να έχει υπό την ευθύνη του ένας γιατρός. Επιπλέον αυξάνεται ο αριθμός και όγκος των δραστηριοτήτων που ακόμη και όταν επηρεάζονται σημαντικά από τεχνολογικές τομές δεν μπορούν εύκολα να ορίσουν «παραγωγικότητα» με όρους συνολικής οικονομίας. Δείτε π.χ. τον χρηματοοικονομικό τομέα. Αντιθέτως, τα ίδια τα στοιχεία στη μεταποίηση δείχνουν ότι εκεί μπορεί να υπάρχει αύξηση της παραγωγικότητας.

Η ιστορική τάση και τα ανοιχτά ερωτήματα

Ούτως ή άλλως εδώ και καιρό είχε διαπιστωθεί μια επιβράδυνση των ρυθμών αύξησης της παραγωγικότητας. Για τις αναπτυγμένες οικονομίες είχε διαπιστωθεί μια σαφής επιβράδυνση των ρυθμών ανόδου της παραγωγικότητας μέσα από τη σύγκριση ανάμεσα στην περίοδο 1996-2005 και την περίοδο 2006-2017. Μάλιστα, ακόμη και η ανάκαμψη της παραγωγικότητας στα τέλη του 20ου και στις αρχές του 21ου αιώνα είχε ακολουθήσει μια περίοδο επιβράδυνσης των ρυθμών αύξησης της παραγωγικότητας στη δεκαετία του 1980 (περίοδο όπου άλλωστε διατυπώθηκε και το σχήμα για το «παράδοξο της παραγωγικότητας»).

Αυτό σημαίνει ότι παρά τις μεγάλες τεχνολογικές τομές που έχουν υπάρξει αυτές δεν έχουν οδηγήσει από μόνες τους σε ανάλογα άλματα στην παραγωγικότητα. Αυτό έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των τεχνολογιών, τη δυσκολία να υπάρξουν ανάλογες τομές στην αγορά εργασίας αλλά ως ένα βαθμό και τα όρια των κλάδων όπου στρέφεται η οικονομική δραστηριότητα.

Αυτό επικαθορίστηκε και από παραμέτρους όπως η υποχώρηση της κερδοφορίας που συσχετίζεται με παραγωγικές επενδύσεις προς όφελος της κερδοφορίας από την επένδυση στη χρηματοοικονομική σφαίρα. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλοι όμιλοι διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να έχουν πολύ μεγαλύτερη κερδοφορία από τη διαχείριση των χρηματοοικονομικών στοιχείων ενεργητικού τους, παρά από την προσπάθεια τομέων στην παραγωγικότητα στις παραγωγικές τους δραστηριότητες. Αυτό με τη σειρά του οδηγούσε συχνά στην υποτίμηση της ανάγκες μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογική βάση και στην οργάνωση της εργασίας.

Ρόλο συνέβαλε και το γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξε σημαντική συγκράτηση του κόστους εργασίας. Η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε συγκριτικά φθηνότερο εργατικό δυναμικό, έτοιμο άμα χρειαστεί να δουλέψει περισσότερες ώρες, σήμαινε ότι είχαν και μικρότερο κίνητρο για τεχνολογικές και οργανωτικές τομές που θα οδηγούσαν σε τομές στην παραγωγικότητας. Ιδίως όταν μπορούσαν να έχουν σημαντικά κέρδη από τις επενδύσεις τους στη χρηματοοικονομική σφαίρα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Το άγαλμα που άφησε άφωνες τις υπηρεσίες του Δήμου στα Παλαιά Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

LIFESTYLE6 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Απίστευτο περιστατικό σε ιερό ναό της Νέας Ιωνίας- Ιερέας απαγόρευσε ζευγάρι να μπει στο ναό επειδή …φορούσαν μάσκες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Δημοφιλή