ΚΟΣΜΟΣ
Αντιμέτωπο με νομική αγωγή το Βρετανικό Μουσείο – Αρνείται 3D σάρωση των Γλυπτών του Παρθενώνα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το Ινστιτούτο Ψηφιακής Αρχαιολογίας (IDA) έχει δηλώσει ότι θα επιβάλει άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά του μουσείου.
Aντιμέτωπο με νομική δράση από έναν από τους κορυφαίους οργανισμούς διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ηνωμένου Βασιλείου είναι το Βρετανικό Μουσείο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο λόγος σύμφωνα με τον Guardian είναι επειδή δεν επιστρέφει την τρισδιάστατη σάρωση τμήματος της συλλογής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Ψηφιακής Αρχαιολογίας (IDA) έχει δηλώσει ότι θα επιβάλει άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά του μουσείου.
«Θα υποβάλουμε καταγγελία μέχρι το τέλος της εβδομάδας ζητώντας από το δικαστήριο να διατάξει το Βρετανικό Μουσείο να ικανοποιήσει το αίτημά μας», δήλωσε στον Guardian ο Ρότζερ Μίτσελ, εκτελεστικός διευθυντής του IDA.
Η άρνησή τους είναι προκατειλημμένη
«Θέλουμε να αντιμετωπίσουν την αίτησή μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα χειρίζονταν παρόμοια αιτήματα. Η άρνησή τους ήταν προκατειλημμένη και αυθαίρετη».
Το Ινστιτούτο με έδρα την Οξφόρδη ήλπιζε, με τις ευλογίες του μουσείου, να αναπαράγει μια από τις ανάγλυφες μετόπες από τη νότια πρόσοψη του ναού του Παρθενώνα ως «απόδειξη της ιδέας».
Το 2016 ανακατασκεύασε την αψίδα του θριάμβου στην Παλμύρα της Συρίας από αιγυπτιακό μάρμαρο με βάση φωτογραφίες μετά την καταστροφή του μνημείου από το «Ισλαμικό Κράτος».
Κάποιοι υποστηρικτές αυτής της ιδέας πιστεύουν ότι η τρισδιάστατη απεικόνιση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τη δημιουργία αντιγράφων των κλασικών θησαυρών, αλλά και για την επίλυση της μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου για την κληρονομιά των μαρμάρων του Παρθενώνα.
Τι επιτυγχάνεται με την 3D σάρωση
Οι σαρώσεις θα επέτρεπαν σε έναν γλύπτη ρομπότ να αναπαράγει τα έργα τέχνης με ακρίβεια κάτω του χιλιοστού χρησιμοποιώντας το ίδιο πεντελικό μάρμαρο από το οποίο είχαν κοπεί τα πρωτότυπα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψηφιακής Αρχαιολογίας (IDA) που τάσσεται υπέρ του επαναπατρισμού των μαρμάρων στην Ελλάδα.
«Στόχος μας είναι να δώσουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να δουν πόσο εκπληκτικό μπορεί να είναι ένα αντίγραφο», δήλωσε ο Mίτσελ, ένας Αμερικανός δικηγόρος με σπουδές στο Χάρβαρντ, που ίδρυσε το ινστιτούτο IDA. Το ινστιτούτο αυτό έχει συνεργαστεί με την Unesco, και περιγράφει ως αποστολή του τη διατήρηση και αποκατάσταση αρχαίων αντικειμένων σε μια εποχή που τα αναντικατάστατα αντικείμενα βρίσκονται υπό «προφανή κίνδυνο» να χαθούν για πάντα.
«Τα αντίγραφα των γλυπτών του Παρθενώνα στο παρελθόν ήταν γύψος χαμηλής ποιότητας. Αυτό θα είναι καλύτερο. Θα βοηθήσει τους ανθρώπους να δουν και να αισθανθούν τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας με τρόπους που οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν».
Ο Πίτερ Χιγκς, υπεύθυνος φύλαξης των ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του μουσείου, παραδέχτηκε ότι η ψηφιακή σάρωση των γλυπτών του 5ου αιώνα π.Χ. θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει νέες ανακαλύψεις», αλλά το ινστιτούτο IDA ενημερώθηκε μέσω email ότι το αίτημά του δεν μπορούσε να διευκολυνθεί, πέντε εβδομάδες μετά την υποβολή του.
Οργή από το βρετανικό μουσείο
Ο Mίτσελ και η ομάδα του επισκέφτηκαν το Βρετανικό Μουσείο την περασμένη εβδομάδα παρά την απαγόρευση, για να σαρώσουν το κομμάτι από το πάτωμα της γκαλερί Duveen. Ο οργανισμός υποστήριξε ότι ήταν μέσα στα δικαιώματά του να το κάνει, καθώς οι οδηγίες του ίδιου του Βρετανικού Μουσείου «επιτρέπουν ξεκάθαρα» τη χρήση λογισμικού 3D για τη λήψη εικόνων των αρχαιοτήτων στη γκαλερί, είπε.
Πάντως η είδηση προκάλεσε οργή στο μουσείο.
«Το Βρετανικό Μουσείο ανησύχησε πολύ όταν άκουσε ότι πραγματοποιήθηκε μη εξουσιοδοτημένη σάρωση στις γκαλερί μας. Οποιαδήποτε τέτοια δραστηριότητα θα συνιστούσε παραβίαση των κανονισμών των επισκεπτών μας», ανέφερε μια δήλωση. «Λαμβάνουμε τακτικά αιτήματα για σάρωση της συλλογής από ένα ευρύ φάσμα ιδιωτικών οργανισμών και δεν είναι δυνατό να τα φιλοξενήσουμε όλα αυτά τακτικά».
Μετά την απειλή του οργανισμού IDA για προσφυγή στη δικαιοσύνη, εκπρόσωπος του μουσείου δήλωσε στον Guardian ότι δεν ήταν δυνατό να ικανοποιούνται τακτικά όλα τα αιτήματα από «ιδιωτικούς οργανισμούς, μαζί με ακαδημαϊκούς και ιδρύματα που επιθυμούν να μελετήσουν τη συλλογή», λέγοντας ότι είναι σημαντικό για αυτό «οποιοδήποτε αίτημα να υποστηρίζεται δεόντως, ώστε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να μπορούμε να διασφαλίσουμε τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας και ακαδημαϊκής αυστηρότητας».
Πρόσθεσε ότι χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογίες αιχμής για να εξερευνήσει και να μοιραστεί τη συλλογή του και πως έχει διευκολύνει τις επισκέψεις από το Μουσείο της Ακρόπολης το 2013 και το 2017 για τρισδιάστατη σάρωση. Οι αρχαιότητες, που θεωρούνται ορόσημο κλασικής τέχνης, βρίσκονται στην κατοχή του Βρετανικού Μουσείου από το 1816 μετά την απομάκρυνσή τους από τον Παρθενώνα κατόπιν εντολής του Λόρδου Έλγιν, του Βρετανού πρεσβευτή στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Πηγή: Guardian
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Γιατί η Τουρκία ετοιμάζεται για νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία;


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την ώρα που η Τουρκία οξύνει τους τόνους σε σχέση με την Ελλάδα και βρίσκεται σε μια αντιπαράθεση με τις υπόλοιπες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ σε σχέση με την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ένα νέο μέτωπο ετοιμάζεται να προστεθεί, το οποίο, με τη σειρά του, εξηγεί και πλευρές της τρέχουσας τουρκικής τακτικής.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η περίπου προαναγγελθείσα νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας θα αποτελέσει ένα πεδίο αντιπαράθεσης και θα είναι το πεδίο όπου θα δοκιμαστούν και οι σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.
Το συριακό «υπαρξιακό» πρόβλημα της Τουρκίας
Η εμμονή της κυβέρνησης Ερντογάν με τους Κούρδους στη Συρία έχει να κάνει με τον τρόπο που διαμορφώθηκε η κατάσταση στις κουρδικές περιοχές στη Συρία και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οι Κούρδοι εκεί μια οιονεί κρατική οντότητα. Κάτι τέτοιο αποτελεί για την τουρκική κυβέρνηση μια «υπαρξιακή» απειλή, με την έννοια ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς και για τους Κούρδους στην άλλη μεριά των συνόρων. Τα πράγματα έκανε χειρότερα για την Τουρκία το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επέλεξαν τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία, που επηρεάζονται και καθοδηγούνται από το PKK ως τη βασική δύναμη με την οποία συνεργάζονται, αρχικά απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος και πλέον για να μπορούν να έχουν μια παρουσία στην μεταβατική φάση στην οποία βρίσκεται η Συρία.
