Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιτίθεται η κυβέρνηση στις προβλέψεις της Κομισιόν

Published

on

Spread the love

Αντιτίθεται η κυβέρνηση στις προβλέψεις της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν, που εκτιμά ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων, η μείωση συντελεστών του ΦΠΑ και η 13η σύνταξη θα έχουν δημοσιονομικό κόστος 1% του ΑΕΠ από το 2019 και στο εξής.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην πρόβλεψή του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ, υπερβαίνοντας έτσι τον στόχο κατά 0,6 μονάδες και δημιουργώντας αντίστοιχο δημοσιονομικό χώρο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Με δεδομένο ότι τα ψηφισθέντα μέτρα έχουν κοστολογηθεί στο 0,6 % του ΑΕΠ, το υπουργείο Οικονομικών είναι βέβαιο ότι ο στόχος του 2019 θα επιτευχθεί.

«Τα μέτρα είναι σωστά κοστολογημένα»

«Τα μέτρα είναι εντός του δημοσιονομικού χώρου» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κομισιόν υποτιμά τον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε. Κάθε φορά, όλα αυτά τα χρόνια, υπήρχε μία υποτίμηση του διαθέσιμου χώρου που υπάρχει και, στο τέλος της χρονιάς, καταλήγαμε να έχουμε υπερπλεόνασμα και κοινωνικά μερίσματα.

Αυτήν τη χρονιά που έχουμε και την πολιτική ευχέρεια, καθώς είμαστε εκτός μνημονίου, κάναμε τη σωστή πρόβλεψη, υπάρχει απόλυτη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου και επιπλέον χώρος, όσο ακριβώς κοστίζουν και τα μέτρα τα οποία εξαγγείλαμε στο Ζάππειο και υλοποιούμε.

Η Κομισιόν επιφυλάσσεται μέσα στην έκθεσή της ότι θα επανεξετάσει με βάση όλα τα δεδομένα που θα λάβει και θα κάνει αναθεώρηση προς τον Οκτώβριο. Εμείς είμαστε απολύτως ασφαλείς ότι τα μέτρα είναι σωστά κοστολογημένα από την κυβέρνηση και υπάρχει απόλυτη επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου».

Αναφορικά με το μίγμα των πολιτικών που υλοποιεί η κυβέρνηση, η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα ισορροπημένο μίγμα πολιτικών, λέγοντας ότι μειώνει εισφορές και φόρους και, ταυτόχρονα, ενισχύει τις κοινωνικές δαπάνες.

«Η πολιτική θέση μας είναι ότι μία κυβέρνηση η οποία θέλει να λειτουργεί προοδευτικά, πρέπει και να φροντίζει το σκέλος των στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, με τρόπο ώστε να είναι δίκαιες, αλλά και να προχωράει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους» συμπλήρωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι το ζήτημα της κατάργησης του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς. «Από εκεί και πέρα, η αντιπολίτευση, αφού έχει δημόσια τοποθετηθεί ότι πρέπει να καταργηθεί, θεωρώ ότι πρέπει να έρθει στη Βουλή και να το ψηφίσει» τόνισε η υπουργός Εργασίας.

Οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα με τις πολιτικές των υπερπλεονασμάτων και την εξοντωτική φορολογία, υπονομεύουν το μέλλον» επισήμανε το ΚΙΝΑΛ.

H έκθεση της Κομισιόν αποκαλύπτει ποια θα είναι η κυβερνητική πολιτική την επόμενη μέρα των εκλογών, σχολίασε το ΚΚΕ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 λεπτά ago

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή σκυτάλης τη Δευτέρα – Ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδεχθεί τον Κασσελάκη στο γραφείο του στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ11 λεπτά ago

Κακοκαιρία Elias: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων – Συναγερμός για Θεσσαλία

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ16 λεπτά ago

Το φωτορεπορτάζ απο το ΑΟΤ-Εορδαϊκός – Sportrikala.gr

ΣΤΟΙΧΗΜΑ21 λεπτά ago

Best Picks Δευτέρας με το ντέρμπι της Λεωφόρου να ξεχωρίζει

MEDIA36 λεπτά ago

Αθλητικές μεταδόσεις (Δευτέρα 24/9) – Δείτε το πρόγραμμα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ51 λεπτά ago

Πρώτη φορά στο βάθρο για τον rookie… Πιάστρι

ΜΠΑΣΚΕΤ1 ώρα ago

Με… όπλο του την άμυνα, κατέκτησε το “Παύλος Γιαννακόπουλος”

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 ώρα ago

Η ιστορική οκτάρα της Νιούκαστλ και τα ρεκόρ που έφερε

OIKONOMIA1 ώρα ago

Wall Street: Fed, ομόλογα και πιθανό κυβερνητικό λουκέτο βαραίνουν τις μετοχές

ΚΟΣΜΟΣ2 ώρες ago

Η Μελόνι αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας του Μακρόν για το μεταναστευτικό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

VIDEO6 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

VIDEO3 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΒΟΛΟΣ4 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες ago

«Αδειάζει» τον Αγοραστό για την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών η Μητρόπολη Λάρισας

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή