Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Άντζελα Ρέινερ: Η κοκκινομάλλα «Νέμεσις» του Μπόρις Τζόνσον

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Όχι μία, αλλά δύο φορές από τον περασμένο Ιανουάριο η Daily Mail της έχει «χρεώσει» τακτικές… Βασικού Ενστίκτου στην κεντρική πολιτική σκηνή της Βρετανίας, με φερόμενο «θύμα» τον Μπόρις Τζόνσον.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η 42χρονη «βασικής εκπαίδευσης» και ταπεινής καταγωγής αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, Άντζελα Ρέινερ -ανέφερε χαρακτηριστικά πρόσφατο δημοσίευμα-σταυρώνει και ξεσταυρώνει τα πόδια της α λα… Σάρον Στόουν αντικριστά από τον πρωθυπουργό, «απόφοιτο του Ίντον και της Οξφόρδης».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στόχος της, έγραψε η δεξιά ταμπλόιντ επικαλούμενη πηγές των κυβερνώντων Τόρις, ήταν να του αποσπάσει την προσοχή καθώς διασταύρωναν τα «ξίφη» τους στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Το παραδέχθηκε όταν πίναμε μαζί ποτά στην ταράτσα του κοινοβουλίου», υποστήριξε ανωνύμως κυβερνητικός βουλευτής.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για μισογυνισμό, ελιτισμό και πόλεμο λάσπης από την εφημερίδα και από μία κυβέρνηση που εν μέσω σκανδάλων και ακρίβειας επιχειρεί να ρίξει την «μπάλα στην εξέδρα», διατάχθηκε εσωτερική έρευνα στους Τόρις.

Όμως οι επιθέσεις κλιμακώθηκαν παραμονές των κρίσιμων περιφερειακών εκλογών αυτή της Πέμπτης, που θα κρίνουν εν πολλοίς το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Επικαλούμενη και πάλι πηγές στους Τόρις, η Daily Mail επανήλθε στους ισχυρισμούς ότι ήταν η ίδια η Ρέινερ που είχε μιλήσει σε συντηρητικούς συναδέλφους της για «το τρικ» του Βασικού Ενστίκτου.

Ως πρόσθετο επιχείρημα, η ταμπλόιντ δημοσιοποίησε ένα απόσπασμα από podcast της αντιπροέδρου των Εργατικών με έναν κωμικό από τον περασμένο Ιανουάριο, όπου η ίδια γελούσε με το θέμα.

Ουσιαστικά όμως η Ρέινερ σάρκαζε τον πόλεμο λάσπης που δεχόταν από τότε, καθώς η Daily Mail την είχε ήδη «βαφτίσει» Σάρον Στόουν της πολιτικής και το διαδίκτυο είχαν κατακλύσει σχετικά μιμίδια.

«Υπάρχει μια χροιά μισογυνισμού σε αυτό. Πρέπει να το πω», είχε τονίσει σε εκείνο το podcast η Ρέινερ.

«Κάθε φορά που υποβάλλω ένα ερώτημα στη Βουλή, πάντα κάποιος έχει άποψη για το τι φοράω. Είδατε το μιμίδιο με τη Σάρον Στόουν, σαν να το έκανα εγώ στη Βουλή; Ήθελα να ανοίξει η γη και να με καταπιεί»…

Η Άντζελα, τα lockdown και ο… «Σεξιστής της χρονιάς»

«Η ιδέα ότι η Άντζελα ξεκίνησε αυτές τις άθλιες σεξιστικές συκοφαντίες δείχνει πόσο μακριά θα φτάσουν οι Συντηρητικοί για να αποφύγουν να μιλήσουν για την αντιμετώπιση του κόστους ζωής», σχολίασε πηγή των Εργατικών στο BBC, ενόσω στον συντηρητικό Τύπο της Βρετανίας και στα social media πολλοί κατηγορούσαν την αντιπρόεδρο του κεντροαριστερού κόμματος για υποκρισία.

Στο μεσοδιάστημα, ο πόλεμος λάσπης συνεχίστηκε.

Στο παραπέντε των περιφερειακών εκλογών, εν μέσω διογκούμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για την ακρίβεια και με τα σκάνδαλα των πρωθυπουργικών κορονοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ να στιγματίζουν προσωπικά τον Τζόνσον, η Daily Mail «ξαναχτύπησε».

Ανέσυρε από πέρυσι μια φωτογραφία του ηγέτη των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ να πίνει μπύρα με συνεργάτες του εν μέσω του lockdown, ενώ εργαζόταν για τις επαναληπτικές εκλογές σε περιφέρεια της Αγγλίας, τον περασμένο Μάιο.