Αυτό εξηγεί γιατί η Τουρκία έχει ζητήσει και από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία εγγυήσεις ότι δεν θα κατακερματιστεί η Συρία και θα ενισχυθεί παραπέρα η θέση των Κούρδων. Αυτός, άλλωστε, είναι και ένας εκ των βασικών λόγων για την τακτική συμπόρευση της Τουρκίας και της Συρίας σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία.
Η διεκδίκηση «ζώνης ασφαλείας» στο συριακό έδαφος
Η βασική επιλογή της Τουρκίας είναι να μπορέσει να έχει μια ζώνη ασφαλείας στο συριακό έδαφος. Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι αυτή η ζώνη ασφαλείας (δηλαδή να βρίσκονται οι κουρδικές πολιτοφυλακές τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τουρκία) της εξασφαλίζει προστασία από «τρομοκρατικές επιθέσεις».
Όμως, επιδίωξη της Άγκυρας είναι να αξιοποιήσει τις περιοχές υπό τον έλεγχό της για να μπορέσει να χειριστεί ταυτόχρονα το προσφυγικό ζήτημα αλλά και να περιορίσει την επιρροή των Κούρδων. Είναι το σχέδιο να μεταφέρει στις υπό τον έλεγχό της περιοχές της Συρίας, στις οποίες επίσης δρουν οι ένοπλες οργανώσεις που η Τουρκία υποστηρίζουν, θα μετεγκατασταθούν Σύριοι πρόσφυγες που σήμερα φιλοξενούνται στην Τουρκία, ώστε να εξασφαλιστεί μια ευνοϊκότερη για την Τουρκία πληθυσμιακή σύνθεση.
Μόνο που η διεύρυνση της «ζώνης ασφαλείας» προϋποθέτει την ενεργή συναίνεση των ΗΠΑ. Το 2019 ο Ερντογάν κατάφερε να εξασφαλίσει ένα «πράσινο φως» για την επιχείρηση, την τρίτη από όσες έχει κάνει η Τουρκία στη Συρία, που όμως οδήγησε και στον εκτοπισμό 300.000 ανθρώπων. Τότε οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αφήσει ένα περιθώριο κίνησης στις τουρκικές και ήταν πάλι οι ΗΠΑ αυτές που ουσιαστικά υπέδειξαν σε ποιο σημείο θα έπρεπε να σταματήσει η τουρκική προέλαση.
Σε αυτή τη φάση οι ΗΠΑ που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν τη σχέση με τους Κούρδους αλλά και την παρουσία τους στο έδαφος της Συρίας, δεν επιθυμούν να διακυβεύσουν αυτή τη σχέση, ακόμη και εάν αντιλαμβάνονται τις «αντιτρομοκρατικές» ανησυχίες της Άγκυρας.
Την ίδια στιγμή η Άγκυρα όχι μόνο επιμένει στην προετοιμασία για νέα στρατιωτική επιχείρηση αλλά ανάγει το ζήτημα της υποστήριξης ή μη στο PKK σε κομβική πλευρά της σχέσης με το ΝΑΤΟ. Ας μην ξεχνάμε ότι η τουρκική αντίρρηση στην εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας κυρίως έχει να κάνει με τις κατηγορίες της Τουρκίας ότι οι χώρες αυτές παρέχουν άσυλο σε κουρδικές οργανώσεις.
Δηλαδή, μεγάλο μέρος της «διαρκούς διαπραγμάτευσης» της τουρκικής κυβέρνηση αυτή την περίοδο έχει να κάνει ακριβώς με το Κουρδικό και την κατάσταση στη Συρία.
Ο πολιτικός υπολογισμός
Όλα αυτά έχουν και έναν πολιτικό υπολογισμό. Ο Ερντογάν σε αυτή τη φάση θέλει να μετατοπίσει τη συζήτηση σε θέματα που θα υποχρεώσουν την αντιπολίτευση να συναινεί στις επιλογές του, πράγμα σημαντικό σε μια προεκλογική περίοδο (με ανοιχτό ενδεχόμενο και πρόωρων εκλογών), στην οποία έχει να αντιμετωπίσει το σφυροκόπημα της αντιπολίτευσης για την κατάσταση στην οικονομία και την έκρηξη του πληθωρισμού.
Ο κύριος όγκος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση του CHP ασπάζεται τις βασικές θέσεις του τουρκικού εθνικισμού, εξ ου και ότι δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις στην προαναγγελία νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία. Προφανώς και το φιλοκουρδικό και αριστερό HDP θα αντιδράσει, όμως αυτό δεν αφορά τη διεκδίκηση της πρωτιάς και της διακυβέρνησης στις εκλογές.
Μάλιστα, ο Ερντογάν δεν έχει τόσο πρόβλημα με την ενίσχυση του HDP. Αντιθέτως, ο εκλογικός του σχεδιασμός θέλει να αποτρέψει το ενδεχόμενο επανάληψης των δημοτικών εκλογών του 2019 όταν το AKP έχασε τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη (παρότι πάλεψε και να επαναληφθούν) κυρίως επειδή οι κουρδικής καταγωγής ψηφοφόροι, που μέσω της εσωτερικής μετανάστευσης έχουν μετακινηθεί προς την Κωνσταντινούπολη και τα δυτικά παράλια, υποστήριξαν τακτικά τον υποψήφιο του CHP. Ένα ρήγμα ανάμεσα στο CHP και τους Κούρδους επειδή το κεμαλικό και κεντροαριστερό αυτό κόμμα θα υποστήριζε την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θα διευκόλυνε τα σχέδια του Ερντογάν να παραμείνει στην εξουσία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ιράν: Διπλωματικός πυρετός για την απελευθέρωση των Ελλήνων ναυτικών από τα τάνκερ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Μετά από τη χθεσινή ημέρα αγωνίας, θετικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της πειρατείας των δύο ελληνόκτητων πλοίων στον Περσικό Κόλπο. Οι Έλληνες και ξένοι ναυτικοι δεν τελούν υπό κράτηση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Ιράν και παραμένουν πάνω στα πλοία ενώ πλέον έχει αποκατασταθεί πλήρως η επικοινωνία του Υπουργείου Ναυτιλίας και των δύο πλοιοκτήτριων εταιρειών και με τα δεξαμενόπλοια Delta Poseidon και Prudent Warrior που καταλήφθηκαν την Παρασκευή από τους Φρουρούς της Επανάστασης. Την ίδια στιγμή πατέρας Ελληνα ναυτικού αναφέρει πως οι Ιρανοί τους αφήνουν να κυκλοφορούν στο πλοίο και τους συμπεριφέρονται καλά.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Το πλήρωμα των δύο ελληνικών τάνκερ δεν έχει συλληφθεί και όλα τα μέλη του πληρώματος… είναι καλά στην υγεία τους και προστατεύονται και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες ενώ βρίσκονται επί των πλοίων, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», αναφέρει ο κρατικός Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Tasnim.
Οι εννέα Έλληνες και ένας Κύπριος ναυτικός, οι οποίοι βρίσκονται στη γέφυρα και στις καμπίνες τους έχουν επικοινωνήσει με τους συγγενείς τους και είναι καλά στην υγεία τους.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη προβεί σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Ιρανό πρέσβη στην Αθήνα σημειώνοντας πως «οι πράξεις αυτές ισοδυναμούν ουσιαστικά με πράξεις πειρατείας».Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Θεμιστοκλής Δεμίρης, καταδίκασε έντονα τις πράξεις αυτές, οι οποίες αντιβαίνουν θεμελιώδεις κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς Ναυσιπλοΐας. Κάλεσε δε για την άμεση απελευθέρωση των πλοίων και των πληρωμάτων τους.
Υπόνοιες για αντίποινα
Πάντως, η κίνηση του Ιράν αποδίδεται σε αντίποινα προς την Αθήνα για την κατάσχεση φορτίου αργού ιρανικού πετρελαίου που μεταφερόταν από ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 15 Απριλίου στα ανοιχτά της Εύβοιας και την απόφαση της Ελλάδας την Πέμπτη 26 Μαΐου να αποστείλει το φορτίο στις ΗΠΑ.
Πατέρας ναυτικού: Το έχω περάσει και εγώ – Τους αφήνουν να κυκλοφορούν στο πλοίο
Ο πατέρας του μηχανικού Μανόλη Δεδεάκη που βρίσκεται στο Ιράν δηλώνει στο neakriti.gr πως ο γιος του είναι ψύχραιμος και καλά στην υγεία του όπως και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. Η Ιρανική φρουρά που εγκαταστάθηκε στο πλοίο επέστρεψε τα κινητά τηλέφωνα στα μέλη του πληρώματος και ο 28χρονος κατάφερε παρά τις δυσκολίες σύνδεσης να επικοινωνήσει ήδη με τη σύντροφο του, καθησυχάζοντας την οικογένεια του: «Είναι ευδιάθετος. Όπως μας είπε στην αρχή όλα τα μέλη του πληρώματος, ταρακουνήθηκαν λίγο. Ήταν σε αμηχανία, αλλά μετά ηρέμησαν. Οι Ιρανοί τους συμπεριφέρονται πάρα πολύ καλά, και μας έχουν διαβεβαιώσει ότι όλα θα πάνε καλά. Έχω μιλήσει και με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη, από τον οποίο πήραμε επίσης θετικές επιβεβαιώσεις. Θέλω να πιστεύω πως το όλο ζήτημα θα έχει σύντομα αίσιο τέλος. Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι» είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του 28χρονου».
Ερωτηθείς αν φοβάται για το τί μπορεί να συμβεί, ο κ. Δεδεάκης απάντησε ότι «στην τηλεφωνική επαφή που είχαμε, αν και ο γιός μου δεν μπορούσε να μιλήσει πολύ, μας είπε ότι απλώς τους δώσανε τα τηλέφωνα πίσω. Καθώς τους τα είχαν πάρει απο την πρώτη μέρα, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας είπε τα ξημερώματα της επομενης μέρας του τα ξαναέδωσαν. Τους αφήνουν να κυκλοφορούν πάνω στο πλοίο και δεν υπάρχει η πίεση που υπήρχε την πρώτη μέρα. Τώρα τα πράγματα είναι πιο χαλαρά και όπως μας ενημέρωσε τους συμπεριφέρονται πάρα πολύ σωστά. Έχει μείνει μέσα μια μονάδα ασφαλείας, δηλαδή περίπου δέκα άτομα, όχι παραπάνω. Ευελπιστούμε το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα να έχει αποκατασταθεί και να επέλθει η ηρεμία και η κανονικότητα».
Ο Μανόλης Δεδεάκης, ταξίδευε για πρώτη φορά με τη συγκεκριμένη εταιρία, όπως εξηγεί ο πατέρας του, έμπειρος ναυτικός που έχει ζήσει ανάλογες περιπέτειες στη θάλασσα: «Έχω ζήσει στον Περσικό Κόλπο και ξέρω πως είναι τα πράγματα εκεί. Εχω περάσει πολλά. Αυτό που βιώνει τώρα ο γιός μου, το έχω περάσει και εγώ», κατέληξε.
Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Σητείας, αλλά και ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, που βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, ενημερώνοντας τους για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, με στόχο την άμεση απομάκρυνση των 9 Ελλήνων και του Κύπριου ναυτικού από τα δυο πλοία.
Το Poseidon είχε φύγει από τη Μπάσρα του Ιράκ με προορισμό την Φουτζέιρα, με τελικό στόχο τα διυλιστήρια στους Αγίους Θεοδώρους. Αντίστοιχα το Prudent Warrior, είχε φύγει και αυτό από το Μπάσρα για τη Φουτζέρια με τον τελικό προορισμό ωστόσο να μην είχε καθοριστεί ακόμη.
Η αντίδραση του Φόρειν Όφις
«Η κατάσχεση ελληνικών πλοίων από τους IRGC (Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης) είναι απαράδεκτη. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ασφάλεια της ναυτιλίας στα στενά του Ορμούζ», επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών όταν του ζητήθηκε η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατάληψη των δύο ελληνικών τάνκερ από τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ18 ώρες ago
Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago
Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος