Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στην Αλάσκα: Προειδοποιήσεις, απειλές και ελπίδες για εκεχειρία

Published

on

tramp poytin 768x429 1.jpg

Το επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής θα γίνει αύριο Παρασκευή η Αλάσκα καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία το 2022.

Εν μέσω αυξανόμενης έντασης και ραγδαίων εξελίξεων στο ουκρανικό μέτωπο, ο Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε ότι η επερχόμενη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο ίσως αποτελέσει την «πρώτη και τελευταία ευκαιρία» για αποκλιμάκωση.

«Αν δεν πάρω τις απαντήσεις που χρειάζομαι, δεν θα υπάρξει δεύτερη συνάντηση», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι αν οι συνομιλίες εξελιχθούν θετικά, ενδέχεται να ακολουθήσει τριμερής σύνοδος με τη συμμετοχή και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη στρατιωτική βάση Joint Base Elmendorf-Richardson, κοντά στο Άνκορατζ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την Τετάρτη πως θα υπάρξουν «πολύ σοβαρές συνέπειες» αν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μετά τη συνάντησή τους. Παρότι δεν διευκρίνισε τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν αυτές οι συνέπειες, η δήλωσή του ήρθε σε μια στιγμή αυξημένων πιέσεων και προσδοκιών από τη διεθνή κοινότητα.

Advertisement

Ο Τραμπ συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ αυτών και τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι «Έχω πει ξεκάθαρα ότι ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη». Παράλληλα, ο Γερμανός Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς σημείωσε πως η Ουκρανία είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί «επί εδαφικών θεμάτων», αλλά η νομική αναγνώριση των ρωσικών κατακτήσεων δεν τίθεται υπό συζήτηση.

Η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν πραγματοποιείται ενώ οι μάχες στο μέτωπο κλιμακώνονται, με τις ρωσικές δυνάμεις να καταλαμβάνουν ή να ισχυρίζονται ότι ελέγχουν 110 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους μέσα σε μόλις μία ημέρα.

Στην πόλη Κραματόρσκ, κοντά στο μέτωπο, Ουκρανοί στρατιώτες δηλώνουν πως δεν περιμένουν κάτι ουσιαστικό από τη σύνοδο:

«Ο Πούτιν προετοιμάζεται για μακρόχρονο πόλεμο. Δεν θα σταματήσει τόσο εύκολα», δήλωσε ο 30χρονος στρατιώτης Αρτέμ.

Πηγή: AFP

Advertisement
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο