Στο Δρυοδάσος Φολόης στην Αρχαία Ολυμπία, εθελοντές και μέλη Ενώσεων, με την συνδρομή του Δήμου, μάζεψαν από το δάσος 10 τόνους σκουπίδια. Σκουπίδια που «άνθρωποι» πέταξαν εκεί.

Σχεδόν 10 τόνοι σκουπιδιών μαζεύτηκαν από το δρυοδάσος Φολόης στην Αρχαία Ολυμπία, σε μια θλιβερή αποτύπωση της παιδείας εκείνων που τα πέταξαν εκεί.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ένα μεγάλο μέρος καθαρίστηκε από εθελοντές του χωριού και μέλη της Ένωσης Κουμανιωτών Ηλείας. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας συμμετείχε ενεργά στη δράση με μηχάνημα έργου, ανατρεπόμενο φορτηγό, απορριμματοφόρο τύπου πρέσα και μισθωμένο φορτηγό – κοντέινερ – αρπάγη για τη συλλογή των σκουπιδιών. Συγκεντρώθηκαν περίπου δέκα τόνοι σκουπιδιών, ενώ την επίβλεψη της όλης διαδικασίας είχε το Δασαρχείο Πύργου.

Από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Ε. Φολόης κ. Γιάννης Αλεξανδρόπουλος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κούμανι κ. Βασίλης Παπούλιας. Σε δηλώσεις του ο κ. Αρβανίτης ανέφερε:

«Είναι απογοητευτικό, ένα δάσος απαράμιλλου φυσικού κάλλους να γεμίζει σκουπίδια από ασυνείδητους πολίτες οι οποίοι προτιμούν τα σκουπίδια τους, αντί να τα ρίχνουν στους κάδους αποκομιδής, να τα πετούν ανεξέλεγκτα στο δάσος και να υποβαθμίζουν το περιβάλλον. Ας ελπίσουμε αυτή η δράση να είναι η αρχή έτσι ώστε ο κόσμος να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση. Συμφωνήθηκε, τέτοιες δράσεις να λάβουν χώρα και στο άμεσο μέλλον, έτσι ώστε το δρυοδάσος να είναι πάντα καθαρό όπως αρμόζει σ’ αυτό τον σπουδαίο εθνικό δρυμό».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Washington Post: Γιατί τα αυταρχικά καθεστώτα συνήθως ηττούνται στον πόλεμο – Τρεις «παγίδες» για τον Πούτιν