ΕΛΛΑΔΑ
Ανήλικοι κατηγορούνται για ένοπλη ληστεία στην Τριανδρία

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με μία σοβαρή υπόθεση ανήλικης παραβατικότητας, καθώς τρεις νεαροί, δύο 17χρονοι και ένας 15χρονος, απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας για την ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Τριανδρίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της υπόθεσης, οι τρεις ανήλικοι ήταν ήδη τρόφιμοι σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων για παρόμοιες πράξεις του παρελθόντος και φέρονται να είχαν παραβιάσει τους όρους διαμονής τους πριν από τη ληστεία. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου, όταν οι δράστες, σύμφωνα με τη δικογραφία, απείλησαν με όπλο υπάλληλο ψιλικατζίδικου, αρπάζοντας χρήματα, καπνικά προϊόντα και προσωπικά αντικείμενα. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι στην επίθεση συμμετείχαν ακόμη τέσσερα άτομα που μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ιδιαίτερο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης φαίνεται πως έπαιξε βίντεο της ληστείας που είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς υπάλληλος του καταστήματος κράτησης φέρεται να αναγνώρισε έναν από τους δράστες και ενημέρωσε την Αστυνομία.
Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Νέες κατηγορίες για 25χρονο Αιγύπτιο που προφυλακίστηκε για ληστεία, αντιμετωπίζει δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος 52χρονης
Θεσσαλονίκη: Η ληστεία στην Τριανδρία και οι απολογίες
Η ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου σε κατάστημα ψιλικών στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο του καταστήματος. Κατάφεραν να αρπάξουν περίπου 700 ευρώ από το ταμείο, καπνικά προϊόντα αλλά και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα του υπαλλήλου.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο 17χρονοι και ένας 15χρονος. Κατά πληροφορίες, οι τρεις ανήλικοι ήταν ήδη τρόφιμοι σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων για εμπλοκή σε παρόμοιες πράξεις του παρελθόντος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν παραβιάσει τους όρους διαμονής στη συγκεκριμένη δομή πριν από τη ληστεία. Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν.
Κατά την απολογία τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία. Ωστόσο, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, οι δύο 17χρονοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Ο τρίτος ανήλικος, ο οποίος πρόκειται να συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του τον επόμενο μήνα, αφέθηκε ελεύθερος με αναμορφωτικό μέτρο και επέστρεψε στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων.
Θεσσαλονίκη: Το βίντεο της ληστείας και οι έρευνες της Αστυνομίας
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, καθοριστική για την έρευνα αποδείχθηκε η δημοσιοποίηση βίντεο από τη ληστεία. Υπάλληλος του καταστήματος κράτησης νέων φέρεται να αναγνώρισε έναν από τους δράστες μέσα από το βίντεο και ενημέρωσε σχετικά τις Αρχές.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται να είχε αρχικά παραδεχτεί την εμπλοκή του όταν επέστρεψε στη δομή κράτησης, πριν τελικά ανακαλέσει. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε επίσης ότι στη ληστεία φέρονται να συμμετείχαν ακόμη τέσσερις συνεργοί, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν και τα υπόλοιπα άτομα που ενδεχομένως συμμετείχαν στην επίθεση.
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber

LIFESTYLE18 ώρες agoΚαίτη Φίνου για Γωγώ Μαστροκώστα: “Δεν έφυγε από καρκίνο, τον ξεπέρασε – Έζησε τόσα χρόνια μετά τη μάχη της” (Βίντεο)
Uncategorized21 ώρες agoΞεκίνησε η πορεία για τον Γεράσιμο τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού στην τραγωδία των Τεμπών (εικόνες)
ΕΛΛΑΔΑ12 ώρες agoΤουριστικό λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες κρουαζιέρας συγκρούστηκε με μπετονιέρα
LIFESTYLE7 ώρες agoΑλεξάνδρα Παναγιώταρου για την Ιωάννα Τούνη στις Κάννες: “Αφού μπορεί να πληρώσει, ας πάει, εμένα θα μου άρεσε να με έχουν προσκαλέσει” (Βίντεο)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ6 ώρες agoΓεωργάτος για Άντζα: «Ευγνώμων που τον γνώρισα-Ξέραμε το θέμα του, δεν ήθελε να τον δούμε έτσι…»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες agoΤην Τρίτη 26/5 στο Θησείο τα αποκαλυπτήρια του κόμματος Τσίπρα – Πυροδοτεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις
LIFESTYLE20 ώρες agoΣοφία Μαριόλα για τον Στράτο Τζώρτζογλου: “Δεν θέλαμε να φτάσουμε στο διαζύγιο, αλλά κάποιοι κύκλοι ολοκληρώνονται” (Βίντεο)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ8 ώρες agoΤσάπαλος στο ΕΡΤnews: Ρυθμίσεις «ανάσα» για τα παλιά χρέη – 72 δόσεις και χαμηλότερο όριο ένταξης στον εξωδικαστικό











