ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάντηση Μενέντεζ σε Μητσοτάκη: Ανυπομονώ για τη συνεργασία μας


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ απάντησε σήμερα μέσω ανάρτησής του στο μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού που τον συνεχάρη για το νέο του ρόλο ως πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. «Ανυπομονώ να επιδιώξουμε κοινούς στόχους για ειρήνη και σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο πρωθυπουργός.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Μενέντεζ απαντώντας ευχαρίστησε για τις ευχές και εξέφρασε επίσης ανυπομονησία για συνεργασία με στόχο την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην περιοχή.
Thank you for the warm wishes.
As Chairman of the Senate Foreign Relations Committee, I look forward to working with you to promote peace and prosperity in the region.
Here’s to the work ahead. https://t.co/CfnDljm4QG
— Senator Bob Menendez (@SenatorMenendez) January 22, 2021
Ανταπόκριση Λένα Αργύρη
https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η συναίνεση του Πιερρακάκη | in.gr


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Εν μέσω έντονων πολιτικών συγκρούσεων και αυξανόμενης τοξικότητας ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης σχεδόν επέτυχε το «θαύμα» της συναίνεσης. Την περασμένη εβδομάδα κατάφερε να υπερψηφισθεί από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή με ρυθμίσεις για την τεχνητή νοημοσύνη. Προσφερόταν ίσως το αντικείμενο, αλλά ο υπουργός αφού άκουσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ τις ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οπως εξομολογήθηκε, ξεπέρασε «τον ναρκισσισμό των μικρών διαφορών» και έτσι επέτυχε τη σπάνια στον παρόντα πολιτικό χρόνο ευρεία συναίνεση. Η στάση του εκτιμήθηκε δεόντως, ιδιαιτέρως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι και ο Θανάσης Καρτερός, από τους στενότερους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, έσπευσε να γράψει σχετικό πόνημα, διαχωρίζοντας τον «καλό» Κυριάκο από τον «κακό» Κυριάκο.
Μάλιστα απέδωσε τη στάση του υπουργού στην πολιτική καταγωγή του, ήτοι στην προηγούμενη θητεία του στο «εργαστήρι του εκσυγχρονισμού», που τόσο απεχθάνεται η ακραιφνής Δεξιά, η οποία κατά τον Θανάση δεν θέλει τον «καλό» Κυριάκο στα πόδια της. Οπως και να έχει, ο κ. Πιερρακάκης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού γιατί απλούστατα είναι παραγωγικός και αποτελεσματικός μαζί, υπηρετώντας, σταθερά και οργανωμένα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και διευκολύνοντας, με τη συνεχή εισαγωγή αντιγραφειοκρατικών ψηφιακών εργαλείων, τη ζωή των πολιτών.
«Βλέπει» προσέγγιση
Πάντως δεν πρόκειται απλώς για ένα «κατσαβίδι» στην εργαλειοθήκη του Μητσοτάκη, όπως απαξιωτικά γράφει ο λιβελογράφος του Αλέξη. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είναι πάνω απ’ όλα ένας νέος οξυδερκής πολιτικός, που παρατηρεί και επισημαίνει πολύ περισσότερα από όσα συνήθως λέγει δημόσια. Εσχάτως, για παράδειγμα, εντοπίζει κοινές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ και προβλέπει επιλογές που θα φέρουν πιο κοντά τα δύο αντιπολιτευόμενα κόμματα.
Αισθάνεται, βάσει όσων βλέπει και ακούει, ότι ο δικομματισμός επανακάμπτει και ακόμη πως ο κ. Ανδρουλάκης δυσκολεύεται να επιτύχει το δύσκολο και απαιτητικό έργο της προγραμματικής αυτοτέλειας και σχεδόν αναγκαστικά διολισθαίνει στην ευκολία του καταγγελτικού λόγου, προσεγγίζοντας έτσι την επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα. Αυτά επί του παρόντος. Τα υπόλοιπα επί της οθόνης, καθώς μου φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ετοιμάζει ρόλους πιο σύνθετους για τον παραγωγικότερο των υπουργών του, εν όψει και της μακράς προεκλογικής περιόδου που θα ακολουθήσει…
Πηγή: Βηματοδότης

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δένδιας: Η Ελλάδα θα κάνει ότι μπορεί για να επιλύσουν τις διαφορές τους Σερβία και Κόσοβο


