Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Απεργία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στο Μιλάνο: Επεισόδια και καταστροφές – Δώδεκα τραυματίες 

Published

on

milano.jpg

Εκτεταμένες συγκρούσεις της αστυνομίας με τους διαδηλωτές σημειώθηκαν νωρίτερα στο Μιλάνο, κατά την ολοκλήρωση της απεργίας των ιταλικών «συνδικάτων βάσης», σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη.

Μέρος των διαδηλωτών προσπάθησε να εισέλθει στον κεντρικό σταθμό της ιταλικής συμπρωτεύουσας χρησιμοποιώντας και ξύλινα κοντάρια. Η αστυνομία έκανε χρήση γκλοπ και υπήρξαν συμπλοκές. Παράλληλα, ομάδα ατόμων με καλυμμένο το πρόσωπο έκαψε σημαίες του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον δώδεκα διαδηλωτές τραυματίστηκαν και η είσοδος του σταθμού του Μιλάνου υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι τραυματίστηκαν επίσης 60 αστυνομικοί και ότι έγιναν 10 προσαγωγές.

Στη Βενετία, επίσης, η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού για να σταματήσει διαδηλωτές που ήθελαν να κλείσουν την οδό η οποία καταλήγει στο λιμάνι της Μαργκέρα. Συμμετέχοντες στη σημερινή απεργία τονίζουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κινητοποιήσεων είχε ειρηνικό χαρακτήρα και ότι εκτός από την αλληλεγγύη προς τον λαό της Παλαιστίνης και την καταδίκη της γενοκτονίας στην Γάζα, εκφράστηκε και η υποστήριξη στους εθελοντές της πρωτοβουλίας Global Sumud Flottilla.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, από τη μεριά της, υπογράμμισε πριν από λίγο ότι «από το Μιλάνο φθάνουν απαράδεκτες εικόνες: φερόμενοι ως “αλληλέγγυοι προς την Παλαιστίνη”, ως “αντιφασίστες”, ως “ειρηνιστές”, οι οποίοι καταστρέφουν τον σταθμό και προκαλούν συγκρούσεις με την αστυνομία».

Advertisement

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς την αστυνομία και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για βία και καταστροφές που δεν έχουν καμία σχέση με την αλληλεγγύη και δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε στο ελάχιστο τη ζωή των ανθρώπων στην Γάζα, αλλά θα έχουν απτές συνέπειες στους Ιταλούς πολίτες, οι οποίοι θα υποστούν και θα πληρώσουν τις ζημιές που προκάλεσαν τα εγκληματικά αυτά στοιχεία».

Η Μελόνι, τέλος, «ευχήθηκε να υπάρξει σαφής καταδίκη από τους διοργανωτές της απεργίας και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
web banner
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο