ΚΟΣΜΟΣ
Αποκάλυψη από ρωσικά ΜΜΕ: Ο Πούτιν έβαλε στο τραπέζι την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Δύση την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, αποκαλύπτουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρονται στην ευθεία απειλή της Ρωσίας εναντίον των ΗΠΑ με στρατηγικά όπλα για πρώτη φορά από την ίδια την αμερικανική ήπειρο.
Στις 17 Φεβρουαρίου 2022, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αμετάβλητη θέση της Ρωσίας σχετικά με την παροχή εγγυήσεων ασφάλειας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και εξήγησε τη διαδικασία των ενεργειών της σε περίπτωση «έλλειψης ετοιμότητας για διαπραγμάτευση από την αμερικανική πλευρά», γράφει σε άρθρο του το ρωσικό φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Regnum.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ασκηση στρατηγικής αποτροπής
Συνεχίζεται το άρθρο:
Και στις 19 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής (φωτογραφία, επάνω, από Regnum), επιδεικνύοντας εντυπωσιακό και πολυποίκιλο στρατιωτικό δυναμικό.
Στις 19 Φεβρουαρίου 2022, στις 0:54 ώρα Μόσχας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε το δεύτερο διάγγελμά του για τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Μετά το διάγγελμα, ο αμερικανός ηγέτης ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων: «Ο πρόεδρος Πούτιν πρόκειται να παρακολουθήσει πυρηνικές ασκήσεις αυτό το Σαββατοκύριακο. Πώς το βλέπετε, τι σημαίνει; Ποια είναι η αντίδρασή σας σε αυτό;».
Ο Τζο Μπάιντεν απάντησε, εν μέρει: «Λοιπόν, δεν νομίζω ότι σκέφτεται καν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Αλλά πραγματικά πιστεύω ότι είναι… Νομίζω ότι έχει επικεντρωθεί στην προσπάθεια να πείσει τον κόσμο πως έχει την ικανότητα να αλλάξει τη δυναμική στην Ευρώπη, κάτι που κατά μία έννοια δεν μπορεί να το κάνει».
Ετσι, ο Τζο Μπάιντεν αξιολόγησε τη ρωσική άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής ως επίδειξη του στρατιωτικού δυναμικού της Ρωσίας προκειμένου να σταματήσει την προέλαση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας («αλλαγή της δυναμικής στην Ευρώπη»).
Αεροσκάφος MiG-31Κ φέρει πύραυλο Kinzhal (φωτογραφία Regnum)
Παραθέτω από το ενημερωτικό μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Αμυνας σχετικά με την προγραμματισμένη άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής:
«Οι στόχοι επιτεύχθηκαν πλήρως»
«Στις 19 Φεβρουαρίου 2022, υπό την ηγεσία του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.B. Πούτιν, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής, κατά την οποία εκτοξεύτηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι και πύραυλοι κρουζ.
»Στην άσκηση συμμετείχαν δυνάμεις και μέσα των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, του Στόλου του Βορρά και της Μαύρης Θάλασσας.
»Οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις εκτόξευσαν με επιτυχία υπερηχητικούς αεροβαλλιστικούς πυραύλους Kinzhal.
Πλοία και υποβρύχια του Βόρειου και του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ Kalibr και υπερηχητικούς πυραύλους Zirkon εναντίον θαλάσσιων και χερσαίων στόχων.
Στην περιοχή του Αστραχάν, στον χώρο δοκιμών Kapustin Yar, πραγματοποιήθηκε πρακτική εκτόξευση του επίγειου πυραύλου κρουζ Iskander.
Από το Κοσμοδρόμιο του Plesetsk, ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars εκτοξεύτηκε στον χώρο δοκιμών Kura, στη χερσόνησο Καμτσάτκα.
Πύραυλοι κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν από αέρος από στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS έπληξαν στόχους στα πεδία Pemboi και Kura.
Από τη Θάλασσα του Μπάρεντς, στρατηγικό πυρηνικό υποβρύχιο του Βόρειου Στόλου «Karelia» εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο «Sineva» στην περιοχή Κούρα.
Ο Πούτιν παρακολουθεί με τους στρατιωτικούς επιτελείς του τη μεγάλης κλίμακας ρωσική άσκηση στρατηγικής αποτροπής (φωτογραφία Regnum)
Οι στόχοι που προβλέπονταν κατά την άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής επιτεύχθηκαν πλήρως, όλοι οι πύραυλοι έπληξαν τους καθορισμένους στόχους, επιβεβαιώνοντας τα καθορισμένα χαρακτηριστικά».
Ούτε η παραμικρή αποτυχία
Το μήνυμα του ρωσικού στρατιωτικού ανακοινωθέντος για την άσκηση αυτήν παρατίθεται σχεδόν ολόκληρο. Αυτό γίνεται για να φανεί η πλήρης κλίμακα και η ποικιλομορφία αυτής της δοκιμής.
Εφιστώ την προσοχή σας στο γεγονός ότι όλα τα οπλικά συστήματα λειτουργούσαν σαν ρολόι. Ούτε η παραμικρή αποτυχία: ό,τι εκτοξεύτηκε χτύπησε τους στόχους. Ισχυρή επίδειξη δύναμης πραγματοποιήθηκε από τη Ρωσία και, φυσικά, η Δύση θα εντυπωσιάστηκε πολύ.
Οσον αφορά τον προγραμματισμό αυτών των ασκήσεων, η ημερομηνία διεξαγωγής τους ήταν σχεδιασμένη πολύ προσεκτικά. Μόλις στις 18-20 Φεβρουαρίου 2022, διεξαγόταν η 58η Διάσκεψη Ασφάλειας του Μονάχου. Την ίδια στιγμή, ρώσοι αξιωματούχοι δεν συμμετέχουν σε αυτήν για πρώτη φορά από το 1999.
Οπως ανέφερε νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με αυτό το θέμα:
«Αναγκαζόμαστε να δηλώσουμε με λύπη ότι τα τελευταία χρόνια η Διάσκεψη του Μονάχου μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε ένα καθαρά διατλαντικό φόρουμ, αφαιρώντας από το βήμα του τη συνεκτικότητα, την αντικειμενικότητα και την ισότητα των ομιλητών του. Το ενδιαφέρον της Μόσχας για αυτό το γεγονός μειώνεται αισθητά».
Στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφάλειας του Μονάχου στις 19 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της G7.
Ο Σάλιβαν έλαβε τη ρωσική αντίδραση
Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο υπογραμμίζει τη σημασία του σχεδίου για την άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής. Δύο ημέρες πριν από αυτό το γεγονός, στις 17 Φεβρουαρίου 2022, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Σάλιβαν έλαβε τη ρωσική αντίδραση στην προηγούμενη αμερικανική απάντηση σχετικά με το ρωσικό σχέδιο συνθήκης μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τις εγγυήσεις ασφαλείας.
Αυτό το έγγραφο περιέχει την ακόλουθη παράγραφο: «Εάν δεν υπάρχει ετοιμότητα της αμερικανικής πλευράς να συμφωνήσει σε σταθερές, νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για την ασφάλειά μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, η Ρωσία θα αναγκαστεί να απαντήσει, μεταξύ άλλων, με την εφαρμογή μέτρων στρατιωτικού-τεχνικού χαρακτήρα».
Ετσι, στις 17 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το αμετάβλητο της θέσης της σχετικά με την παροχή εγγυήσεων ασφαλείας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ και εξήγησε τη διαδικασία των ενεργειών της σε περίπτωση «έλλειψης ετοιμότητας της αμερικανικής πλευράς για διαπραγμάτευση».
Ο Τζον Σάλιβαν ανάμεσα σε Βλαντίμιρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ (φωτογραφία αρχείου Reuters)
Και στις 19 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας άσκηση των δυνάμεων στρατηγικής αποτροπής, επιδεικνύοντας εντυπωσιακό και πολυποίκιλο στρατιωτικό δυναμικό.
Τώρα, επιστρέφοντας στη δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπορεί να αλλάξει τη δυναμική στην Ευρώπη, δηλαδή να σταματήσει την προέλαση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στα σύνορα της Ρωσίας και να την ωθήσει πίσω στις γραμμές του 1997.
Η ματιά… του Μπάιντεν
Γεγονός είναι ότι μέχρι στιγμής ο πρόεδρος των ΗΠΑ μόλις είδε μια επίδειξη των τεχνικών δυνατοτήτων των ρωσικών οπλικών συστημάτων. Ολα λειτουργούν άψογα, με ακρίβεια και στους δηλωμένους στόχους.
Ωστόσο, ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους θα αναγκαστεί να δει αυτήν την κατάσταση με εντελώς διαφορετική ματιά όταν ορισμένα από τα οπλικά συστήματα από το παραπάνω μήνυμα του ρωσικού υπουργείου Αμυνας αναπτυχθούν στη Λατινική Αμερική, έξω από τις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.
Και γι’ αυτό υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Στις 16-18 Φεβρουαρίου 2022, ο ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ πραγματοποίησε ταξίδι εργασίας στη Βενεζουέλα, τη Νικαράγουα και την Κούβα.
Παρεμπιπτόντως, ο Γιούρι Μπορίσοφ είναι υπεύθυνος για το στρατιωτικό-βιομηχανικό πρόγραμμα της κυβέρνησης. Αν κρίνουμε από τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το ταξίδι του αντιπροέδρου στέφθηκε με επιτυχία.
Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα απόσπασμα για να το αποδείξω. Κατά την επίσκεψη του Γιούρι Μπορίσοφ στη Βενεζουέλα στις 16 Φεβρουαρίου 2022, ο πρόεδρος αυτής της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, δήλωσε:
«Η Ρωσία μπορεί να βασιστεί σε οποιαδήποτε υποστήριξη από το Καράκας, η οποία θα βοηθήσει να διαλυθούν οι απειλές συλλογικά της Δύσης. Επικυρώσαμε την πορεία μιας ισχυρής στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Βενεζουέλας για την υπεράσπιση της ειρήνης, της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας».
Τα τρία σενάρια
Μπορεί λοιπόν να υποτεθεί ότι η Ρωσία παίζει το παιχνίδι της με τη Δύση σύμφωνα με το ακόλουθο σενάριο. Πρώτο μέρος: διατύπωση αιτημάτων για εγγυήσεις ασφάλειας από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και διπλωματικός διάλογος.
Ο Γιούρι Μπορίσοφ με τον Νικολάς Μαδούρο (φωτογραφία Reuters/Leonardo Fernandez Viloria)
Το δεύτερο μέρος: διπλωματικός διάλογος και επίδειξη των δυνατοτήτων στρατιωτικο-τεχνικής απάντησης.
Το τρίτο μέρος: επίδειξη των δυνατοτήτων στρατιωτικής-τεχνικής απάντησης από την ηπειρωτική Αμερική προκειμένου να ενταθεί το ενδιαφέρον της Ουάσιγκτον να διαπραγματευτεί και να καταλήξει σε συμφωνία.
Ετσι, όλα μόλις ξεκινούν. Δεν θα είναι εύκολο. Ακόμη περισσότερο, θα είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή. Μόνο έτσι θα μπορέσει να διατηρήσει τη στρατηγική ισοτιμία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πηγή: regnum.ru
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Οδησσός: Ο πόλεμος πλήττει και τον τουρισμό


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για πρώτη φορά εδώ και μήνες η Οδησσός βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα για ένα πολύ καλό λόγο. Ουκρανικά σιτηρά ξεκινάνε από το λιμάνι της Οδησσού δίνοντας μια μικρή ελπίδα για την πόλη-στολίδι της Ουκρανίας που κάποτε αποτελούσε ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό μέρος τόσο για εγχώριους όσο και για ξένους τουρίστες. Το 2021 συγκεκριμένα πάνω από 4 εκατομμύρια επισκέπτες επισκέφτηκαν την πόλη. Η Ναταλία Βλασένκο διηγείται πώς ήταν η ζωή της πριν τον πόλεμο και πώς άλλαξε μετά την ρωσική εισβολή. «Ζούσα από τον τουρισμό, δούλευα ως ξεναγός και ταυτόχρονα αρθρογραφούσα. Η 24η Φεβρουαρίου άλλαξε τα πάντα στη ζωή μου αλλά και στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Οδησσό».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σήμερα τίποτα σχεδόν δεν θυμίζει εικόνα πολέμου εκτός από τα τσουβάλια με άμμο που προστατεύουν σημαντικά μνημεία και τα οδοφράγματα που έχουν στηθεί στα δημόσια κτίρια. Οι εμπορικοί δρόμοι και τα καταστήματα είναι ανοιχτά όπως και η Όπερα.Το βράδυ ωστόσο φανερώνεται το πραγματικό πρόσωπο της πόλης. Μετά τις 11 υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ πριν απο τον πόλεμο η πόλη έσφυζε από ζωή με εκατοντάδες κόσμο να συνωστίζεται. «Είναι τρομακτικά ήσυχες οι βραδιές του φετινού καλοκαιριού» υπογραμμίζει η ίδια.
Διαβάστε επίσης: Ρωσία: «Ναι, πλήξαμε στρατιωτικό σκάφος στην Οδησσό» δηλώνει τώρα η Ζαχάροβα
Άδεια τα ξενοδοχεία στην Οδησσό
Η πανδημία του κορωνοϊού με τα αλλεπάλληλα μέτρα επηρέασε όπως ήταν αναμενόμενο και τον τουριστικό κλάδο της Οδησσού. Το φετινό καλοκαίρι λόγω της χαλάρωσης των μέτρων ήταν πολλά υποσχόμενο, οι κάτοικοι περίμεναν πιο πολλούς επισκέπτες από ποτέ. Μετά όμως η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Τα περισσότερα παραθαλάσσια ξενοδοχεία που βρίσκονται στην Οδησσό δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα καθώς δεν υπάρχει πλέον καμία τουριστική κινητικότητα. Επιπλέον απαγορεύεται να κολυμπάει κανεις στην παραλία. Υπάρχουν όμως κάποιοι που αγνοούν την απαγόρευση κολύμβησης και πηγαίνουν για κολύμπι ή οδηγούν μέχρι εκεί για να ρίξουν μια ματιά στην θάλασσα, εκεί που κάποτε παραθέριζαν χιλιάδες τουρίστες. Τρομερά ατυχήματα όμως συνέβησαν καθώς εξερράγησαν νάρκες στην περιοχή, με αποτέλεσμα ορισμένα ξενοδοχεία να προσφέρουν ημερήσιες κάρτες για τις πισίνες τους ως εναλλακτική λύση.
Μόνο τα ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο έχουν περισσότερες κρατήσεις όπου φιλοξενούνται κυρίως ξένοι δημοσιογράφοι αλλά και κάποιοι Ουκρανοί από άλλες περιοχές της χώρας. «Η πληρότητα στα ξενοδοχεία μας έχει μειωθεί στο 15-20 %, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι μένουν στο ξενοδοχείο Alexandrovskiy ενώ στο παραλιακό ξενοδοχείο Μ1 έχουν κάνει κράτηση κυρίως Ουκρανοί απο το Κίεβο» αναφέρει η Τατιάνα Πρόνταν, μάνατζερ του ξενοδοχειακού ομίλου Maestro στο οποίο ανήκουν τα δύο ξενοδοχεία.
Η όπερα της Οδησσού ξανα άνοιξε τις πύλες της
Όπως είναι φυσικό έχουν μειωθεί κατα κόρον και οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες ενώ οι υπάλληλοι κάποιων μουσείων, τα οποία παραμένουν κλειστά, μετέφεραν τα πιο σημαντικά εκθέματα σε καταφύγια. «Υπήρχε ένα σχέδιο δράσης σε περίπτωση κρίσης, αλλά όταν επαληθεύτηκε το χειρότερο σενάριο, είμασταν σε κατάσταση σοκ» εξηγεί ο Στανισλάβ Κίνκα, ερευνητής του Ιστορικού Μουσείου. Ενώ τα μουσεία παραμένουν κλειστά, οι θεατρικοί χώροι έχουν ανοίξει και την ίδια στιγμή σε διάφορα σημεία της πόλης παρουσιάζονται φιλανθρωπικές συναυλίες για τον πολέμο. Η Όπερα επίσης επαναλειτουργεί με αρκετά μικρότερο αριθμό θεατών, ενώ έχει δημιουργηθεί ένα «σχέδιο δράσης», όπου σε περίπτωση που ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σταματάει η παράσταση και οι θεατές μπορούν είτε να φύγουν από το κτίριο είτε να μεταφερθούν σε καταφύγια κάτω από το θέατρο. Εάν μέσα σε μία ώρα οι σειρήνες σταματήσουν η παράσταση θα συνεχιστεί.
Η Ναταλία αφηγείται πως το καλοκαίρι ήταν η πιο πολυάσχολη εποχή για εκείνη. Οργάνωνε εκδρομές στην πόλη και τις γύρω περιοχές, δείχνοντας τους τα πιο όμορφα μέρη της Οδησσού. Τώρα όμως οι τουρίστες μένουν μακριά λόγω του πολέμου και η ίδια δεν έχει πλέον δουλειά και όπως τόσοι άλλοι δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί το μέλλον της και τί πρέπει να κάνει. Αναρωτιέται αν θα μπορέσει να ξαναδουλέψει ως τουριστικός πράκτορας. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος.
«Μέχρι τότε θα βιώνω δύο διαφορετικές πραγματικότητες: απο την μία, την ανέμελη Οδησσό με τα ανοιχτά εστιατόρια, θέατρα και τους εμπορικούς δρόμους γεμάτους ζωή και από την άλλη, τον καθημερινό φόβο του βομβαρδισμού. Δεν γνωρίζω τι πρόκειται να συμβεί αύριο ή ακόμη και αν θα υπάρχει αύριο..»
Πηγή: Deutsche Welle

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Βηρυτός: Άνδρας κρατά ομήρους το προσωπικό τράπεζας – Ποια είναι η απαίτησή του


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη στη Βηρυτό, καθώς άνδρας κρατάει ομήρους το προσωπικό μιας τράπεζας στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ο άνδρας είναι οπλισμένος και εξαγριωμένος.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, απαιτεί να του επιτρέψουν να πάρει 200.000 δολάρια από τον «παγωμένο» λογαριασμό του.
Ο ένοπλος απείλησε να αυτοπυρποληθεί και πυροβόλησε με τρεις, «προειδοποιητικές» βολές προς την Ομοσπονδιακή Τράπεζα στη Βηρυτό, όπου υπάρχουν όρια ανάληψης λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης σε ολόκληρη τη χώρα.
Επτά οι όμηροι
Ο άνδρας κουβαλούσε ένα κάνιστρο βενζίνης και κρατά ομήρους επτά υπαλλήλους στην προσπάθειά του να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματά του, που απαιτούνται για την πληρωμή των λογαριασμών του πατέρα του στο νοσοκομείο.
What happens when the government and the banks take your money? The central bank robbed 4 million Lebanese.
This man – with a flammable liquid & a firearm – entered the Federal Bank in #Beirut, took the staff hostages, demanding
• his money back
• an ambulance
• a fire truck pic.twitter.com/rJWz1Ed1zk— Sooly⚡️سولي (@Sooly_Kobayashi) August 11, 2022
🚨🇱🇧🤦🏻♂️ Hostage situation at a major bank in #Beirut, #Lebanon. An armed Hezbollah supporter is holding bank staff until they pay him $210,000 he claims is his own deposit! pic.twitter.com/ducT0ipXt9
— Terror Alarm (@terror_alarm) August 11, 2022
Τι δήλωσε ο αδερφός του
Ο αδερφός του ένοπλου άνδρα, Ατέφ αλ – Τσικ Χουσεΐν είπε στους δημοσιογράφους: «Ο αδελφός μου έχει 210.000 δολάρια στην τράπεζα και θέλει να πάρει μόλις 5.000 δολάρια για να πληρώσει τους λογαριασμούς του νοσοκομείου».
Παρά την τεταμένη κατάσταση, διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί για την υποστήριξή του, καθώς η δημόσια οργή κατά των τραπεζών εν μέσω της οικονομικής κατάρρευσης είναι τεράστια.
https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο
-
LIFESTYLE5 ημέρες ago
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 ώρες ago
Αυτός είναι ο 34χρονος που απείλησε την 26χρονη σύντροφό του με κατσαβίδι στο Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ14 ώρες ago
Σε υπόθεση θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής ενός βρέφους- Στον Βόλο αναζητούν οι αρχές τον πατέρα του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» για χρέη σε Εφορία, ΕΦΚΑ, Δήμους, ΔΕΚΟ και Τράπεζες