Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιτίθεται η κυβέρνηση στις προβλέψεις της Κομισιόν

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Αντιτίθεται η κυβέρνηση στις προβλέψεις της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν, που εκτιμά ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων, η μείωση συντελεστών του ΦΠΑ και η 13η σύνταξη θα έχουν δημοσιονομικό κόστος 1% του ΑΕΠ από το 2019 και στο εξής.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψή του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6 μονάδες και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με δεδομένο ότι τα ψηφισθέντα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στο 0,6 % του ΑΕΠ, το υπουργείο Οικονομικών είναι βέβαιο ότι ο στόχος του 2019 θα επιτευχθεί.

«Τα μέτρα είναι σωστά κοστολογημένα»

«Τα μέτρα είναι εντός του δημοσιονομικού χώρου» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν υποτιμά τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε. Κάθε φορά, όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχε μία υποτίμηση του διαθέσιμου χώρου που υπάρχει και, στο τέλος της χρονιάς, καταλήγαμε να έχουμε υπερπλεόνασμα και κοινωνικά μερίσματα.

Αυτήν τη χρονιά που έχουμε και την πολιτική ευχέρεια, καθώς είμαστε εκτός μνημονίου, κάναμε τη σωστή πρόβλεψη, υπάρχει απόλυτη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου και επιπλέον χώρος, όσο ακριβώς κοστίζουν και τα μέτρα τα οποία εξαγγείλαμε στο Ζάππειο και υλοποιούμε.

Η Κομισιόν επιφυλάσσεται μέσα στην έκθεσή της ότι θα επανεξετάσει με βάση όλα τα δεδομένα που θα λάβει και θα κάνει αναθεώρηση προς τον Οκτώβριο. Εμείς είμαστε απολύτως ασφαλείς ότι τα μέτρα είναι σωστά κοστολογημένα από την κυβέρνηση και υπάρχει απόλυτη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου».

Αναφορικά με το μίγμα των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση, η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ισορροπημένο μίγμα πολιτικών, λέγοντας ότι μειώνει εισφορές και φόρους και, ταυτόχρονα, ενισχύει τις κοινωνικές δαπάνες.

«Η πολιτική θέση μας είναι ότι μία κυβέρνηση η οποία θέλει να λειτουργεί προοδευτικά, πρέπει και να φροντίζει το σκέλος των στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, με τρόπο ώστε να είναι δίκαιες, αλλά και να προχωράει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους» συμπλήρωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι το ζήτημα της κατάργησης του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς. «Από εκεί και πέρα, η αντιπολίτευση, αφού έχει δημόσια τοποθετηθεί ότι πρέπει να καταργηθεί, θεωρώ ότι πρέπει να έρθει στη Βουλή και να το ψηφίσει» τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα με τις πολιτικές των υπερπλεονασμάτων και την εξοντωτική φορολογία, υπονομεύουν το μέλλον» επισήμανε το ΚΙΝΑΛ.

H έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει ποια θα είναι η κυβερνητική πολιτική την επόμενη μέρα των εκλογών, σχολίασε το ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE22 δευτερόλεπτα ago

Αυτή είναι η ιδανική μέρα της εβδομάδας για να κάνετε σεξ

LIFESTYLE15 λεπτά ago

Όταν η φαντασία «οργιάζει»: Το ανύπαρκτο ντύσιμο της Ρίτα Όρα που καθηλώνει (pics)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ24 λεπτά ago

Τέλος και ο Μαριάνο Ντίας από τη Ρεάλ

ΚΟΣΜΟΣ28 λεπτά ago

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πολωνοί μισθοφόροι συμμετείχαν στις επιδρομές στο Μπέλγκοροντ της Ρωσίας

LIFESTYLE33 λεπτά ago

Σακίρα: Ψάχνει νταντά για τα παιδιά της και δίνει μισθό πάνω από 2.000 ευρώ – Όμως θέτει έναν απαράβατο όρο

LIFESTYLE48 λεπτά ago

Μετά την αποφυλάκιση… η Καϊλή φωτογραφίζεται πρώτη φορά με την κόρη της 

ΜΠΑΣΚΕΤ57 λεπτά ago

Έκανε το 1-0 η Τουρκ Τέλεκομ!

LIFESTYLE1 ώρα ago

Στιγμές χαλάρωσης για τη Ράνια Τζίμα – Σε ποιο νησί βρίσκεται για το τριήμερο (φωτο)

ΜΠΑΣΚΕΤ1 ώρα ago

Έκανε το πρώτο βήμα (video)

LIFESTYLE1 ώρα ago

Σάστισε η Χρηστίδου με την ατάκα του Τσαρούχα on air – «Ας μην λέμε τέτοιες λέξεις» 

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή