Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδρούν με κινητοποιήσεις τα συνδικάτα στις ρυθμίσεις του ν/σ του Υπ. Εργασίας (video)

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικών  οργανώσεων εργαζομένων έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τις  αλλαγές  στις εργασιακές σχέσεις  που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 07:00 το απόγευμα, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κύριο αίτημα των εργαζομένων είναι η επαναφορά επικαιροποιημένου σχεδίου νόμου στη βάση αυτού που είχαν καταθέσει στα κόμματα της Βουλής, 536 σωματεία και αφορούσε σε Συλλογικές Συμβάσεις, μισθό, ωράριο, εργασιακές σχέσεις.

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είτε με ατομική είτε με συλλογική διαπραγμάτευση είναι σε βάρος των εργαζομένων, επισήμανε στην ΕΡΤ, το μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ  Αλ. Περράκης,  τονίζοντας πως η κυβέρνηση έρχεται να καταργήσει μία κατάκτηση που ισχύει στο Ελληνικό Δίκαιο με βάση την πρώτη διεθνή σύμβαση από το 1920 και απαγορεύει να ανταλλάσσει ο εργαζόμενος την εργασία του με οτιδήποτε άλλο εκτός μισθού. Η κυβέρνηση, είπε,  δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να αναγκάζει τον εργαζόμενο να δουλεύει 10ωρα ή 12ωρα και να τα ανταλλάσσει με ρεπό ή άδεια, με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης. Τόνισε μάλιστα ότι οι νέες ρυθμίσεις εξαιρούν το κεκτημένο δικαίωμα του διαλλείματος εργασίας.

Επιπλέον ανέφερε ότι επιχειρείται να εμποδιστεί η συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία, βασιζόμενο και σε προηγούμενους νόμους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ , καθώς οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου επιβάλλουν την  κατάθεση στοιχείων των εργαζομένων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο υπ. Εργασίας και όχι στα δικαστήρια όπως  μέχρι σήμερα. Επισήμανε δε ότι σε ορισμένους κλάδους  ζητείται να εργάζεται το 30% του προσωπικού αλλά ως προσωπικό ασφαλείας  που σκοπό είχε την προστασία της επιχείρησης

Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης  επισήμανε  ότι κανείς  δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι κάποιες από τις διατάξεις δεν είναι θετικές για τους εργαζόμενους. Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πολύ σοβαρό και εστίασε σε θετικές διατάξεις  του νομοσχεδίου  και ειδικότερα της ανεξαρτησίας του σώματος της Επιθεώρησης Εργασίας  που θα λειτουργήσει ως ανεξάρτητος φορέας , από τις πολιτικές επιλογές του εκάστοτε υπουργού.

Ο κ.Κιουτσούκης χαρακτήρισε ως πλήγμα για τους εργαζόμενους, την ατομική διευθέτηση με τον εργοδότη του χρόνου εργασίας, που ανατρέπει ρυθμίσεις περί συλλογικών διαπραγματεύσεων του «εμβληματικού» νόμου 1876/90, όπως τον χαρακτήρισε.

Στάθηκε ακόμη στο ότι δίνεται η δυνατότητα ακύρωσης  δικαστικής απόφασης σε περίπτωση παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης εργαζόμενου.  Ο κ. Κιουτσούκης διατύπωση την άποψη ότι έτσι θα ανοίξει μια βιομηχανία απολύσεων, επικαλούμενος μάλιστα την πρακτική επιχειρηματιών που με πλαστές μηνύσεις απέλυαν εργαζόμενους.

Ως τρίτο θέμα που εγείρεται με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου το θέμα των αποφάσεων από τα συνδικάτα για απεργιακές κινητοποιήσεις. Δεν είναι δυνατό, τόνισε ο κ.Κιουτσούκης  να λαμβάνεται κατά πλειοψηφία απόφαση για απεργία   και ο νόμος να προβλέπει ακύρωση της κινητοποίησης επειδή θέλουν να εργαστούν οι μειοψηφούντες εργαζόμενοι.

Ο κ.Κιουτσουκής  διευκρίνισε ωστόσο ότι η παράταξη του (ΔΑΚΕ) είναι θετικά διακείμενη και ως προς τα ηλεκτρονικά μητρώα και  ως προς την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας  ενώ  ξεκαθάρισε ότι η ηλεκτρονική ψήφος είναι χρήσιμη μόνο όταν δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων από βίαιές κωλυσιεργίες και ενέργειες. Επισήμανε δε πως ηλεκτρονική ψηφοφορία από μη μέλη των συνδικάτων δεν μπορεί να ισχύσει. Εκτός αν εισαχθεί διάταξη που να προβλέπει ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση  είναι αυτοδίκαια και μέλη του συνδικάτου.

 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαπενταύγουστος: Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, βάσει ειδικού σχεδιασμού, με έντονη αστυνομική παρουσία στο οδικό δίκτυο, σταθμούς λιμάνια και αεροδρόμια, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στις εθνικές οδούς, έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία, από την Παρασκευή, ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου 2022, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εκτός των άλλων στον σχεδιασμό προβλέπεται η συγκρότηση συνεργείων της Τροχαίας, για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων που ευθύνονονται για θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα, (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, μη χρήση προστατευτικού κράνους κλπ), αλλά και εκστρατεία ενημέρωσης όπου είναι αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Για την εφαρμογή των μέτρων, θα είναι σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες Τροχαίας, ενώ θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Αναλυτικά τα μέτρα

Όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα αναλυτικά περιλαμβάνουν:

• αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

• αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

• εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης,

• ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων,

• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).

Απαγόρευση κίνησης φορτηγών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών, κατά τις ημέρες και ώρες που ακολουθούν ως ξής:

1. Την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022, από ώρα 16:00 έως 21:00 και το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.

2. Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου, όλου του βασικού εθνικού δικτύου, ενώ ειδικά επί του Αυτοκινητοδρόμου Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, θα ισχύσει η απαγόρευση από τις 18.00 έως τις 24.00, από τα διόδια Μακρυχωρίου μέχρι τον κόμβο Κλειδιού.

Για την ασφάλεια των πολιτών η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς:

• Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

• Να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

• Να μη χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

• Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

• Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

• Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

• Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Λουτράκι: Εργαζόμενος του δήμου έπεσε από ύψος έξι μέτρων και σκοτώθηκε

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Πώς συνέβη το εργατικό δυστύχημα.

Εργατικό δυστύχημα έγινε στο Λουτράκι σήμερα Τρίτη. Ένας 58χρονος άνδρας, εργαζόμενος του δήμου, πέθανε μετά από πτώση από ύψος έξι μέτρων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο άτυχος άνδρας ενώ βρισκόταν σε γερανοφόρο καλάθι και κλάδευε τα δέντρα έπεσε στο έδαφος από ύψος 6 μέτρων.

Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου με βαριά τραύματα όμως κατέληξε το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr, το τραγικό περιστατικό συνέβη στα Ίσθμια κατά τη διάρκεια κλαδέματος δέντρων.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε στο νοσοκομείο τον άτυχο εργάτη. Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

LIFESTYLE3 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλιψη για την 56χρονη Αναστασία Μήσια από Βελεστίνο

Δημοφιλή