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τη βούληση της Ελλάδας για διεύρυνση και εμβάθυνση των σχέσεων της με το Βιετνάμ, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Ανόι. Ειδικότερα, επισήμανε ότι το Βιετνάμ, μια χώρα 100 εκατ. κατοίκων, με ανερχόμενη οικονομία σχεδόν 400 δισ., είναι ένας ενδιαφέρων συνομιλητής της Ελλάδας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το δίκαιο της θάλασσας
Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Βιετναμέζο ομόλογό του Μπουί Θαν Σον (Bui Thanh Son), ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως συμφώνησαν οι δύο χώρες να έχουν στενές διαβουλεύσεις για το Δίκαιο της Θάλασσας, να κατανοήσουν τις θέσεις η μία χώρα της άλλης, και να εργαστούν μαζί για την εξέλιξη του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και την εφαρμογή του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Εξάλλου, σημείωσε πως το Βιετνάμ είναι χώρα που, όχι μόνο έχει συνυπογράψει την UNCLOS, τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά είναι και ενεργό μέλος στον Σύνδεσμο των Φίλων της UNCLOS.
Διαβάστε επίσης Δένδιας: Όχι γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία – Μπέρμποκ: Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών
Περαιτέρω, οι δύο υπουργοί συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τις διμερείς σχέσεις, τις οικονομικές, καθώς και για σειρά συνεργασιών στο μορφωτικό επίπεδο και στο επίπεδο του αθλητισμού.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι ο Πρόεδρος Χο Τσι Μιν, ο ιδρυτής του Βιετνάμ, πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο την περίοδο ’16-’17 στις τάξεις του γαλλικού στρατού και ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει προτομή του στην Έδεσσα, η οποία να αναδεικνύει αυτό το γεγονός.
Επίσης, συζήτησαν για τη μεταφορά της τέφρας του Έλληνα μαχητή Σαραντίδη, ο οποίος πολέμησε με τον Βιετναμικό στρατό κατά τον πόλεμο της Βιετναμικής Ανεξαρτησίας, και τον οποίο οι Βιετναμέζοι θυμούνται με αγάπη, όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.
Σταθερότητα και ασφάλεια στα Βαλκάνια
Ερωτηθείς για την κρίση στο Κόσοβο, ο υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές πως η σταθερότητα και η ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή είναι κάτι το οποίο ενδιαφέρει απολύτως την ελληνική διπλωματία.
«Δε θυμάμαι πόσες φορές, τα τελευταία δύο χρόνια, έχω επισκεφθεί την Πρίστινα και το Βελιγράδι. Και επίσης, η Ελλάδα ως γνωστόν συμμετέχει στην KFOR, στην ειρηνευτική δύναμη στο Κόσοβο» προσέθεσε και υπογράμμισε πως αυτό το οποίο απαιτείται είναι περίσκεψη, είναι τήρηση του Διεθνούς Δικαίου. Σημείωσε, επίσης, ότι είναι το περιβάλλον εκείνο το οποίο θα επιτρέψει στο Βελιγράδι και την Πρίστινα να συζητήσουν και να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές. Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε ότι η Ελλάδα, ως έντιμος συνομιλητής στα Βαλκάνια, θα κάνει ό,τι μπορεί για να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία.
Πέρα από τις συνομιλίες με τον Βιετναμέζο ομόλογό του, κατά την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της χώρα Ανόι, ο Νίκος Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Σουάν Φουκ (Ngyen Xuan Phuc), καθώς και από τον πρωθυπουργό της χώρας ,Φαμ Μιν Τσιν (Pham Minh Chinh, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Οικονομική ενίσχυση στην Ολυμπιακή Επιτροπή του Βιετνάμ
Επιπλέον, ο κ. Δένδιας, θα παραδώσει, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Εξωτερικών με αποδέκτη την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Βιετνάμ. Η ενίσχυση θα παραδοθεί στον υφυπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Βιετνάμ, Χοάνγκ Ντάο Κουόνγκ (Hoang Dao Cuong), με τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει και συνάντηση για τη διμερή συνεργασία.
Επισημαίνεται πως η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Ανόι έπεται της επίσκεψης της αντιπροέδρου του Βιετνάμ, Βο Θι Σουάν (Vo Thi Anh Xuan), στην Αθήνα (Νοέμβριος 2021) και της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Ανόι, τον παρελθόντα Μάιο.
Στην Καμπότζη
Εν συνεχεία, ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Καμπότζη για να συμμετάσχει στις εργασίες της 55ης Συνόδου του Οργανισμού «ASEAN» (Association of South – East Asian Nations). Ο υπουργός θα παραμείνει στην Πνομ Πενχ μέχρι τις 3 Αυγούστου, οπότε θα υπογραφεί το Όργανο Εισδοχής στη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας σε Νοτιοανατολική Ασία (Treaty of Amity and Cooperation in Southeast Asia – TAC). Το Όργανο Εισδοχής στην «TAC» αναμένεται να υπογράψουν, στο πλαίσιο της ίδιας τελετής, και εκπρόσωποι της Δανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, της Ολλανδίας και του Ομάν.
Στο περιθώριο των εργασιών του ASEAN, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων με ομολόγους του από κράτη-μέλη του ASEAN. Ειδικότερα, την Τρίτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό (και υπουργό Εξωτερικών) του Μπρουνέι και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό (και υπουργό Εξωτερικών) της Ταϋλάνδης, καθώς και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σιγκαπούρης και της Καμπότζης, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ινδονησίας, της Ινδίας και των Φιλιππίνων.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
43χρονος πέθανε στον ύπνο του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
«Έσκισε» στις πανελλαδικές εξετάσεις ο Βολιώτης Κωνσταντίνος Βουρούκος, απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Αστικό Λεοφωρείο βούλιαξε σε λακκούβα στο δρόμο
-
Χωρίς κατηγορία2 ημέρες ago
Τουρμπίνα αεροπλάνου την πέταξε στην θάλασσα στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΤΟ YACHT«Mayan Queen IV» -Ο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Τροχαίο στην οδό Κύπρου- Δύο τραυματίες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago
Σοκ συνελήφθη για παιδική πορνογραφία ο Υποδιοικητής πυροσβεστικής Αέρ.Σκιαθου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ρασοφορία σε Μοναχό για τον Ευάγγελο Γαλανη