Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αποκαθίστανται οι ζημιές σε δεκάδες παιδικές χαρές του Δήμου Καρδίτσας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Β. Τσιάκος: Συνεχίζουμε για έναν Δήμο που αξίζει να ζεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μια μεγάλη παρέμβαση για τη βελτίωση δεκάδων παιδικών χαρών πραγματοποιεί ο Δήμος Καρδίτσας. Το έργο εντάσσεται στη διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε στην περιοχή μας ο Ιανός, αποκαταστάσεις οι οποίες και συνεχίζονται. Οι παιδικές χαρές αφορούν τόσο στην πόλη της Καρδίτσας όσο και σε πολλές Κοινότητες καθώς οι σχετικές εργολαβίες αφορούν και στις πέντε Δημοτικές Ενότητες (Καρδίτσας, Μητρόπολης, Ιτάμου, Καλλιφωνίου και Κάμπου). Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Π. Σβερώνη και το Γ.Γ. κ. Π. Γαλάνη βρέθηκε σε παιδικές χαρές όπου εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου. Όπως τονίζει σε σχετική δήλωση του «η προσπάθεια ο Δήμος Καρδίτσας να γίνει ένας Δήμος που αξίζει να ζεις συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα. Η παρέμβαση που τώρα πραγματοποιούμε αφορά σε αποκαταστάσεις από ζημιές που προκάλεσε ο Ιανός. Συνεχίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ώστε να φτιάξουμε την Καρδίτσα που θέλουμε». Να σημειωθεί ότι στις παιδικές χαρές γίνονται μεταξύ άλλων οι κάτωθι παρεμβάσεις με βάση τις τεχνικές προδιαγραφές. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στις 82.000 ευρώ.

 

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση μονού φορέα ελατηριωτού

Αποτελείται από ένα πάνελ κόντρα πλακέ θαλάσσης 18mm.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση διπλού φορέα ελατηριωτού

Αποτελείται από δύο πλαϊνά κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 15mm.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση παταριού σύνθετου οργάνου

Το πατάρι πύργου θα αποτελείται από:

 • • Τέσσερις ξύλινες δοκούς διατομής 95χ45 mm. και μήκους 920 mm
 • • Μία επιφάνεια αντιολισθηρού κόντρα πλακέ δαπέδου πάχους τουλάχιστον 21 mm
 • • Τέσσερα ξύλινα υποστυλώματα διατομής 90Χ90mm

Οι τέσσερις ξύλινες δοκοί διατομής 95×45 mm, θα ενώνονται μεταξύ τους μέσω μεταλλικών συνδέσμων, σχηματίζοντας ένα σταθερό πλαίσιο. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα εφαρμόζεται ένα κομμάτι αντιολισθηρό κόντρα πλακέ πάχους τουλάχιστον 21 mm, με διαμορφώσεις στις τέσσερις γωνίες. Η στερέωση του στο πλαίσιο, θα γίνεται με ξυλόβιδες. Το πλαίσιο θα βιδώνεται σε τέσσερα ξύλινα υποστυλώματα διατομής 90×90 mm περίπου με εξάγωνες βίδες και παξιμάδια ασφαλείας.

 

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση καθίσματος κούνιας νηπίων

Το κάθισμα κούνιας νηπίων με αντιολισθητική επιφάνεια, θα είναι ανθεκτικό σε φθορά από χημικές ουσίες, με σταθεροποιητές, ώστε να υπάρχει αντίσταση σε υπεριώδεις ακτινοβολίες και να παρέχεται αντιστατική προστασία. Τα καθίσματα θα φέρουν κλωβό περιμετρικό για την αποφυγή πτώσεων. Υλικό: κάθισμα με πυρήνα από λάμα αλουμινίου με περίβλημα από καουτσούκ, περιμετρικός κλωβός: πλαστικός.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση κάθισμα κούνιας παίδων

Το κάθισμα κούνιας παίδων με αντιολισθητική επιφάνεια ανθεκτικό σε φθορά από χημικές ουσίες, με σταθεροποιητές, ώστε να υπάρχει αντίσταση σε υπεριώδεις ακτινοβολίες και να παρέχεται αντιστατική προστασία Ενδεικτικές διαστάσεις: 445x160x45mm. Υλικό: κάθισμα από λάμα αλουμινίου με περίβλημα από καουτσούκ ώστε να είναι αναπαυτικό και άνετο στη χρήση.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση αλυσίδων κούνιας

Η αλυσίδα θα έχει κρίκους διατομής 6 mm, εν θερμώ γαλβανισμένους, που αποτρέπουν παγίδευση δακτύλου.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση αποσβεστήρα τραμπάλας

Κάτω από το κάθισμα της τραμπάλας θα βρίσκεται ελαστικός αποσβεστήρας κρούσης για την απορρόφηση των κραδασμών κατά τη χρήση της.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση κουζινέτου

Το κουζινέτο κούνιας θα αποτελείται από ένα γαλβανισμένο μεταλλικό τεμάχιο διάταξης «Π». Στο άνω μέρος αυτού προσαρτάται πείρος με ροδέλα και περικόχλιο μέσω των οποίων αναρτάται στην οριζόντια δοκό της κούνιας. Επιπλέον θα φέρει οριζόντιο άξονα (με περικόχλιο), στον όποιο θα τοποθετείται πλαστικός σύνδεσμος υψηλής αντοχής, με μεταλλικό μηχανισμό περιστροφής και συγκράτησης αλυσίδας.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση πλαϊνού φράγματος

Το πλαϊνό φράγμα θα αποτελείται από ένα κόντρα πλακέ σημύδας χρωματιστό 74Χ92Χ1,8cm περίπου. Θα τοποθετείται σε επίπεδο πάνω από το πάτωμα του παταριού και θα συγκρατείται στις κολώνες του παταριού.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση σκάλας με κουπαστή 

Η σκάλα πλατφόρμας θα αποτελείται από:

2 ξύλινες δοκούς πάχους 45 mm. και πλάτους 190 mm περίπου.

ξύλινα σκαλοπάτια πάχους 45 mm., πλάτους 145 mm. και μήκους 640 mm περίπου. (ο αριθμός τους ποικίλει ανάλογα με το ύψος της πλατφόρμας. 6 πατήματα για πλατφόρμα ύψους 90εκ, 9 πατήματα για πλατφόρμα ύψους 120εκ περίπου)

Η κουπαστή της σκάλας για πλατφόρμα η οποία οδηγεί στην πλατφόρμα του οργάνου θα αποτελείται από:

– 2 ξύλινα κιγκλιδώματα (με εξομαλυμένες άκρες) διαστάσεων 45X95 mm περίπου.

– 2 ξύλινα κιγκλιδώματα (με εξομαλυμένες άκρες) διαστάσεων 45Χ95mm περίπου.

– 2 ξύλινες επιφάνειες από κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους 18mm τουλάχιστον.

Ανάμεσα στις 2 ξύλινες δοκούς διαστάσεων θα τοποθετούνται τα ξύλινα σκαλοπάτια διαστάσεων 45Χ145Χ640 mm περίπου

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση χειρολαβών τραμπάλας

Η χειρολαβή θα είναι έλασμα θερμής έλασης, διατομής Ø 1’’ τουλάχιστον, διαμορφωμένη κατάλληλα για να μην δημιουργούνται παγιδεύσεις.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση χειρολαβών ελατηρίου

Χειρολαβή/αναβολέας σε παιχνίδι ελατηρίου, κατασκευασμένη από πλαστικό ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση ρουλεμάν μύλου

Σετ ρουλεμάν μύλου κατάλληλων διατομών.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση πατώματος μύλου

Το άρθρο περιλαμβάνει την προμήθεια πατώματος μύλου, κατασκευασμένο από αντιολισθητικό κόντρα πλακέ θαλάσσης πάχους τουλάχιστον 21 mm.

 1. Προμήθεια και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας 40ΜΜ

Γενικές διαστάσεις

Μήκος: 500 mm

Πλάτος: 500 mm

Πάχος: 40 mm

e-max.it: your social media marketing partner

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ικανοποίηση στο ΣΥΡΙΖΑ για τις εσωκομματικές διαδικασίες

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στις κάλπες προσήλθαν σήμερα και οι Καρδιτσιώτες για την εκλογή μελών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 9.00 το βράδυ και υπολογίζεται πως σχεδόν 1450 Καρδιτσιώτες ψήφισαν στα έξι σημεία του Ν. Καρδίτσας.
Στο αίθριο της δημοτικής αγοράς ψήφισαν 550 άτομα ενώ αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση στα Λαζαρίνα με περισσότερα από 400 άτομα.
Για τη συμμετοχή πάντως εκφράζεται ικανοποίηση από τα τοπικά στελέχη καθώς μετά και τις εγγραφές τη μέρα των εκλογών τα μέλη σχεδόν τριπλασιάστηκαν.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Οι εθελοντές, όταν συναντιόμαστε, γινόμαστε όλοι “Μαζί μια Αγκαλιά”» –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στις εκδηλώσεις «Μαζί μια αγκαλιά» που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Γραμματέας της Κ.Ο., υπό τη συνοδεία του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Αθανασίου Κουτσούκη, περιηγήθηκε στις εθελοντικές δράσεις που φιλοξενούνται στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας , σε πολλές από τις οποίες η ίδια είναι μέλος.

Μεταξύ άλλων περιηγήθηκε στο σταθμό αιμοδοσίας , στο χώρο ενημέρωσης και εγγραφής για δωρεά οργάνων του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, στο περίπτερο του Ελληνικού Ερυθρού , στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ,  στην Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη, στους συλλόγους Καρκινοπαθών, Νόσου Αλτσχάιμερ, Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας,  Νεφροπαθών, Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό, Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ», Κέντρο Πρόληψης  του «ΟΚΑΝΑ» , καθώς και  στο περίπτερο  «ΜΑΚΕ Α WISH».

Πριν την αναχώρησή της, η Ευαγγελία Λιακούλη , επεσήμανε τα εξής:

«Οι εκδηλώσεις «Μαζί μια Αγκαλιά», η σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας που στήριξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και την συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, έφτιαξε μια μεγάλη αγκαλιά στην καρδιά της πόλης μας, συγκίνησε, κινητοποίησε και έδωσε ένα δυνατό μήνυμα αγάπης.

Οι εθελοντές μας υπενθυμίζουν καθημερινά ότι η ανθρωπιά δεν έχει ακόμα χαθεί, ότι μέσω της ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης, μπορούμε όλες και όλοι να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι, ηθικά και πρακτικά, ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους ,που βρίσκονται σε ανάγκη  και να προάγουμε την υγεία και την διατήρηση του καλού επιπέδου ζωής των ασθενών μας .

Ειδικά στη Λάρισα, η συμβολή των εθελοντών υπήρξε, σε όλες τις κρίσεις που βίωσε ο τόπος μας, πρότυπο κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, φωτεινό παράδειγμά ανθρωπιάς, με τεράστιο κοινωνικό έργο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους φορείς και τους συλλόγους που εμπνεύστηκαν τις συγκεκριμένες δράσεις, που σκοπό έχουν να φτιάξουν μια δυνατή πόλη, με συναίσθημα, επικοινωνία και να οικοδομήσουν σχέσεις, μεταξύ των μελών της

Είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες της Λάρισας, όλες αυτές τις μέρες, ανοίγουν την ζεστή αγκαλιά τους, συμβάλλοντας έτσι στην εδραίωση και τη διατήρηση αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας, μετατρέποντάς τη σε θεσμό.

Γιατί, μόνο μέσα από δράσεις αγάπης και προσφοράς , γινόμαστε όλες και όλοι ‘Μαζί μια Αγκαλιά’  και αντιμετωπίζουμε με δύναμη όλες τις δυσκολίες, ο ένας στηρίζοντας τον άλλον !»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ2 λεπτά ago

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας

OIKONOMIA8 λεπτά ago

«Ενα νέο κούρεμα δεν είναι απαραίτητο, ούτε επιθυμητό»

ΚΟΣΜΟΣ9 λεπτά ago

Καλιφόρνια: Πιστοί αφόπλισαν ένοπλο που σκότωσε έναν και τραυμάτισε άλλους 5 μέσα σε εκκλησία

ΕΛΛΑΔΑ20 λεπτά ago

Σαλαμίνα: Πήγαν να σώσουν άνθρωπο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και έφαγαν ξύλο

OIKONOMIA27 λεπτά ago

Επιδότηση καυσίμων: Στο τραπέζι η παράτασή της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ35 λεπτά ago

Αυτοκίνητο παρέσυρε 12 χρονο στην Ιωλκού στο Βόλο

ΕΛΛΑΔΑ39 λεπτά ago

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αργά το απόγευμα ακούει την ποινή του – Σε τι ελπίζει

ΜΑΓΝΗΣΙΑ40 λεπτά ago

Σόκ άστεγος κοιμάται στο προάυλειο Αγίου Νικολάου στο Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ58 λεπτά ago

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Τι θα συζητήσουν οι δύο ηγέτες

ΕΛΛΑΔΑ59 λεπτά ago

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα – Δείτε σε ποιες περιοχές

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου

ΘΕΣΣΑΛΙΑ7 ημέρες ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ : Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά Δήμο – Ποιοι εκλέγονται σύνεδροι

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

65χρονος που ζούσε στη Σκιάθο ο νεκρός που βρέθηκε να επιπλέει στην ακτή του Ξενία Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Αυξήσεις “φωτιά” στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια -Βόλος – Σποράδες: Εισιτήρια από χρυσάφι

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Στοίχημα: Αξίζει τη στήριξη η Γιουβέντους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Έβρισαν και χτύπησαν αστυνομικό στην Σκιαθο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Φτωχότερη η Αρχαιογνωσία στην Ελλάδα – «έφυγε» ο καθηγητής Γιάννης Α. Πίκουλας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Σοκ στη Σκιάθο πέθανε 42χρονος από ανακοπή καρδιάς

COVER STORY4 ημέρες ago

Κατακύρωση στη κοινοπραξία Αστικού Υπεραστικού ΚΤΕΛ και Αθ.Σανίδα για τις συγκοινωνίες Σκιαθου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ2 ημέρες ago

Στοίχημα: Χωρίς ρίσκο στον αγγλικό τελικό

Δημοφιλή