Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση : Τι απέγινε με το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μοιράσου το άρθρο:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην “πράσινη ανάπτυξη” και στα αιολικά στα Άγραφα” σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας έγινε παρέμβαση για την έκδοση δύο ψηφισμάτων, κατά των αιολικών στα Αγραφα και της επιχείρησης διώξεων.
«Στις 23 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, ύστερα από παρέμβαση που οργάνωσε η “Ανοιχτή Συνέλευση” με τη μαζική ανταπόκριση και συμμετοχή πολιτών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Αγραφα και δεσμεύτηκε (πάλι ομόφωνα) σχετικά με την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της χρήσης κατασταλτικών μέσων σε πολίτες που τους απαγορεύτηκε αυθαίρετα το δικαίωμα να παρίστανται σε ανοιχτή διαδικασία του Δήμου το περασμένο καλοκαίρι.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο δεσμεύτηκε ότι στο ίδιο ψήφισμα θα εκφράσει τη συμπαράστασή του στους τέσσερις αγωνιστές που στοχοποιήθηκαν από καταγγελία του πρώην δημάρχου και αστυνομικών και θα καταδικάσει την επιχείρηση κατασκευής υπόπτων όσων αγωνίζονται κατά του ξεπουλήματος δημόσιας και ελεύθερης γης για την διευκόλυνση των “επιδοτούμενων επενδυτών”!

Θυμίζουμε ότι τη διαδικασία διώξεων έχει καταδικάσει το σύνολο φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής μας με ψηφίσματα και ανακοινώσεις. Θυμίζουμε ακόμη ότι για τις αυθαιρεσίες και βιαιοπραγίες κατά πολιτών από δυνάμεις καταστολής με χρήση γκλόπ, χειροβομβίδων κρότου λάψης και χημικών αερίων, δηλώσεις στον τύπο είχε κάνει και ο σημερινός δήμαρχος (τότε υποψήφιος) καταδικάζοντας τα πρωτοφανή, για την ιστορία του Δήμου, γεγονότα.

Για το πρώτο σκέλος, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά της λεηλασίας περιοχών και της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα Αγραφα, αναμένουμε να δούμε να μεταφράζεται στην πράξη με συγκεκριμένες ενέργειες όπως η ακύρωση όλων όσων έχουν ψηφιστεί και δρομολογηθεί ερήμην της τοπικής κοινωνίας, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση δημόσιας γης σε ιδιωτικές εταιρίες. Εδώ, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτή τη φορά η είσοδος των πολιτών στη συνεδρίαση του ΔΣ, δεν παρεμποδίστηκε απο δυνάμεις καταστολής. Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι πέριξ του Δημαρχείου είχαν διακριτική παρουσία δυνάμεις της αστυνομίας και της ασφάλειας. Αναρωτιέμαστε: Έχουμε, άραγε, εισέλθει σε περίοδο όπου για κάθε κοινωνική δραστηριότητα πολιτών που ασκούν το δικαίωμα της συνάθροισης και της έκφρασης θα υπάρχει δίπλα ο αστυνομικός που θα παρακολουθεί και θα αξιολογεί;
Σ’ ο,τι αφορά το δεύτερο σκέλος, την ομόφωνη απόφαση καταδίκης της τακτικής των διώξεων και τρομοκράτησης του κόσμου, ενώ έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμη το ψήφισμα δεν έχει εκδοθεί! Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα δεν βρέθηκε λίγος χρόνος να υλοποιηθεί η απόφαση της συνεδρίασης της 23/1/2020; Συμβαίνει κάτι άλλο; Δυσκολεύεται μήπως κανείς και παρατηρείται αυτή η κωλυσιεργία; Όπως και να χει καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση στη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών της Καρδίτσας και των φορέων εκδίδοντας άμεσα το ψήφισμα και να καταδικάσει τις διώξεις των αγωνιστών και την ποινικοποίηση του αγώνα. Σε διαφορετική περίπτωση η Ανοιχτή Συνέλευση θα το θέσει ξανά με παρέμβασή της σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι ως συνέλευση δεν ευελπιστούμε στη θεσμική λύση του ζητήματος, ούτε έχουμε σκοπό να αναθέσουμε σε κάποιους άλλους το ζήτημα της υπεράσπισης των Αγράφων. Θεωρούμε ότι το γιγαντιαίο και καταστροφικό αυτό έργο μπορεί να μπλοκαριστεί μόνο με την πλατιά, μαζική και μαχητική κινητοποίηση της κοινωνίας. Για αυτό και θεωρούμε νίκη και κατάκτηση του κινήματος την απόφαση για τα 2 ψηφίσματα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θεωρούμε ότι ξαφνικά κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν πάνω στο ζήτημα. Αντίθετα η κοινωνική πίεση που δημιουργήθηκε μέσα από μια σειρά μαζικών και μαχητικών δράσεων τόσο στην πόλη, όσο και στο βουνό, οδήγησε στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Σε αυτή την κατεύθυνση, της αφύπνισης, της περαιτέρω ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης του κόσμου, της μαζικής και μαχητικής δράσης θα συνεχίσουμε να κινούμαστε.

Τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, με έμφαση, ότι η ποινικοποίηση του αγώνα, η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση όσων αγωνίζονται δεν πρόκειται να περάσουν. Όπως δεν θα περάσει και το καθεστώς ομηρίας που σχεδιάζουν να επιβάλλουν για να τσιμεντοποιήσουν και να λεηλατήσουν ελεύθερες και απάτητες περιοχές υποβαθμίζοντας τα μέγιστα την ποιότητα ζωής των κατοίκων, προς χάριν της κερδοφορίας συγκεκριμένων ιδιωτών και όσων τους διευκολύνουν φανερά, εν κρυπτώ ή μέσω θεαματικών… “κυβιστήσεων”. Κανένα επιχειρηματικό συμφέρον ιδιώτη δεν μπαίνει πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας.

Η Ανοιχτή Συνέλευση καλεί σε εγρήγορση όλο τον κόσμο της περιοχής και συμμετοχή στις δράσεις αναστολής όσων σχεδιάζονται και στην περιοχή των Αγράφων στα πλαίσια της γενικότερης επιχείρησης ισοπέδωσης και τσιμεντοποίησης του ορεινού όγκου της Ελλάδας την οποία βάφτισαν “πράσινη ανάπτυξη”».

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2020/02/19/anoichti-syneleysi-ti-apegine-me-to-psifisma-toy-dimotikoy-symvoylioy/

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην Ιταλία βρέθηκε το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το 3ο Γυμνάσιο Λάρισας, στα πλαίσια το προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Let´s go increase skills of 21st Century”, επισκέφτηκε την πόλη Vasto στην Ιταλία από 3/4 έως 9/4.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συμμετείχαν επίσης, αποστολές από την Πορτογαλία, την Τουρκία, και την Τσεχία. Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν 2 εκπαιδευτικοί και 8 μαθητές.

Κατά την παραμονή στην πόλη του Vasto οι ομάδες συμμετείχαν σε προγραμματισμένες δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου όπως προγραμματισμός μικρών ρομπότ. Πήραν μέρος σε ξενάγηση στην πόλη του Vasto. Ενημερωθήκαν για θέματα της πόλης στο χώρο του Δημαρχείου από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο τουρισμού. Όλες οι αποστολές επισκέφτηκαν την πόλη L’Aquila. Επιπλέον, οι μαθητές και οι καθηγητές έκαναν ποδηλασία και κανό στον ποταμό Tirino. Αξίζει να αναφερθεί ότι πραγματοποιήθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των μαθητών όλων των αποστολών για την ειρήνη. Οι μαθητές ήταν ντυμένοι στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

Το ταξίδι στο Vasto και στη Ιταλία ήταν μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές και τους καθηγητές. Η φιλοξενία των Ιταλών εταίρων μας ήταν πραγματικά εγκάρδια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Επιστημονική Ημερίδα για τη Λίμνη Κάρλα από το Γυμνάσιο Λ.Τ. Αρμενίου

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική – ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Γυμνάσιο –ΛΤ Αρμενίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, Europe Derict Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ στο χώρο του Γυμνασίου Αρμενίου με θέμα «Η ανασύσταση της Κάρλας και τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες». Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του σχετικού περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι: Κ. Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Ί. Κάκγαλου καθηγήτρια ΔΠΘ, Δ. Μιχαλάκης δασολόγος, Δ. Οικονομίδης καθηγητής φυσιογνώστης Μ.Ε., Α. Οικονομίδης ιατρός, Γ. Τουφεξής Προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας. Γ. Τρακάλα υποψήφια διδάκτωρ Ιονίου Πανεπιστημίου, Α. Τσιρούκης Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και Ο. Τσιούρβα Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας ΟΑΕΔ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Ζιάκα και ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αρμενίου με ΛΤ Δ. Σακελλαρίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δ. Νασίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Σ. Νταφόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τ. Δόκου, οι Αντιδήμαρχοι Ι. Πινάκα, Κ. Φιλιππούλης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου και Β. Χλιάπη –Γκουνιαρούδη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Α. Βαρδακούλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Κιλελέρ και Λαρισαίων Ε. Ζωιοπούλου, Σ. Καλέτσιος, Ι. Μπακαλόπουλος και Ρ. Καραλαριώτου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος, οι πρόεδροι των ΤΚ και μέλη των ΤΣ Αρμενίου, Νίκης και Κιλελέρ Δ. Καραμήτρος, Γ. Τσικόπουλος και Θ. Ζιόμπουρας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και μαθητές των σχολείων. Πριν την εκδήλωση πρόγραμμα παρουσίασε σύνολο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΚΟΣΜΟΣ1 ώρα ago

Ρώσος αναλυτής: Η Ρωσία είναι στρατιωτική αυτοκρατορία – Κληρονόμος της Ρώμης και του Βυζαντίου

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Σουηδία: Η Αλβανία στηρίζει την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και εμείς την ένταξή της στην ΕΕ

ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago

Βόλος: Αποκαλύψεις για το «παιχνίδι θανάτου» – Ανήλικοι παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα για ένα βίντεο

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Ουκρανία: Ο πόλεμος μπαίνει σε «παρατεταμένη φάση» – Το ρωσικό σχέδιο

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

Κρήτη: Βρέθηκε η 17χρονη Ιρανή αρσιβαρίστρια που είχε εξαφανιστεί από το Ηράκλειο

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

Παλλήνη: Τρελή πορεία αστικού λεωφορείου που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και καρφώθηκε σε μαγαζί

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

Αρκούδα βγήκε βόλτα στη Φλώρινα – Την «πήραν» στο κυνήγι αδέσποτα σκυλιά

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

Μιχαηλίδου: Καμία δομή παιδικής προστασίας δεν κλείνει αλλά καμία δεν θα μείνει χωρίς κανόνες

VIDEO4 ώρες ago

Η προπονήτρια του Ολυμπιακός Βόλου στο Μπάσκετ Ελένη Παπαθανασίου στο Δελτίο Ειδήσεων του Astra

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες ago

Αυτές είναι οι πιο καθαρές παραλίες της Αττικής

Δημοφιλή