Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στο Νοσοκομείο Τρικάλων κατά του Νομοσχεδίου για την Υγεία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Published

on

Απεργιακή συγκέντρωση – διαμαρτία πραγματοποίησαν σήμερα οι Υγειονομικοί στο χώρο των ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ενάντια στο Νομοσχέδιο για την Υγεία.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε το σχετικό βίντεο με τη δήλωση του προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βάϊου Τάσιου και τις σχετικές φωτογραφίες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε τις ανακοινώσεις της Ένωσης ΕΙΝΚΥΝΤ και των Εργαζομένων.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Η κυβέρνηση της ΝΔ φαίνεται πως βιάζεται να βάλει την ταφόπλακα στον τάφο του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, που έχουν ετοιμάσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με το επαίσχυντο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη από την μια, και την ανακοίνωση με τυμπανοκρουσίες για την έναρξη των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, διαλύουν ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία. Εξαναγκάζουν τους ασθενείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.

Προσπαθούν να καταργήσουν την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ, καθιερώνουν γιατρούς μερικής απασχόλησης, δίνουν τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου σε γιατρούς ΕΣΥ, παγιώνουν τα τεράστια κενά και τις ατέλειωτες λίστες αναμονής, καταργούν κάθε έννοια ωραρίου και εργασιακού δικαιώματος. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε!
Καμία αυταπάτη! Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να βγούμε στην πιάτσα της αγοράς υγείας για να βρούμε πελατεία. Δεν είναι λύση να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία και από τις εφημερίες στις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά ιατρεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας. Δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να «ξεπεράσει» τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του.

Ο σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι δήθεν η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, η κάλυψη των κενών και η αύξηση του εισοδήματος των γιατρών. Αν ήθελαν πραγματικά την ενίσχυση του ΕΣΥ, θα έπρεπε να κάνουν πράξη αυτά που ζητάμε τόσο καιρό. Ο σκοπός τους είναι η ενίσχυση της λειτουργίας του νοσοκομείου με την λογική «κόστους-οφέλους», η περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.
Το δηλώνουμε ακόμα μια φορά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί που την περίοδο της πανδημίας δίναμε καθημερινά μάχη με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια στο πλευρό των ασθενών μας, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας ελέω κυβέρνησης άφηνε ανθρώπους αβοήθητους για να μη μολυνθούν τα κέρδη του, δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψουμε τώρα! Απορρίπτουμε τη λογική “όποιος δεν έχει να πληρώσει δε θα επιβιώσει”. Δε θα κάνουμε πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών μας για να “ενισχύσουμε” το εισόδημα μας από το υστέρημα τους. Από το υστέρημα σε τελευταία ανάλυση των οικογενειών μας, των γονιών μας, των παιδιών μας. Γιατί αυτό διακυβεύεται. Η δική τους υγεία. Η δική τους ζωή.
Απαιτούμε:
Να μη τολμήσουν να καταθέσουν καν το νομοσχέδιο! ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ!
Καμιά σκέψη για έναρξη πληρωμών των ασθενών στο ΕΣΥ.
Άμεσα μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με θέσεις μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών, συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρση των αναστολών εργασίας.
Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτοτελής φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων ) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.
Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης –βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία.
Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Επαναφορά της πλήρους αστικής ευθύνης στο νοσοκομείο. Κατάργηση της επαίσχυντης εγκυκλίου Χουλιαράκη.
Αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο, δεν διορθώνεται ούτε συζητιέται.

Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΝΤ

………………………………..

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.& Κ.Υ. Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Η  ΕΠ.ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων Νοσοκομείου & Κ.Υ.Ν Τρικάλων, καλεί όλους τους εργαζόμενους Υγειονομικούς  στην στάση εργασίας, Πέμπτη 1 Δεκέμβρη, από τις 12:π.μ. ως τις 3:00μ.μ. στην απόφαση της ΑΔΕΔΥ και στην  κινητοποίηση-διαμαρτυρία  που αποφάσισε ο Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου μαζί με το Σύλλογο Γιατρών Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Τ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους Υγειονομικούς να συμμετέχουν στο κάλεσμα των Σωματείων& Φορέων του Νομού μας, στο Συλλαλητήριο, προκειμένου να αναδειχθεί η ανάγκη να σημάνει μαζική αντεπίθεση για να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία. 

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας να μην περάσει το νομοσχέδιο που διαλύει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τη δημόσια περίθαλψη.

Η κυβέρνηση, βασιζόμενη στα νομοθετήματα και των προηγούμενων κυβερνήσεων επιχειρεί να ολοκληρώσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας με το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων των νοσοκομειακών γιατρών και την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των πληρωμών για τους ασθενείς.

Η κυβέρνηση λέει ωμά στο λαό που έχει πληρώσει ακριβά με περικοπές, φόρους και χαράτσια, πώς πρέπει να πληρώσει ξανά για να δει γιατρό, για να χειρουργηθεί, για να έχει μία αξιοπρεπή περίθαλψη.

Την ίδια στιγμή που στο Γ.Νοσοκομείο του Νομού μας, βρίσκονται στα όρια της λειτουργικής κατάρρευσης. Που κλείνουν ή συγχωνεύονται κλινικές και τμήματα κομβικής σημασίας. Που η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη είναι τραγικά υποστελεχωμένη, αφήνοντας χώρο στο ιδιωτικό κεφάλαιο να κερδοσκοπήσει για άλλη μια φορά σε βάρος των ασθενών.

Σε αυτές τις συνθήκες, δεν είναι λύση να πληρώνει αδρά ο ασθενής, για να μπορεί να “ξεπεράσει” τις ατέλειωτες λίστες των χειρουργείων και να επισπεύσει την θεραπεία του.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι οι υγειονομικοί και όλος ο λαός, να απορρίψουν στην πράξη το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο, τις παραλλαγές του και τα ιδεολογήματα που τα συνοδεύουν.

Χρειάζεται τώρα να δυναμώσει ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια για το “νέο ΕΣΥ”, να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο.

            Να δυναμώσει η  διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, δωρεάν, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με ανεπτυγμένο δημόσιο, ενιαίο σύστημα Π.Φ.Υ., που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες υγείας με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

            Η υπεράσπιση της υγείας πρέπει να γίνει αίτημα της πάλη όλου του λαού, που θα συμπορευτούν με τους υγειονομικούς για να χαλάσουν για άλλη μια φορά τα σχέδια της κυβέρνησης.

            Για τους λόγους αυτούς καλούμε εργατικά σωματεία και φορείς του νομού μας σε συντονισμό της δράσης μας εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου, να διεκδικήσουμε:

  • Να αποσυρθεί άμεσα το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Καμία απόλυση με μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων.
  • Άρση των αναστολών εργασίας ΤΩΡΑ!!

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους!

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
VIDEO14 λεπτά ago

Βόλος: Ξεκινά το πρόγραμμα Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα με επιδότηση από 50% έως 60%

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 λεπτά ago

Στο τραπέζι της Χαριλάου Τρικούπη ο όρος για τον πρωθυπουργό

ΕΛΛΑΔΑ20 λεπτά ago

«Ευαγγελισμός»: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη γιατρού – Κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ21 λεπτά ago

Δύο ΙΧ αυτοκίνητα συγκρούστηκαν με σφοδρότητα στην οδό Παγασών

ΜΠΑΣΚΕΤ35 λεπτά ago

Ήττα στο νήμα για Κλίπερς, ανυσηχία για Τζορτζ | Τα αποτελέσματα της ημέρας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ36 λεπτά ago

Αυτοψία στο κέντρο του Βόλου για τη διασφάλιση της ομαλής καθημερινής κίνησης των ΑμεΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ38 λεπτά ago

Παίκτρια δέχθηκε φανέλα στο πρόσωπο για να την υπογράψει και την πέταξε πίσω

OIKONOMIA44 λεπτά ago

ΕΝΦΙΑ: Δέκα ημέρες για να «κουρέψετε» το εκκαθαριστικό έως 90% με διορθώσεις στο Ε9

ΚΟΣΜΟΣ47 λεπτά ago

ΗΠΑ: Τους αναλογεί το 70% των στρατιωτικών δαπανών του NATO

ΜΑΓΝΗΣΙΑ50 λεπτά ago

Καυσόξυλα σε κατοίκους χωριών του Πηλίου με πρωτοβουλία του Αχιλλέα Μπέου

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Μερομήνια: Μετά το Πάσχα έρχεται η απόλυτη ταραχή στον καιρό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η ιστορία του 45χρονου με αναπηρία συγκλονίζει τον Βόλο- Έμεινε ορφανός, πέθανε και ο θετός του πατέρας και συγγενής που έχει αναλάβει ως «συμπαραστάτης» τον κακοποιεί

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Συλλυπητήρια για το θάνατο της εκπαιδευτικού Παναγιώτας-Νεκταρίας Μαντζιάρα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Έως τις 31 Μαρτίου ο ΕΦΚΑ θα πληρώσει δύο έκτακτα «δώρα»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Χιονίζει στα Χάνια Πηλίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Καρδίτσα: ΙΧ «καρφώθηκε» σε κολώνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Απέδρασε 48χρονος αλλοδαπός που κρατούνταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και συνελήφθη αργότερα σε κεντρικό σημείο της πόλης

ΕΛΛΑΔΑ1 ημέρα ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή