ΚΟΣΜΟΣ
Αραβικά Εμιράτα: Πέθανε ο πρόεδρος και εμίρης του Άμπου Ντάμπι


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διάδοχός του ως εμίρης του Αμπού Ντάμπι θα αναδειχθεί ο ετεροθαλής αδελφός του Πρίγκιπας Διάδοχος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχίαν.
Πέθανε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σέιχ Χαλίφα μπιν Ζάγεντ αλ Ναχίαν και εμίρης του Αμπού Ντάμπι, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κατά το Σύνταγμα, ο αντιπρόεδρος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ αλ-Μάκτουμ, εμίρης του Ντουμπάι θα ασκεί καθήκοντα προέδρου μέχρι την σύγκληση του ομοσπονδιακού συμβουλίου, εντός 30 ημερών, για την εκλογή του νέου προέδρου.
Διάδοχος ο ετεροθαλής αδερφός του
Ο Σέιχ Χαλίφα Μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχίαν γεννήθηκε το 1948, το 2004 ανέλαβε την ηγεσία του πλουσιότερου εμιράτου, του Αμπού Ντάμπι και έγινε αρχηγός του κράτους. Αναμένεται ότι διάδοχός του ως εμίρης του Αμπού Ντάμπι θα αναδειχθεί ο ετεροθαλής αδελφός του Πρίγκιπας Διάδοχος Σέιχ Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ-Ναχίαν.
Ο Μοχάμεντ μπιν Ζάγεντ ήταν ο ντε φάκτο ηγέτης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μετά το 2014, όταν ο Χαλίφα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Έκτοτε σπανίως εμφανίσθηκε δημοσίως.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Ινδονησία: Είκοσι έξι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο πορθμείου στο στενό Μακασάρ


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Είκοσι έξι άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τη βύθιση ινδονησιακού πορθμείου στο στενό Μακασάρ, που χωρίζει τα νησιά Σουλαουέζι και Βόρνεο, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι Αρχές.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το ναυάγιο σημειώθηκε την Πέμπτη λόγω κακοκαιρίας, αλλά η είδηση δεν ήταν γνωστή στις Αρχές έως και σήμερα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής των υπηρεσιών διάσωσης.
Το πλοίο, που μετέφερε 43 ανθρώπους και έμεινε από καύσιμα, χτυπιόταν από τα κύματα και την κακοκαιρία και κατέληξε να βυθιστεί.
Δεκαεπτά άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.
Τα θαλάσσια ατυχήματα είναι πολλά στην Ινδονησία, ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από 17.000 νησιά και όπου οι οδηγίες ασφαλείας δεν τηρούνται πάντα.
Την περασμένη εβδομάδα, ένα οχηματαγωγό που μετέφερε περισσότερους από 800 ανθρώπους προσάραξε στην επαρχία Ανατολική Νούσα Τενγκάρα και έμεινε καθηλωμένο για δύο ημέρες. Κανείς δεν τραυματίστηκε.
Το 2018, περισσότεροι από 150 άνθρωποι πνίγηκαν στο ναυάγιο πορθμείου στη Σουμάτρα, σε μία από τις πιο βαθιές λίμνες του κόσμου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Νιγηρία: Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στη νότια Νιγηρία, όταν δημιουργήθηκε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων που οργάνωσε τοπική εκκλησία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Η τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη Πορτ Χάρκορτ, στην Πολιτεία Ρίβερς, δήλωσε η Γκρέις Ιρίνγκε-Κόκο, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, κάνοντας λόγο για 31 νεκρούς.
Εκατοντάδες άνθρωποι, που είχαν συγκεντρωθεί για να πάρουν φαγητό στην εκκλησία νωρίς το πρωί, έσπασαν μια πύλη, προκαλώντας το ποδοπάτημα, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.
«Ο κόσμος ήταν εκεί ήδη από νωρίς και κάποιοι έγιναν ανυπόμονοι και άρχισαν να σπρώχνουν και να ορμούν, κάτι που οδήγησε στο ποδοπάτημα. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και παρακολουθεί την κατάσταση, ενώ η έρευνα είναι σε εξέλιξη», προσέθεσε.
Τα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εκδήλωση είχε οργανωθεί από την εκκλησία King’s Assembly, προκειμένου να προσφερθούν τρόφιμα και διάφορες προμήθειες στους άπορους, σε ένα γήπεδο πόλο της πετρελαϊκής πόλης.
Τα τελευταία χρόνια, η Νιγηρία έχει βιώσει αρκετές τραγωδίες από ποδοπάτημα κατά τη διάρκεια συνωστισμού που συνδεόταν με διανομές τροφίμων, όπως το 2021 κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος διανομής τροφίμων, που οργανώθηκε από μια ανθρωπιστική οργάνωση στην Πολιτεία Μπόρνο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου επτά γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ώρες ago
Οι Σεξουαλικές πόζες στο Tik tok από την 17χρονη από Αλμυρό που είχε καταγγείλει ασέλγεια από τον πατέρα της
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Ν. Ιωνία
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε 50χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago
Βόλος: Το νέο τετράστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης – Πως θα ονομάζεται και ποιες θα είναι οι παροχές του