Η υπόθεση είναι παλιά και είχε ήδη κριθεί ότι δεν συνιστούσε παραβίαση των περιοριστικών μέτρων, όπως συνέβη με τα κορονοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Το νέο -κατά την σκανδαλοθηρική ταμπλόιντ- στοιχείο ήταν ότι μαζί με τον Στάρμερ βρισκόταν τότε και η Άντζελα Ρέινερ, αλλά οι Εργατικοί το απέκρυψαν σκόπιμα.

Βουλευτές των Τόρις έσπευσαν να ζητήσουν νέα έρευνα για το θέμα.

Αυτό που πραγματικά συνέβη, αντέτεινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν μια αρχικά λάθος ενημέρωση σε σχετικό ερώτημα της Daily Mail και ότι, επί της ουσίας, η εκεί παρουσία της Ρέινερ δεν συνιστούσε παραβίαση του lockdown.

Έχοντας μάθει να μη μασά τα λόγια της και να δίνει σκληρές μάχες, η κοκκινομάλλα Άντζελα πέρασε στην αντεπίθεση.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις των Sunday Times ότι σε ένα από τα κορονοπάρτι στη Ντάουνινγκ Στριτ, εν προκειμένω τον Δεκέμβριο του 2020, απονεμήθηκε και… βραβείο «Σεξιστή της Χρονιάς», κάλεσε με επιστολή τον Μπόρις Τζόνσον σε εξηγήσεις.

Του ζητά να επιβεβαιώσει εάν υπήρξε ή όχι τέτοια απονομή βραβείου, ποιος προτάθηκε, ποιος το έδωσε, ποιος τελικά σήκωσε το… «τρόπαιο» και γιατί.

Δηλητηριώδες κλίμα, «σκληρό καρύδι»

Η επιστολή της Ρέινερ έρχεται εν μέσω ενός νέου γύρου αποκαλύψεων για μια βαθιά ριζωμένη κουλτούρα μισογυνισμού και σεξισμού στο Γουεστμίνστερ.

Ο βουλευτής των Τόρις, Νικ Πάρις, παραιτήθηκε επισήμως την Τετάρτη, αφότου «συνελήφθη» δις να παρακολουθεί πορνό μέσα στη Βουλή των Κοινοτήτων -μια «τυχαία» και μια «σε μια στιγμή τρέλας», όπως είπε ο ίδιος.

Τουλάχιστον 56 Βρετανοί βουλευτές εν τω μεταξύ φέρονται να ερευνώνται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κατόπιν καταγγελιών στο Aνεξάρτητο Σύστημα Καταγγελιών και Παραπόνων (ICGS) του κοινοβουλίου.

Εξ αυτών, αποκάλυψαν οι Times, τουλάχιστον τρεις εκτιμάται ότι είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκυρία της στοχοποίησης της αντιπροέδρου των Εργατικών θεωρείται κάθε άλλο παρά τυχαία.

Εντάθηκε παραμονές των περιφερειακών εκλογών, από το αποτέλεσμα των οποίων αναμένεται να κριθεί εάν θα κλιμακωθεί το («παγωμένο» ελέω ουκρανικής κρίσης) εσωκομματικό «αντάρτικο» στους Τόρις για την καθαίρεση του Τζόνσον.

Και εκτιμάται ότι επικεντρώθηκε στο πρόσωπό της για πολλούς λόγους, πέρα από το φύλο.

Πρόκειται για ένα λαϊκό «κορίτσι της εργατικής τάξης» από την ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, που έζησε μια «χαοτική παιδική ηλικία» σε μια δυσλειτουργική οικογένεια, δίπλα σε μια διπολική και μερικές φορές με αυτοκτονικές τάσεις μητέρα.

Στα 16 της αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο, καθώς έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί εκτός γάμου.

Κατάφερε όμως να σταθεί από νωρίς μόνη της στα πόδια της. Σπούδασε και μετέπειτα εργάστηκε ως φροντιστής σε οίκο ευγηρίας.

Ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό, που ανέδειξε τον δυναμισμό και το «τσαγανό» της και της άνοιξε το 2015 το δρόμο για τη Βουλή των Κοινοτήτων, με μια πολλά υποσχόμενη πολιτική καριέρα στους Εργατικούς.

Σήμερα, δεν θεωρείται μόνον «η πιο ισχυρή γυναίκα» στις τάξεις του, αλλά και μια… κινούμενη πολιτική απειλή.

Τόσο σε εσωκομματικό επίπεδο για τον Κιρ Στάρμερ, όσο όμως και για τους Τόρις.

Ο… θηλυκός «Μπόρις» των Εργατικών

Η Άντζελα «έχει κάτι που έχει και ο Μπόρις: αυτή την ελαφρώς άτακτη πλευρά που τραβάει το κοινό», λέει στην Telegraph ο γκουρού των δημοσίων σχέσεων Μάρτιν Τάουνσεντ.

«Είναι επίσης καλή στο να παίζει το πολιτικό παιχνίδι. Το χειρότερο πράγμα στην πολιτική αυτή τη στιγμή είναι να είσαι βαρετός. Ο Στάρμερ για παράδειγμα είναι σαν ένα ποτήρι νερό, ενώ αυτή είναι σαν ένα κοκτέιλ. Βασικά, είναι ο Μπόρις των Εργατικών».

Αν και η άνοδός της στους κόλπους των Εργατικών ήταν γρήγορη μετά την εκλογή στην κομματική ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν, η Ρέινερ χαρακτηρίζεται από πολλούς αριστερή στην οικονομία και αρκετά δεξιά σε θέματα μετανάστευσης και εσωτερικής ασφάλειας.

Τώρα, έπειτα από περιπετειώδεις διακυμάνσεις των σχέσεών της με τον Κιρ Στάρμερ, η ίδια λέει ότι λειτουργούν μεταξύ τους σαν «γινγκ και γιανγκ».

Όσο πάντως κρίσιμο θεωρείται το αποτέλεσμα της σημερινής κάλπης για τους Τόρις και τον Τζόνσον, άλλο τόσο σημαντικό αναμένεται να είναι για τους Εργατικούς και για τον Στάρμερ, καθώς το κόμμα προσπαθεί να «ξεκολλήσει» από την αξιωματική αντιπολίτευση, στην οποία παραμένει από το 2010.

Πολλοί βλέπουν ήδη στο πρόσωπο της 42χρονης μαχητικής κοκκινομάλλας από το Μάντσεστερ, διαζευγμένης μητέρας τριών παιδιών και της νεότερης σήμερα γιαγιάς στο Γουεστμίνστερ μια πιθανή μελλοντική πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Ευρείας αποδοχής και στήριξης από τη βάση, η Άντζελα Ρέινερ δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία της για το πόστο.

Το πότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό αποτελεί ακόμη «γρίφο».

Το μόνο σίγουρο, λένε συνεργάτες της, είναι η ίδια δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.

https://platform.twitter.com/widgets.jshttps://platform.instagram.com/en_US/embeds.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
LIFESTYLE3 λεπτά ago

Το trick που θα σας βοηθήσει να δώσετε τέλειο σχήμα στα φρύδια σας

VIDEO6 λεπτά ago

Λάρισα: Αισιοδοξία για το τριήμερο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 λεπτά ago

Εκλογές 2023: Αυτοδυναμία ή τρίτες κάλπες – Το φόβητρο της αυγουστιάτικης κάλπης και ο διμέτωπος Μητσοτάκη

ΕΛΛΑΔΑ12 λεπτά ago

Μιχάλης Κωσταράκος: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του – Στεφάνι έστειλε και ο Ακάρ

LIFESTYLE20 λεπτά ago

Αν αγαπάτε τα ζώα, αυτές τις ημέρες σάς περιμένει μια μικρή έκπληξη στο σταθμό του Μετρό «Πειραιάς»

VIDEO24 λεπτά ago

Νέοι δρόμοι κατασκευάζονται στα ορεινά του Δήμου Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά ago

8.243 νεκροί στην άσφαλτο τα τελευταία 10 χρόνια

OIKONOMIA33 λεπτά ago

Εφορία: Πότε και γιατί τηλεφωνεί και στέλνει μηνύματα στους φορολογούμενους

LIFESTYLE38 λεπτά ago

Η Μπίμπι Ρέξα δείχνει την αγύμναστη κοιλίτσα της στον καθρέφτη του μπάνιου

VIDEO42 λεπτά ago

Πανελλήνιες 2023: Στο 93,78% η συμμετοχή στη Μαγνησία

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη με το μήνυμα του γιου του 49χρονου Βολιώτη που «έσβησε» έξω από το βετζινάδικο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

«Ο γιος μου έπαθε σοκ, αηδίασε»: Οργισμένη η μητέρα του 12χρονου που έλαβε άσεμνο βίντεο από ιερέα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος- Πέθανε ο Γιάννης Ξυνογαλάς

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες, έρχονταν στο σπίτι 20-20

LIFESTYLE2 ημέρες ago

Άκρως αποκαλυπτική η Ματίνα Παγώνη: «Θα σας πω κάτι που δεν το ξέρει κανείς»

LIFESTYLE2 ημέρες ago

«Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν»: Η Δέσποινα Βανδή δηλώνει προδομένη και καθηλώνει με την εξομολόγησή της

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή