Connect with us

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αποκλειστικό – Ευρωβουλευτής στο ERTnews.gr: Ειδική επιτροπή στην Ευρωβουλή θα διερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού (video)

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σουηδός ευρωβουλευτής ανακοίνωσε αποκλειστικά στο ertnews.gr την σχετική πρωτοβουλία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύσταση ειδικής επιτροπής στην Ευρωβουλή για τις χρηματοδοτήσεις του εργαστηρίου της Γουχάν και την προέλευση του ιού.

Ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης 

Το τέταρτο κύμα της πανδημίας, μέσω της τάχιστης διασποράς της παραλλαγής ΔΕΛΤΑ χτυπά πλέον με σφοδρότητα την ευρωπαϊκή ήπειρο, κατάσταση που αποτυπώνεται και αριθμητικά στην επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης με αύξηση που κατά μέσο όρο φτάνει το 33%. Πληθαίνουν παράλληλα οι φωνές εκείνες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που δεν ζητούν απλά και μόνο την ενδυνάμωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων για να αποφευχθούν μελλοντικές και χειρότερες πανδημίες, μια απόφαση που επικυρώθηκε τυπικά και την περασμένη εβδομάδα στην συνεδρίαση της Ολομέλειας, είναι όμως και όλοι εκείνοι οι ευρωβουλευτές που ζητούν άμεση και σε βάθος έρευνα για την προέλευση του κορονοϊού και την εμπλοκή της ΕΕ στις έρευνες που διεξαγόταν στην Γουχάν. 

Οι ευρωβουλευτές βασίζουν την απαίτηση τους αυτή, καταρχήν στις χρηματοδοτήσεις ύψους σχεδόν 1 δις ευρώ που έλαβε το Ιολογικό Ινστιτούτο της Γουχάν από την ΕΕ μέσω διαφόρων προγραμμάτων, πολλές εκ των οποίων ενδέχεται να κατευθύνθηκαν και στα αμφιλεγόμενα και επικίνδυνα πειράματα «κέρδους λειτουργίας» (Gain of Function). Επιπλέον επικεντρώνονται στην χρηματοδότηση της δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού αρχείου – τράπεζας δεδομένων επικίνδυνων παθογόνων στην Γουχάν αλλά και στα ερωτήματα σχετικά με την πιθανή διαφυγή του ιού από το εργαστήριο της Γουχάν.

Ο σουηδός Ευρωβουλευτής κ. Τσαρλι Βαίμερς μιλώντας αποκλειστικά στο ertnews.gr αποκάλυψε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την σύσταση ειδικής επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα διερευνήσει την προέλευση του κορονοϊού, τονίζοντας ότι η πράξη αυτή είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να διευκρινιστούν που κατευθύνθηκαν οι χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ στο Ιολογικό Ινστιτούτο της Γουχάν όσο και αν η ΕΕ χρηματοδότησε τα επικίνδυνα πειράματα κέρδους λειτουργίας που συνέβαλαν ενδεχομένως στην πιθανή εργαστηριακή διαρροή του ιού στο περιβάλλον προκαλώντας την πανδημία.

Συνέντευξη στον Κώστα Δαβάνη

Στο 1 δις οι χρηματοδοτήσεις του εργαστηρίου της Γουχάν 

Ο κ. Βείμερς παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότησε στο διάσημα από το 2016 έως το 2020 με τουλάχιστον 162.000 ευρώ το Ιολογικό Ινστιτούτο της Γουχάν, ενώ προχώρησε επίσης και το 2020 σε μια ακόμη χρηματοδότηση ύψους 800.000 ευρώ με αποδέκτη το Ινστιτούτο. «Δεν γνωρίζουμε αν αυτά τα χρήματα κατευθύνθηκαν στα εξαιρετικά επικίνδυνα πειράματα «κέρδους λειτουργίας» επεσήμανε στο ertnews.gr ο κ. Τσαρλι Βαίμερς, σημειώνοντας πως «εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι το ευρωπαϊκό αρχείο παθογόνων δημιουργήθηκε στο συγκεκριμένο ινστιτούτο της Γουχάν και είναι αφιερωμένο στην παραγωγή ιών κάτι που «θα πρέπει να διερευνηθεί».

Βαιμερς: Η ΕΕ να συντονίσει τις 27 χώρες και τις υπηρεσίες πληροφοριών τους 

Σε ερώτηση του ertnews.gr αν πιστεύει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ξεκινήσει δική της ανεξάρτητη έρευνα για την αναζήτηση της προέλευσης του ιού τόνισε πως «είναι σημαντικό η ΕΕ να το πράξει άμεσα».  

«Πρέπει να ξεκινήσει», είπε, «μία διεθνής έρευνα, ανεξάρτητη από τις παρεμβάσεις και τις αλλοιώσεις των στοιχείων στην Κίνα και η ΕΕ θα πρέπει να συντονίσει τις 27 χώρες και τις υπηρεσίες πληροφοριών τους, ώστε να προκύψει μια ανεξάρτητη εκτίμηση».

Μάλιστα σημείωσε πως ο ίδιος ως μέλος του ευρωπαϊκού  κοινοβουλίου «θα καταθέσει πρόταση για άμεση σύσταση μιας ανεξάρτητης ειδικής επιτροπής προσανατολισμένης στην διερεύνηση προέλευσης του ιού».  

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχώρησε στη δημιουργία επιτροπής για το σκάνδαλο των Panama Papers», υπενθύμισε «ένα σκάνδαλο οι επιπτώσεις του οποίου δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες  της πανδημίας του κορονοϊού». Αυτό το γεγονός από μόνο του θα πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες συγκρότησης της ειδικής επιτροπής.

Η ερώτηση Βαιμερς για την ασφάλεια του εργαστηρίου της Γουχάν 

σουηδός Τσάρλι Βαιμερς είχε ήδη στις 18 Ιουνίου 2021 καταθέσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τίτλο «Υπήρξε διαρροή του ιού από την αγορά ή από το εργαστήριο της Γουχάν». Επισήμαινε τότε πως μετά την καθυστερημένη και παρεμποδισμένη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με την προέλευση του COVID 19, η G7 ζήτησαν  μελέτη του ΠΟΥ σχετικά με την προέλευσή του.

Επικαλέστηκε για αυτό την δήλωση του Δρ Ρομπερντ Ρεντφιλντ, πρώην διευθυντή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, ο οποίος πιστεύει ότι «η πιο πιθανή αιτιολογία αυτού του παθογόνου στην Γουχάν ήταν από ένα εργαστήριο, που διέφυγε». Ο Πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών να διερευνήσει το θέμα.

Επιπλέον εστιάζει σε ένα βίντεο, στο οποίο είχε αναφερθεί αναλυτικά πριν από λίγες ημέρες το ertnews.gr, το οποίο είχε δημοσιευθεί από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών για να προωθήσει την έναρξη εργασιών του εργαστηρίου της Γουχάν που δείχνει ότι το κομμουνιστικό καθεστώς στην Κίνα δεν είχε εμπειρία στη δημιουργία και τη λειτουργία ενός εργαστηρίου ασφάλειας BSL-4 και ότι οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες τους βοηθούσαν, ενώ ανέχωρησαν από εκεί μόλις αυτό κατέστη λειτουργικό. Το βίντεο αποδεικνύει  ότι υπήρχαν νυχτερίδες στο εργαστήριο, κάτι που το μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ Πιτερ Ντασντακ ονόμασε «συνωμοσία».

Ο κ. Βαιμερς ρωτούσε τότε αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνεί ότι είναι προς το συμφέρον του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος (Κ.Κ.Κ.) να καλύψει και να καταστρέψει τυχόν αποδεικτικά στοιχεία για την ευθύνη για το «Batgate», για παράδειγμα αποδεικτικά στοιχεία για ακούσια διαρροή λόγω κακών πρωτοκόλλων στο εργαστήριο της Γουχάν. Επίσης ρωτούσε αν θεωρεί η Επιτροπή ότι ο ΠΟΥ που χρηματοδοτείται και επηρεάζεται από τον κεντρικό αντισυμβαλλόμενο είναι αμερόληπτος διαιτητής που ενδέχεται να προβεί σε πραγματική και ανεξάρτητη εκτίμηση της προέλευσης του COVID 19 και αν η Κομισιόν εξετάζει τη διεξαγωγή κοινής έρευνας με άλλες δημοκρατίες για να διασφαλίσει ότι η Κίνα δεν μπορεί να υπονομεύσει τα ευρήματα. Η ερώτηση αυτή δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα

Ερώτηση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή Εύας Καιλή για την διεξαγωγή ειδικής έρευνας 

Για τις χρηματοδοτήσεις του εργαστηρίου αλλά και αίτημα για συγκρότηση ανεξάρτητης επιτροπής διερεύνησης ζήτησε στα τέλη Ιουνίου με ερώτηση της η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καιλή, η οποία υπογράμμισε οτι «καθώς η έρευνα σχετικά με τους πραγματικούς λόγους για το ξέσπασμα του COVID-19 συνεχίζει να διαιρεί τον κόσμο, τόσο επιστημονικά όσο και πολιτικά, πρόσφατα υπήρξαν αρκετά δημοσιεύματα στον τύπο και το διαδίκτυο σχετικά με τη χρηματοδότηση από την ΕΕ του Ινστιτούτου ιολογίας του Γουχάν και την «αμφιλεγόμενη έρευνα για τους κορονoϊούς» . 

Υπό το φως των παραπάνω η κ. Καιλή, ρωτούσε αν προτίθεται η Επιτροπή να ξεκινήσει ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με το περιεχόμενο, την έκταση και τη φύση της χρηματοδοτούμενης από την ΕΕ έρευνας του Ινστιτούτου ιολογίας Γουχάν τα τελευταία έξι χρόνια, τους ακριβείς όρους και προϋποθέσεις υπό τις οποίες η ΕΕ χρηματοδότησε το Ινστιτούτο και τον τρόπο συμμόρφωσης στους όρους και τις προϋποθέσεις και αν αυτοί τηρήθηκαν και επιβεβαιώθηκαν.  

Σύμφωνα με τους κανόνες χρηματοδότησης της ΕΕ, σημειώνει η κα. Καιλή, η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί τους συμμετέχοντες στα έργα για έως και δύο χρόνια μετά τη λήψη των πόρων της ΕΕ και ζητούσε να ενημερωθεί αν χρησιμοποιήθηκε αυτός ο μηχανισμός παρακολούθησης αναφοράς σε αυτήν την περίπτωση και ποια ήταν τα κύρια ευρήματα σε σχέση με την ασφάλεια και τις πτυχές ασφάλειας. Τέλος η ερώτηση κατέληγε με το ερώτημα αν η εν λόγω δραστηριότητα χρηματοδότησης της έρευνας της ΕΕ πέρασε από τον καθιερωμένο μηχανισμό επανεξέτασης της δεοντολογίας της Επιτροπής και, εάν ναι, με ποιους όρους και διασφαλίσεις, και επιπλέον αν έχουν διενεργηθεί έλεγχοι ή έλεγχοι δεοντολογίας σε αυτήν την περίπτωση για πιθανή διπλή χρήση ή κατάχρηση των κονδυλίων.

Γερμανός ευρωβουλευτής για έρευνες με νυχτερίδες 

Δεν ήταν όμως μόνο η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και ο Σουηδός ευρωβουλευτής που απευθύνθηκε στην Κομισιόν. Ήταν δύο μέρες νωρίτερα στις 16 Ιουνίου και ο Γερμανός ευρωβουλευτής Γιοάχιμ Κους που με γραπτή ερώτηση ζητούσε τα στοιχεία των χρηματοδοτήσεων που εγκρίθηκαν από το 2014 και εντεύθεν για πειράματα με νυχτερίδες που φέρουν τον κορονοϊό.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερωτήσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των ευρωβουλευτών και κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ιουλίου, θα οδηγήσουν κατ εκτίμηση πολιτικών κύκλων στην εντατικοποίηση της προσπάθειας για σύσταση ειδικής εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις χρηματοδοτήσεις, τα πειράματα κέρδους λειτουργίας αλλά και την προέλευση του ιού.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Νέες εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά 5-11 ετών στις Βόρειες Σποράδες

Published

on

5-11 ετών
Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Νέες εμβολιαστικές γραμμές ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας σε 26 νησιά προκειμένου να ενισχυθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα σε ηλικίες 5-11 ετών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στη δημιουργία εμβολιαστικών γραμμών για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας προχωρά το Υπουργείο Υγείας με στόχο την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη διευκόλυνση των νησιωτών.

Στις εμβολιαστικές γραμμές περιλαμβάνονται και οι Βόρειες Σποράδες, με τα εμβολιαστικά κέντρα να είναι και στη Σκιάθο και στη Σκόπελο αλλά και στην Αλόννησο.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα για τα παιδιά έχει ήδη ανοίξει για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί, εμφανίζονται οι δομές που θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί των παιδιών.

Δείτε τη φωτογραφία με τα 26 νησιά
5-11 ετών

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Συναγερμός για τη νέα μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Επιστήμονες στη Νότια Αφρική δήλωσαν την Πέμπτη ότι εντόπισαν μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού με μεγάλο αριθμό μεταλλάξεων. Θεωρείται μάλιστα υπεύθυνη για την δραματική αύξηση του αριθμού των μολύνσεων, ο οποίος στην Αφρική έχει δεκαπλασιαστεί από την αρχή του μήνα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Δυστυχώς εντοπίσαμε μια νέα παραλλαγή που προκαλεί ανησυχία στη Νότια Αφρική», είπε ο ιολόγος Tulio de Oliveira σε συνέντευξη Τύπου. Η παραλλαγή, που φέρει τον επιστημονικό αριθμό γενεαλογίας B.1.1.529, «έχει πολύ υψηλό αριθμό μεταλλάξεων», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα της δώσει ένα ελληνικό όνομα την Παρασκευή. «Δυστυχώς προκαλεί αναζωπύρωση των λοιμώξεων», πρόσθεσε. Η παραλλαγή έχει επίσης εντοπιστεί στη Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ μεταξύ ταξιδιωτών από τη Νότια Αφρική, πρόσθεσε.

Ο ΠΟΥ είπε ότι «παρακολουθεί στενά» την νέα αυτή παραλλαγή και αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη την Παρασκευή για να καθορίσει εάν θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως παραλλαγή «ενδιαφέροντος» ή «ανησυχίας».

“Μια μεγάλη απειλή”

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Joe Phaahla είπε ότι η παραλλαγή προκαλεί “σοβαρή ανησυχία” και εκλαμβάνεται ως “μια μεγάλη απειλή”. Πριν από την ανίχνευση της νέας παραλλαγής, οι αρχές είχαν προβλέψει ένα τέταρτο κύμα που θα έπληττε τη Νότια Αφρική, ξεκινώντας γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου.

Το κρατικό Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών (NICD) δήλωσε ότι 22 θετικά κρούσματα της παραλλαγής B.1.1.529 του κορονοϊού έχουν καταγραφεί στη χώρα. Το NICD είπε ότι ο αριθμός των ανιχνευμένων κρουσμάτων και το ποσοστό θετικών τεστ «αυξάνονται γρήγορα» σε τρεις από τις επαρχίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Γκαουτένγκ, όπου βρίσκεται το Γιοχάνεσμπουργκ και η πρωτεύουσα Πρετόρια.

Η παραλλαγή περιέχει μεταλλάξεις που δεν γνωρίζουμε

Οι επιστήμονες είπαν ότι η νέα παραλλαγή B.1.1.529 έχει τουλάχιστον 10 μεταλλάξεις, σε σύγκριση με τη Δέλτα που έχει δύο και τη Βήτα που έχει τρεις.

«Αυτό που μας προκαλεί κάποιες ανησυχίες είναι ότι αυτή η παραλλαγή όχι απλώς χαρακτηρίζεται από αυξημένη μεταδοτικότητα, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα», είπε.

Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για τον προσδιορισμό της σοβαρότητας της παραλλαγής, είπε ο Lessells. Η εξουδετέρωση της παραλλαγής περιπλέκεται από τον αριθμό των μεταλλάξεων που περιέχει, δήλωσε η επιστήμονας Penny Moore. «Αυτή η παραλλαγή περιέχει πολλές μεταλλάξεις που δεν γνωρίζουμε», πρόσθεσε.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής (Africa CDC) ανέφεραν ότι σύντομα θα συναντηθούν με Νοτιοαφρικανούς εμπειρογνώμονες για να συζητήσουν για την παραλλαγή.

Πηγή: Afp

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ8 λεπτά ago

Πάτρα: Βασανιστικές ώρες για την Πισπιρίγκου – Οι καταθέσεις για Μαλένα και Ίριδα και νέες ποινικές διώξεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 λεπτά ago

Νέο μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

OIKONOMIA15 λεπτά ago

Έκθεση ΓΣΕΕ: «Σε παραγωγικό μαρασμό η χώρα»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 λεπτά ago

Δήμος Βόλου: Εβδομάδα αφιερωμένη στην επέτειο μνήμης των Χαμένων Πατρίδων

ΚΟΣΜΟΣ16 λεπτά ago

Η Τουρκία «πουλάει» τη Μουσουλμανική Αδελφότητα για να τα βρει ξανά με την Αίγυπτο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26 λεπτά ago

Τουρκία: Στο θαλάσσιο χώρο νότια της Λέσβου το ερευνητικό Yunus

ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα περιστατικά κλοπής βενζίνης – «Φουλάρουν» και εξαφανίζονται

OIKONOMIA34 λεπτά ago

Γεωργαντάς: Μεταφορά πόρων από την ΚΑΠ για την κάλυψη τουκόστους παραγωγής

ΚΟΣΜΟΣ35 λεπτά ago

Μακελειό στο Τέξας: Ο 18χρονος δράστης «δεχόταν bullying στο σχολείο», λέει πρώην συμμαθητής του

ΘΕΣΣΑΛΙΑ36 λεπτά ago

Χωρίς περίφραξη, με σπασμένα παιχνίδια και προπαντός χωρίς αδειοδότηση! (φωτό) –

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ώρα ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

Δημοφιλή